BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > BuzzerBeater дискусија

BuzzerBeater дискусија

Set priority
Show messages by
From: Xsago

This Post:
00
232178.22 in reply to 232178.21
Date: 6/17/2013 12:05:31 PM
Overall Posts Rated:
128128
Немаш ќар од враќање во трета, верувај ми... А со македонци може да се освои и Елитата, кој ви кажува дека не може... Јас бев многу блиску само 2 странци имав во трите мои титули. Сега немам ниеден...

This Post:
00
232178.25 in reply to 232178.23
Date: 6/17/2013 12:27:08 PM
Overall Posts Rated:
66
Сите заборавате еден ситен детљ, тие што се во играва од почеток имаат нагомилано толку пари, што просто е невозможно да се биде дел од елитата ако си почнал подоцна, а тек со домашен состав, не заборавај јас првите две сезони во втора лига се борев за опстанок само од пусти инает да се игра со што помалку странци и на крај зза име на тимо секако се решив за опцијата да купам странци.

Како јас бев во Елитата а почнав и те како пкасно од останатите. А испаднав само поради тоа што одлучив да не се појачувам за во прва лига и воопшто не купив ниеден играч. И решив само да инвестирам во двајца млади за тренинг и Арена што беше нешто вкупна инвестиција од 2.5-3М пари кој ми беа доволни и те како да се засилам за опстанок.(Настрана моабетот од Темата Македонски Синдром, и поред тоа имав и те како можност)
Таа теорија за помладите тимови дека неможат да стигнав до Елита не ти е добра.

п.с. И јас во првите две сезони скоро и да не ја игарв играв само се логирав(еднаш двапати неделно) и правев глупости практично сум стартам со сериозна игра на играва од 19 Сезона.

Last edited by ^ToNiO^ at 6/17/2013 12:28:49 PM

This Post:
00
232178.27 in reply to 232178.23
Date: 6/17/2013 12:43:27 PM
Overall Posts Rated:
128128
Сите заборавате еден ситен детљ, тие што се во играва од почеток имаат нагомилано толку пари, што просто е невозможно да се биде дел од елитата ако си почнал подоцна, а тек со домашен состав, не заборавај јас првите две сезони во втора лига се борев за опстанок само од пусти инает да се игра со што помалку странци и на крај зза име на тимо секако се решив за опцијата да купам странци.

Да постоеше варијанта, да направам втор тим без да имам реперкусии ќе ти докажев дека не си во право. За три сезони ти гарантирам дека ќе стигнев до Елитата вкупно. И ќе имав македонски играчи во У21. За жал никогаш нема да дознаеме :(

From: Onisifor

This Post:
00
232178.28 in reply to 232178.12
Date: 6/18/2013 1:02:37 AM
Overall Posts Rated:
203203
Черепналковски и Милошевски не ми се доволно добри за тим кој би се борел за титула во споредба со некои странски репрезентативци а и веќе си ги имаат годините.
Можеби по твоите стандарди Cerepnalkovski и Milosevski не се доволно добри за тим кој се бори за титула, меѓутоа факт е дека токму тимови кои ги имале овие двајца играчи во составот се едни од ретките кои во МКД ББ Елита освоиле титули. Факт е дека двајцата играчи имаат вкупно освоено 7 МКД ББ Елита титули. 7/23 не е лош биланс. Јас би рекол напротив, тимовите кои имаат играчи како Cherepnalkovski и Milosevski можат да се надеваат на титула :)

А дека си ги имаат годините, си ги имаат, но во Елита има тимови кои сакаат да играат и со искусни играчи.

This Post:
00
232178.29 in reply to 232178.28
Date: 6/18/2013 2:56:41 AM
Overall Posts Rated:
128128
Черепналковски и Милошевски не ми се доволно добри за тим кој би се борел за титула во споредба со некои странски репрезентативци а и веќе си ги имаат годините.

Можеби по твоите стандарди Cerepnalkovski и Milosevski не се доволно добри за тим кој се бори за титула, меѓутоа факт е дека токму тимови кои ги имале овие двајца играчи во составот се едни од ретките кои во МКД ББ Елита освоиле титули. Факт е дека двајцата играчи имаат вкупно освоено 7 МКД ББ Елита титули. 7/23 не е лош биланс. Јас би рекол напротив, тимовите кои имаат играчи како Cherepnalkovski и Milosevski можат да се надеваат на титула :)

А дека си ги имаат годините, си ги имаат, но во Елита има тимови кои сакаат да играат и со искусни играчи.

И мене ми беше смешно ова. Cherepnalkovski и Miloshevski се совршени за освојување на титула. Слободно може да се каже дека се едни од најтрофејните играчи во историјата на ББ МКД. Впрочем претпоставувам дека се подобри од бековите кои ги има овогодинешниот шампион ;). Единствен проблем е возраста.

From: Dadimo

This Post:
00
232178.31 in reply to 232178.29
Date: 6/18/2013 7:23:22 AM
Overall Posts Rated:
5555

И мене ми беше смешно ова. Cherepnalkovski и Miloshevski се совршени за освојување на титула. Слободно може да се каже дека се едни од најтрофејните играчи во историјата на ББ МКД. Впрочем претпоставувам дека се подобри од бековите кои ги има овогодинешниот шампион ;). Единствен проблем е возраста.

Мене ми е смешно тоа што ова го зборат менаџери кои ги продадоа овие играчи пред неколку сезони. Ако толку биле прекрасни зошто воопшто ги продадовте !?
Јас зборам дека не се довоно добри во споредба со странците кои ги гледам на ТЛ а верувајте дека веќе подолго време ја набљудувам трансфер листата, можеби веќе 4-5 сезони во континиутитет и сум видел за цели класи подобри играчи од нив со само малку поголеми плати.
За нивните години можеби ќе речете дека не сум соодветен да се жалам имајќи 2 странци со 35-години ама тие се ангажирани поради уникатниот распоред на скилови какви што ми требало моментално. Одлуката да во иднина критериум за засилување пред се ми бидат скиловите на играчите а не тоа дали се Македонци или не е сосема легитимна.
А за овие проблеми со згаснување на квалитетни играчи одпоодамна предупредувавме со Тошебог, ама додека си заминуваа предверме од играва странски звезди вие бевте рамнодушни па дури и се радувавте. Кога почна да страдаат и нашите звезди одма ве фати паника и сега јас сум ви крив како еден од најстарите прволигаши. Факт е дека економијата во играва е одамна излезена од контрола, цените на квалитетни играчи со големи плати е одамна на неразумно ниско ниво и ако наскоро не превземат нешто одговорниве во играва за решвање на овој проблем се плашам дека ќе почнат и многу светски менаџерски звезди да се пензионираат во играва.

Last edited by Dadimo at 6/18/2013 7:31:49 AM

Advertisement