Prije svega, nemoj biti dosadan ;).
Nadalje, kada sam dobio tog "svog Estonca" bio sam u III ligi, pa sam shodno tome imao prostora i vremena da ga treniram a da mi rezultat kluba ne trpi ni malo ;).
Do sada sam imao 2 puta izlet u II ligu u kojoj sam se uvijek "predavao" ( nije da nisam na trenutke ozbiljno pokušavao ostati ), jer sam ulagao u skauting i kao skupljao lovu pomalo... Ovaj put sam eto imao namjeru da se zadržim tu, ali opet mi dođe odličan trenirac u nevrijeme...
Razmislit ću, jer ako se ne proda možda bih ga i uzeo "pod svoje" pa napravio dobrog igrača...
Cijela BB BiH zajednica je podijeljena u grupe, onda svako "svoga" gladi... Nađe se par entuzijazista koji bi radili sa repkama, koji bi se prihvatili posla ( što uistinu nije nimalo lako ) i onda ljudi popljuju to sve ! Mi svi moramo shvatiti jedno, a to je da ćemo "vazda" stagnirati i biti na pozitivnoj nuli, m'da je i to upitno jer stalno tonemo, kada su reprezentacije u pitanju. Ukoliko ne popravimo odnose unutar zajednice bit ćemo baš ona kanta za nabijanje !
Prije svega trebamo se organizirati tako da ljudi koji imaju volje i živaca, a i love, kupe juniore u naše timove ( pritom mislim na BIH timove ) jer je tako mnogo lakše uspostaviti komunikaciju između selektora i menadžera u vidu održavanja forme i pravilnog, timski proračunatog treninga, neophodnog za pravilan razvoj igrača !
Eto, imali smo malog jocija koji je bio možda i najveći entuzijazista, ali nažalost nije uspio u onome što je htio, jer se pokopao sa nekim drugim stvarima...
U A timu imamo Pitu, koji izvrsno vodi tim, ALI NEMA PODLOGU, igrače, kao ni podršku zajednice, što bi moglo garantirati nečemuo većem u samim kvalifikacijama i eventualno prvenstvima.
Moramo svi staviti ruku na srce i priznati da je u najmanju ruku 90% postova objavljenih na forumu, pod nekom skrivenom porukom, ironičnim podsmjehom menadžera ili sarkastičnim načinom omalovažavanja nekoga ili nečega. TO SE MORA PROMIJENITI !
A zašto ?
- Odgovor je jasan, u budućnosti nas nema ! Iovako se broj korisnika u BB-u BiH ponizno snižava konstatno, a niko ne mari za zajednički interes. Ovakvo ozračje i atmosfera bi bili prikladni da je ovo igra u kojoj imamo 60 liga, gdje nema nacionalnih prvenstava i kupova i gdje bi se svako borio za sebe.
Molim Vas probudimo tu neku nacionalnu svijest i počnimo sa izgradnjom BiH zajednice, koja je, vjerujte mi, neophodna ! Ne pada mi na pamet nazivati ovo nekim "prosvjetiteljskim" pokretom, ali dajte raja da sve ovo prodiše kao jedno !!!
Sportski pozdrav.
Last edited by enynho at 6/11/2013 12:22:46 PM