BuzzerBeater
BuzzerBeater Forums
BB Poland > Śmiech to zdrowie :-)
Back to the Sneak Peek
BB Poland
U21 National Team Speeches
1
U21 Election Rules
1
Konkurs U21 Final Pucharu Poci...
26
[NT] Mistrzostwa Europy - sezo...
126
Liga prywatna
1
[NT] Puchar Pocieszenia - sezo...
144
Chiny 2019
101
sparing z 2ga druzyna
4
World Championship Official Th...
9
National Team Debate Thread
75
National Team Speeches
4
[TYPER] Mistrzostwa Europy U21...
289
Election Rules
1
[U21] Mistrzostwa Europy Sezon...
127
czik cziak on de najt, akt dzi...
1000
Śmiech to zdrowie :-)
236
Ciekawostki w BB
1002
IX ZJAZD MENADŻERÓW BUZZERBEAT...
113
Staż trenerski zawodnika
8
<
>
Favorite Folders
Śmiech to zdrowie :-)
Set priority
High
Normal
Low
Show messages by
Everybody
Astarotte (1)
tomek de Mello_ELIT (2)
Kowal (1)
majkel (1)
Polo (1)
Arielos (7)
Dolar (1)
Kaznodzieja (3)
Carisma (1)
Siwy (1)
Tales (3)
D4nY (1)
Search this Thread (Supporter Feature)
From:
Siwy
To:
Arielos
This Post:
2
230343.214
in reply to
230343.213
Date: 6/30/2015 4:37:56 PM
Overall Posts Rated:
1506
(https://twitter.com/CBSSports/status/615905006537945088/ph...)
Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
Mark Unread
Ignore User
From:
Arielos
This Post:
6
230343.215
in reply to
230343.214
Date: 9/9/2015 4:57:18 PM
Basket Człuchów
II.4
Overall Posts Rated:
379
(http://www.youtube.com/watch?v=LipPK3ICrNA)
(http://www.youtube.com/watch?v=pawYZLwMsrY)
(http://www.youtube.com/watch?v=OX5CilvWs20)
Mark Unread
Ignore User
From:
Kaznodzieja
This Post:
4
230343.217
in reply to
230343.216
Date: 1/14/2016 5:41:20 AM
Warsaw Mutants
III.10
Overall Posts Rated:
1081
Facet trafia do więzienia
Pierwszego dnia podchodzi do niego napakowany więzień i mówi:
- Zaraz Cię zgwałcę. Możesz sobie wybrać czy chcesz ze silną czy bez.
Facet pomyślał, że ze śliną powinno mniej boleć więc mówi:
- Ze śliną
A ten drugi:
- Ślina! Chodź tutaj! On chce na dwa baty!
:)
Last edited by Kaznodzieja at 1/14/2016 5:41:52 AM
Mark Unread
Ignore User
From:
Kaznodzieja
This Post:
3
230343.218
in reply to
230343.217
Date: 2/17/2016 2:39:55 AM
Warsaw Mutants
III.10
Overall Posts Rated:
1081
Pani pyta Jasia:
- Jak się nazywasz?
- Moje nazwisko określa to co pani codziennie wkłada do ust.
- Nie drażnij mnie Chujowski!
- Łyżkiewicz.
Last edited by Kaznodzieja at 2/17/2016 2:54:38 AM
Mark Unread
Ignore User
From:
Arielos
This Post:
1
230343.219
in reply to
230343.218
Date: 3/18/2016 7:45:37 PM
Basket Człuchów
II.4
Overall Posts Rated:
379
(http://www.youtube.com/watch?v=UI8CWptOEm8)
Last edited by Arielos at 3/18/2016 7:46:47 PM
Mark Unread
Ignore User
From:
Kaznodzieja
This Post:
1
230343.220
in reply to
230343.219
Date: 3/29/2016 6:25:47 AM
Warsaw Mutants
III.10
Overall Posts Rated:
1081
- Dlaczego policjantka jęczy podczas śledztwa?
- Bo trwa dochodzenie.
Mark Unread
Ignore User
From:
Tales
To:
Kaznodzieja
This Post:
0
230343.221
in reply to
230343.220
Date: 4/3/2016 3:52:30 PM
Overall Posts Rated:
120
Nie wiedziałem gdzie o tym wspomnieć ale dział "śmiech to zdrowie" to adekwatna nazwa do tego co robią BB'cy. Próba ratowania tej niknącej gry poprzez dodawanie śmiesznych efektów graficznych typu stroje, nowa oprawa "nowości" z pojawiającymi się nowymi newsami lub "złote" podświetlenie wybranej opcji... chyba nie tędy droga do przyciągnięcia nowych userów a nawet do spowodowania zatrzymania fali uciekających stąd graczy.
Autodestrukcyjny model finansowy tej gry preferujący "starych" managerów to chyba najważniejszy problem do naprawy na ten moment i nie wiem czy coś jest w tym kierunku robione bo nie mam czasu przeglądać globala, czy tam ewentualnie prowadzona jest jakaś dyskusja i czy zarządzający wyciągną jakieś wnioski i podejmą decyzje które uratują to co pozostało po BB, bo podnoszenie kurzu aby zakryć własną nieudolność jest co najmniej niepoważne. Czuję się traktowany jak półgłówek który łyknie każdą taką ściemę i prawdę mówiąc takie traktowanie obraża mnie. Specjalnie nic nie wspominam o tym że swego czasu regularnie opłacałem supportera bo ta płatność nie miała mieć wpływu na samą rozgrywkę a o nią właśnie chodzi... Widzę ogromną różnicę na niekorzyść między tym co kiedyś "naście" sezonów temu zostawiłem a co zastałem w tym momencie. Gra straciła na swojej miodności, głucho tu i smutno bo brak managerów którzy uciekli nie z powodu braku czasu na tą grę ale z powodu zanikającej atrakcyjności BB.
:@ L:) :`-(
Mark Unread
Ignore User
From:
tomek de Mello_ELIT
To:
Tales
This Post:
8
230343.222
in reply to
230343.221
Date: 4/3/2016 4:12:35 PM
The French Bulldog's
PLK
Overall Posts Rated:
1157
Second Team:
The French Bulldogs II
A ja dla przykładu uważam, że właśnie ostatnio zyskała na atrakcyjności... I dzięki tym cenom na TL i małej dostępności graczy "starzy" menagerowie przestali być preferowani. Teraz żeby zbudować skład za pieniadze, trzeba miec ich straaaasznie dużo... Nie masz kasy - musisz trenować, taka zasada teraz panuje, a nie wiecznie jeżdżenie na duzym plusie tygodniowym i w połowie sezonu kupowanie fajnego grajka - to już nie przejdzie!
Nowi menagerowie wystarczy, że wezmą się za porzadny trening i po paru sezonach moga mieć albo super zawodników albo duzo kasy ze sprzedaży na inwestycje w hale/trenera czy w co tam....
Według mnie takich zmian tu własnie trzeba było! Trening i jego efekty utrzymają więcej userów przy grze, niż pełno wpływajacej kasy i zawodnicy za bezcen na TLu.
ps. Więc chyba nie ten watek wybrałeś, tak według mnie ;-)
Mark Unread
Ignore User
From:
Tales
To:
tomek de Mello_ELIT
This Post:
0
230343.223
in reply to
230343.222
Date: 4/3/2016 6:33:09 PM
Overall Posts Rated:
120
...może i masz rację ale powiedz mi jak zachęcić nowego usera do tego aby został przy tej grze??? Treningiem??? Powiedz mi ile czasu zajmie nowemu użytkownikowi rozkminienie jak i co trenować??? Każdemu potrzeba choćby małej motywacji w postaci jakiś zwycięstw lub sukcesów. Trening może okazać się takim osobistym zwycięstwem ale po jakim czasie i jakim poświęceniu. Średnio aby w miarę, piszę w miarę, przyzwoitego zawodnika nawet na IV ligę wytrenować trzeba ok 3 sezonów ostrego trenowania. 3 sezony to 9 miesięcy!!! To nawet dla bardzo cierpliwych sporo.
Co do cen na TL to wydaje mi się że zaporowość i wysokość kwot za jakie schodzę zawodnicy ukróciła jedną z możliwości budowy zespołu. Kiedyś można było mieć wybór, alternatywę dla treningu czyli handel. Może handel to złe słowo w stosunku do zawodników ale jak zwał tak zwał a była to inna droga jaką można było obrać chcąc grać w BB. Teraz ze względu na taki a nie inny rozwój sytuacji na TL z góry narzuca się drogę treningu a nic tak nie dodaje atrakcyjności jak dać możliwość decydowania graczowi jak chce prowadzić swój zespół.
Te zmiany o których piszesz wynikają z ilości userów w tej grze która drastycznie spadła a co za tym idzie ilość dobrych zawodników na TL też spadła co spowodowało efekt domina jeżeli chodzi o ceny.
Co do kasy to Ci co ją mieli to dalej będą ją mieli a nowym ciężko będzie się przebić na szczyt. Nie było mnie tu ładnych kilka jak nie kilkanaście sezonów i jak patrzę na I i II ligę to niewiele tam nowych twarzy a pamiętam historie, jak np. jeśli mnie pamięć nie myli Banan, managerów którzy potrafili robić awanse od IV do I ligi sezon w sezon. I gdzie tu perspektywa dla nowych, jakaś wizja przyszłości, że za jakiś czas będą mieli szansę walczyć o mistrzostwo w najwyższych ligach.
Wracając do treningu to w tej grze był on zawsze trochę krytykowany. Trzeba było nie tylko przeczytać instrukcję i forum od deski do deski żeby mieć kilku procentowe rozeznanie co do formuły trenowania w BB. Efekt elastyczności, trening przekrojowy, trenerzy, minuty na odpowiedniej pozycji, ilość trenowanych zawodników, potencjał, blokada potencjału, skille i można tak wymieniać i wymieniać... dla kogoś kto siedzi w grze od wielu lat to nic trudnego chociaż i tak dla wielu trening może być nieopłacalny, ale dla kogoś nowego to kosmos.
Ok pora zakończyć bo mogę tak pisać i pisać a nie chcę wyjść na malkontenta bo uwielbiam tą grę i was wszystkich którzy jeszcze przy niej zostaliście ale nie dam się zwieść tani graficznymi chwytami i nie będę ukrywał że źle się dzieje bo tak jest. Gdyby było inaczej to czasy kiedy było prawie 50k managerów nie byłyby przeszłością...
ps. wg. mnie wątek wybrałem z pełną świadomością i ironią z tego płynącą...
Mark Unread
Ignore User
From:
Tales
To:
Tales
This Post:
2
230343.224
in reply to
230343.223
Date: 4/3/2016 6:36:36 PM
Overall Posts Rated:
120
...a na dowód że Cię lubię masz piłeczkę nr 1000... (party)
Mark Unread
Ignore User
Disable Emoticons and Images