BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Arsene

This Post:
00
148651.214 in reply to 148651.213
Date: 7/2/2010 8:47:39 PM
Overall Posts Rated:
00
végre kérném hogy vegyél az átigazolási listárol egy minimum sztár tehetségű játékost és ird le hogy hogyan kezdenéd el edzeni. pl hány hétig mit tartanál legfontosabbnak és utána melyik poszton mi jönne a rangsorban.
ezt igazán megteheted a kampányod érdekében.

Lehet hogy ez megint hülye kérdés de számomra ez lényeges, hogy egyes posztokon mi az ami neked fontos és hogyan edzenéd.

lehet hazug vagy lehet nem a lényeg az hogy megválaszold azokat a olgokat amiket a választok kérnek tőled, és ez az ami miatt berágtam rád hogy leszartad a kérdéseket és minden alol kitértél. Kezdel villám szintjére sülyedni ami nem igazán jo szerintem. De itt az idő hogy javits. Hajrá

This Post:
00
148651.215 in reply to 148651.211
Date: 7/2/2010 10:35:03 PM
Overall Posts Rated:
8181
Szerintem könnyebb olyan harmad- vagy negyedosztályú csapatot találni, aki hajlandó egy ilyen játékost kinti skillekre edzeni egy szezonon át, mint egy már válogatott center tulajdonosát rávenni arra, hogy kint játszassa, hogy a válogatottnak jobb legyen. Nyilván ő azért vette, hogy nyerjen vele, nem pedig hogy a válogatottat segítse, pláne, ha külföldi.
Alsóbb osztályban viszont szerintem sanszosabb, egyrészt, mivel egy ilyen esélyes játékos már párszázezerből megszerezhető, annyit meg az alsóbb osztályban is össze lehet szedni, másrészt meg mert sokkal több ilyen csapat van, így nagyobb az esély, hogy olyat találsz, aki vállalkozik rá.
A fizetés kérdése meg talán azért nem okoz nagy gondot, mert ha - maradva a centeres példánál - a külső skilljeit tuningoljuk, akkor nem szalad el annyira a fizuja, mintha a centerskilleket nyomnánk. Másod- harmadosztályban simán eltartható lenne egy ilyen playa, és 20-21 éves korától rá lehetne állni a főskillekre, akkor keresne mellé az ember egy 18 éves centert, és vidáman el lehetne edzegetni a lepattanózását meg a belső védekezését is :)

Összességében oké, hogy ehhez így több idő meg türelem kell, de szerintem nem nehezebb ilyenre vállalkozót találni, mint arra, hogy a 23-24 éves többszázezres fizetésű vadállatokat tanítsák passzolni...

Last edited by thevoyager at 7/2/2010 10:35:47 PM

This Post:
00
148651.216 in reply to 148651.200
Date: 7/3/2010 1:23:12 AM
Spartak Vodka
III.6
Overall Posts Rated:
00
nem értek egyet a szempontokkal amit a kapitánnyal szemben támasztotok. az előző ciklusban jelentkeztem szövkapnak, egyrészt azért mert alkalmasnak tartottam magam, másrészt mert nem tudok azonosulni a jelenlegi vezetéssel. Akkor 3 szavazattal kaptam ki, amiből arra következtetek, hogy voltak akik alkalmasnak tartottak volna, majdnem annyira, mint a jelenlegi kapitányt.
Viszont:
- nem igazán fórumozok
- (az utóbbi időben) nem nézem a külső fórumot
- nem nevelek válogatott játékosokat (egy játszott pár percet a válogatottban, de őt sem a válogatottnak neveltem)
- és nincs olyan multiskilles játékosom, akinek minden skillje 10 fölött
- kritizálom a válogatottat
Ezeket a szempontokat én nem tartom olyan fontosnak (az első három pont csak az ismertség miatt lehet érdekes, nem az alkalmasság szempontjából). Ami szerintem fontos, hogy a jelölt letegyen valamit az asztalra. Nem kell, hogy bajnok vagy kupagyőztes legyen, de például, aki harmadosztályból feljut az elsőbe az már valami. Szerintem ez számít.

Viszont kérdeznék egyet a jelöltektől: véleményetek szerint, hogy néz ki egy ideális small forward?

This Post:
00
148651.217 in reply to 148651.215
Date: 7/3/2010 3:56:34 AM
Overall Posts Rated:
350350
Szia "utazó"! :)

Jó a felvetésed, miszerint kezdjük a kinti skilljeivel. - maradva az MVP k***magas centernél /215+/. Tkp. 1, 1,5 szezon alatt elérhető a kívánt szint főleg, ha valamiből jobban pl passing. A gondom ott kezdődik, hogyha 20 évesen kezded el edzeni a fősikkljeit, akkor lehet Isten tehetségű is, bizonyára nagyon lassan fog egy idő után szintet lépni és tutter nem ér oda felnőtt NT-be...
Nagyjából képben vagyok, h mit tud Raffay, Pesti. Utóbbi esete roppant szerencsés, őt jó kezek nevelik és megnézheted tavaly szinte végig PG vagy SF nagyritkán PF poziban tolta edzve a kinti skilljeit. Ki kéne próbálni kicsiben a módszered, teszt szintjén és összevetni a "hagyományos" center neveléssel.

This Post:
00
148651.218 in reply to 148651.217
Date: 7/3/2010 4:09:08 AM
Spartak Vodka
III.6
Overall Posts Rated:
00
centerek handling/driving illetve outside def edzésében van tapasztalatom, nem fiatal korban. ha valakit érdekel a válogatottnál, megoszthatom.

This Post:
00
148651.219 in reply to 148651.217
Date: 7/3/2010 4:19:35 AM
Overall Posts Rated:
8181
Gondoltam, hogy ha van buktatója a dolognak, akkor ez az, hogy mire oda jutunk, nagyon lelassul a fejlődés...

Mindenesetre most nagyon kicsiben kipróbálom, ugyanis próbálok beszerezni egy leendő válogatott 18 éves bedobót, és az általam draftolt 213 centis, MVP centerpalántát vele együtt nevelem majd. Ugyan ő 19 éves, de azért az alapok majd csak látszanak nála is, meg hogy 2-3-4 szezon alatt mire lehet vele jutni, illetve 21-22 éves korában milyen gyorsan fejlődik. Majd szorgalmasan készítem róla a printscreeneket minden szezon elején és felénél, és lehet hasonlítgatni :D

This Post:
00
148651.220 in reply to 148651.205
Date: 7/3/2010 4:34:56 AM
Overall Posts Rated:
22
Hát ezt a két játékost akit edzek azt a válogatottba.
Hát az idősebb a pontenciálja miatt csak u21re edzem, de utána se tervezem eladni mert olyan 60 körül lesz a fizuja azt kigazdálkodom.
Másikat azt próbálom a nagyválogatottra is.

This Post:
00
148651.221 in reply to 148651.190
Date: 7/3/2010 4:53:53 AM
Overall Posts Rated:
411411
Tessék:

Fizetés: $ 9 760

TSI 25100
Kor: 23
Magasság: 6'5" / 196 cm
Tehetség legenda(10)
Forma: jó (7)

Tempódobás: remek (8) Dobótáv: nagyszerű (9)
Külső védekezés: jó (7) Technika: nagyszerű (9)
Labdavezetés: gyenge (4) Passzolás: középszerű (5)
2 pontos: jó (7) Belső védekezés: megfelelő (6)
Lepattanózás: megfelelő (6) Blokkolás: megfelelő (6)
Erőnlét: megfelelő (6) Büntető: középszerű (5)

Tapasztalat: gyenge (4)

Ez már multiskill, de nem válogatott szinten! állítottam én olyat, hogy válogatott multiskillt neveltem??? Minden skill megüti a 4-9 szintet, és ne hazugozz le, ha te vagy a korlátolt!

Ne haragudj de ez lószar nem multi skilles játékos.Ilyent egy pisis óvodás is csinál jó induló skilekkel fél szezon alatt.Egy 18 éves gyerekből csináltam hasonlót egy szezon alatt, tapasztalat nélkül. Más Topicba betettem 18 éves pár napos kölköt aki ugyanezt tudja edzések nélkül csak a technika meg a dobótáv 2 szinttel alacsonyabb.Az meg 4 hét edzés.

This Post:
00
148651.222 in reply to 148651.221
Date: 7/3/2010 5:27:46 AM
Overall Posts Rated:
00
multi=több
Picit dedósan leírva BB-re ültetve: több olyan skillel rendelkezik, ami több funkcióssá teheti a játékost, hogy több esélye legyen több taktikát alkalmazni a tulajának, valamint több egyenletes teljesítményt lehessen belőle kihozni.
A példa attól példa, hogy megpróbálja szemléltetni miről van szó, a több eltérő képességű szemlélőnek. Ezen cél szempontjából pedig teljesen lényegtelen, hogy a példa "lószar", vagy aranytömb, mert nem az a lényeg. Ne kérjetek állandóan példákat és konkrétumokat, mert utána vagy teljes a kuss amikor megkapjátok, vagy a példának "lószar" jellegén kezdünk rágódni. Én azt hiszem rendelek valami kaját, a példán rágódjon akinek van rá gusztusa... :D

This Post:
00
148651.223 in reply to 148651.221
Date: 7/3/2010 5:35:02 AM
Overall Posts Rated:
411411
Írták itt előttem, hogy 4. osztba nincs pénze a játékosoknak megvenni egy U21 jelölt 18 éves játékost.Ez egy ooooooltári nagy baromság.Saját példámat tudom csak leírni ebbe a hsz-be is. kicsit off lesz de ennek úgy érzem helye van itt.ha nem rám szóltok és törlöm.(nem magamat akarom fényezni csak azt akarom, hogy tisztán lássanak itt egyesek) Amikor megkaptam a csapatom azt hiszem január februárban, 1/3 ment el a bajnokságból.Egy szezont se játszottam végig tehát amikor megvettem az első 5-ös edzőmet nem volt olcsó azt hiszem 500k-t fizettem érte.3 hétre rá pedig megvettem Felix játékosomat 1,7 milláért.Még mindig csak 4. osztályosként.Idén feljutottam a 3. osztályba úgy hogy 1 posztos (természetesen) edzést adtam Félixnek.Ugyebár a 3. osztályos bevételekből nekem még nem jut semmi, így még mindig a 4. osztályosnak mondhatom magam.Ennek ellenére idén ismét veszek egy ifjú magyar titánt azzal a különbséggel, hogy idén már akár 2.5 millát is tudnék adni minden idők legjobb magyar 18 éves DH-jáért(sajnos ilyen idén nem született meg).mindent kicsivel több mint 1.5 szezon alatt, saját kútfőből segítség nélkül.fórumozni is csak a mostani draft után álltam neki.szóval csak oda akartam kilyukadni, hogy a 4. osztosokat nem kéne így leírni szerintem.inkább foglalkozni kéne velük.meg kéne keresni az aktívakat, külön topicban kéne "tanítani" őket és fejleszteni a képességeiket.lehetne kezdő, haladó mentorprogramokat indítani (igaz ez a tapasztaltabb generációnak nem biztos , hogy jó mert a fejetekre nőhetünk )!A helyzet nem annyira vészes mint ahogy ti azt gondoljátok.És ha igény van rá lehet a következő drafton bevállalok egy magas embert akit külső poszton kell edzeni.Idén már nem lehet szó róla sajnos mert megállapodtam a kiszemelt tulajával.

This Post:
00
148651.224 in reply to 148651.220
Date: 7/3/2010 5:37:44 AM
Overall Posts Rated:
00
Köszi a válaszod Diégó!

Ezeket azért kérdeztem, hogy kérdezhessek mást is. :)
Az köztudott, hogy alkalmatlanságom legfőbb bizonyítéka, miszerint én még nem csináltam ilyet. :o Mindenesetre tényleg érdekelne, hogy anyagilag mennyire és hogyan eltartható a válogatottba nevelendő játékos III. osztályú csapatban, illetve a csapatod egészét tekintve az edzéseidet és általában csapatod eredményeit (vagy előremenetelét) mennyire kell alárendeljed a nevelésnek? Klubtulajként is nagyon érdekelne, a jövő kapitányainak pedig ezekkel tisztában illik lenni, még ha nem is Ziginek hívják azokat. :D
Előre köszi a választ!

Advertisement