Generalnie patrząc zatem, nie było źle, jednak dobrze też nie:). Wniosek jest taki, że skoro zawodnik trenujący na 75% jest nadal blisko kadry, to może i mój Kwoka się załapie:).
Czepiliście się tego OD nie wiem czemu. Trenował PS i to sporo, a to praktycznie tak samo wymagający skill do treningu jak OD, bo też trzeba trenować na PG (z tym, że na skoki PS nie ma aż takiego wpływu wzrost), a to dla czołowego klubu PLK co sezon walczącego o trofea dosyć spore wyrzeczenie.
Dlaczego nie OD? Jest wiele powodów. Po pierwsze to PS był najniższym skillem. Po drugie Opara miał być PFem i dużo więcej OD mu nie potrzeba. Plus 1-2 maks według mnie, a uważam, że OD=9 też jest do zaakceptowania. Po trzecie i chyba najważniejsze BigZ nie pasował trening OD, więc trening PS był dobry (kompromis
Żadne to czepianie, jeno zwykła ludzka ciekawość...rzepem nie jestem a i u Ciebie psiego ogona nie widzę;)).
Przyznam szczerze, że nie do końca rozumiem dlaczego skoro już grał na PG to w ciągu tych kilkunastu treningów podań, nie mógł OD potrenować. To takie samo wyrzeczenie, skoro i tak musiał grać na PG. Jednak skoro i Ty i selekcjonerzy przyznają, że PS i szybciej skacze i ważniejsze, to z pokorą przyjmuję takie tłumaczenie. Przynajmniej dowiedziałem się jakie OD dla PFów w kadrze jest wymagane, bo za żadną ilość worków z ziarnem, żaden Gurak, ani Luder nie chcieli się pochwalić;), o Rakusie nie wspominając bo ten to podobno tylko na tiry z bananami się łasi;)).
Jak o szanownym Bananie to o jego ulubionym skillu, jeszcze chcę pytkę zapodać? Mianowicie, mamy wśród potencjalnych następców ww. ziomków, jakiegoś devlopera? W sensie, czy jest Prezes co bloki jakiemuś przyszłemu uczestnikowi Bungi, zawzięcie buduje ? Czy rozważane są plany sklecenie jakiejś ściany na LI?
Co do SS 130. Jeśli chcemy kiedyś tą granicę przekroczyć to kluczem jest trenowanie trenerem lvl7 i nie marnowanie możliwie żadnego treningu od 18 do 22 roku życia grajka. W tym czasie można najwięcej zyskać i najwięcej stracić.
Moda na trenerów lvl6 i lvl7 nastała w Polsce od niedawna. Jestem scautem od dawna i widać dużą zmianę jeżeli chodzi o poziom trenerów. Kiedyś wszyscy trenowali lvl5. Wyższe poziomy trenera to były sporadyczne przypadki. Dzisiaj jest o wiele lepiej. Widać, że w Polsce nastała moda na trenowanie (najlepszym przykładem jest kac). Polacy są cenieni na TLu (widać to po cenach). Myślę, że spory wpływ miała na to akcja vinniego. Nie bez znaczenia są też zapewne sukcesy reprezentacji.
Gdyby kiedyś np. taki Warchałowski trenowany był lvl7 to pewnie dzisiaj już by było SS10=130
O której akcji myślisz? Tej z Ruskimi?
Co do trenerów, to cieszy taka moda.Zwłaszcza, że nie kosztują już majątku. Skoro o trenerach, czy sztab albo inny przedstawiciel salonu;) robił jakieś badania na ile trener z przedłużeniem kariery, jest skuteczny. Pytam bo nasze Orły już nie najmłodsze, a w związku z tym wkrótce tu i ówdzie opaść może:).
Last edited by Czesław at 1/12/2012 12:05:07 PM