BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kérdés és csevegő XXV.

Kérdés és csevegő XXV. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
275331.207 in reply to 275331.206
Date: 4/12/2016 4:54:15 PM
Overall Posts Rated:
350350
Úgy tudom, hogy nem a számszerű eredményt befolyásolja, hanem megemeli a védekezés szintet, amit a grafikon mutat az értékelésben. Az meg a skillekből jön össze. Magyarul egy 9 alja védekezés (ami mondjuk benti poszton bd-center posztokon kb 3*14-es skilnek felel meg - lehet más eloszlás is, pl 11-15-16), azt emeli meg 7%-kal és lesz az értékelésen pl 9 teteje vagy 10 alja és emiatt tud az ellenfél kevesebb pontot dobni.
kár, hogy nincs hírarchívum, megnézném hogy volt az mnf-es téma pontosan. Az rémlik, ha elrontod többet buksz vele mintha nem böksz semmit

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 4/12/2016 4:55:27 PM

This Post:
11
275331.208 in reply to 275331.201
Date: 4/14/2016 4:55:21 AM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
Komoly vita alakult ki az angol fórumon, még végigolvasni sem volt időm minden kommentet (nem is lesz), de számomra úgy tűnik, hogy:

- a mikronemzeteket be fogják olvasztani, most csupán a módja kérdéses

(Hasonló a helyzet, mint a viccben:
- Kisasszony, eljön velem 10 millió forintért egy éjszakára?
- Rendben.
- No és 10 forintért?
- Minek néz maga engem?
- Bocsánat, azt, hogy Ön micsoda, azt már tisztáztuk, már csak az árfolyamról egyeztetünk!)

- a felhasználók többsége belement ebbe a kommunikációs zsákutcába, és vitatkozik a módozatokon, csak kevesen vannak, akik megkérdőjelezik egyáltalán ennek jogosultságát - ők viszont a miértre nem kapnak számukra elfogadható válaszokat

- ebből fakadóan vannak zsákutcák a fórumon
(kb. mint amikor a vak és süket zenélnek:
- Táncolnak már az emberek?
- Miért, már játszunk?)

- messze nincs a művelet minden hatása átgondolva a jövőre nézve (draftrendszer, új csapatok besorolása, stb.)
- volt, aki már a teljes átalakítás utáni restartot is felvetette (mondjuk ezt határozottan elutasították persze )
- a fene se tudja, mi és hogyan lesz, és ehhez a vita sem ad támpontot egyelőre

This Post:
00
275331.209 in reply to 275331.208
Date: 4/14/2016 6:33:10 AM
Overall Posts Rated:
411411
Tipikus. Sok jót nem várok ettől az egésztől. Majd befejezi megint több ezer felhasználó. Közbe meg az átadón 35 év alatt már ember sincs.

This Post:
00
275331.210 in reply to 275331.209
Date: 4/14/2016 6:35:03 AM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch

Közbe meg az átadón 35 év alatt már ember sincs.

Most kell egész csapatot kinevelni!

This Post:
00
275331.211 in reply to 275331.1
Date: 4/21/2016 2:35:53 PM
Overall Posts Rated:
350350
Na, most jött el a búcsúzás ideje.. Befejeztem! Ez a mai kupadöntő a játék legnagyobb vicce!!! (90290477)

Kezdjük a statnál több pattanó, több gólpassz, több blokk, jobb büntizés nálam
A körülményhez képeszt maximális csapatszellem!
Az ellenfél elrontja DUPLÁN is az MNF-et, ami barátok közt is -15-20 pont kell legyen
Erre meg? kihozza aki mindenben jobb a releváns a statokban, értékelésben (engem) vesztesnek...

NO Comment, lehetnék fair, ha gratulálok de ilyen körülmények közt nem tudom megtenni. Ez a meccs egy vicc volt, ha számottevő statokat, értékelést vesszük.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 4/21/2016 3:04:34 PM

This Post:
00
275331.212 in reply to 275331.211
Date: 4/21/2016 3:54:17 PM
Overall Posts Rated:
350350
Ja! Még annyit elnézést, hogy így kiakadtam, de más is ezt tenné a helyemben. Nem is pupi ellen beszélek, nagyon jó csapata van, de............. ha jobb voltam a releváns statok szerint, akkor hogyan kaphatok ki?

Akivel beszéltem eddig, azt mondták nagyon furcsa eredmény született.

http://postimg.org/image/xc245eybb/
A buzzerstat szerint 161 vs 147 volt a javamra, ez azt gondolom tetemes fölény. Mégis kikaptam........

Ugyanígy tépné a haját egy szöv. kap, ha hasonlót látna. Sokadjára bebizonyosodott, hogy a legjobb dobjon taktika az egy kupac... Komoly eredményt nem lehet vele elérni, még azzal sem, ha az ellenfél fejen áll vagy MNF-et ront duplán.....Ezt már a Charlie-s vitámban is kifejtettem anno.

Kérnék minden józanul gondolkodó szöv. kapitányt vagy menedzsert, mellőzze a komoly, éles tétmeccseken. Tuti vereséget eredményez.

Na, és ha mi történt volna, ha 2 pontost megyek? Akkor telibe trafálja a taktikám és mondjuk 30-40 ponttal legyőzött volna??? Jó nagy vicc lett volna. Akkor a legjobb MKL csapatokat is porrá kéne zúznia Funkynak,
Ha megnézitek ezt a benti támadás vs bv fölényem 13!!! vs 10 múlt keddről akkor ott is legalább 15-20 pont a reális végeredmény a javamra
(89468921) már ezen kiakadtam múltkor.

Last edited by ReMiX ™ ☎ at 4/21/2016 4:14:13 PM

This Post:
00
275331.213 in reply to 275331.212
Date: 4/22/2016 12:51:13 AM
Overall Posts Rated:
188188
Kha màr igy esett ez az eset jatszatok egy edzőmérkőzést ahol ugyan azzal a beállítást alkalmazzatok. A követkrző héten pedig Te valtoztasd annyit a taktikán hogy 2pontos eröltetésre állítod. Hasznos lenne mindenki szamara.
Kiderulne mennyire jok a vázolt gondolataid.

This Post:
00
275331.214 in reply to 275331.213
Date: 4/22/2016 2:54:45 AM
Overall Posts Rated:
350350
Nem lesz releváns, mert a formák változni fognak e héthez képest. Állítólag sokat számít, nos én nem hiszek ebben.
Apropó! Kíváncsi lennék a nagy öreg 35 éves, már skilleket vesztett Nógrádira hogyan csinált a bohócot az IR-emből, aki gyakorlatilag USA NT szintű és jobb a fizuja, mint Nógrádinak. Amikor közel azonos képességű emberek közt van 21 pont pont difi, már az is fura.. Hogyan, miként volt képes a valós tudásának másfélszeresét hozni ilyen szintű ember ellen, mint Grace? Előjöttek olyan gondolatok bennem, mint amikor kis válogatottak motsolnak és a valamivel gyengébb emberük letesz az asztalra egy 35-40 pontos teljesítményt legalább ugyanolyan, de inkább jobb ember ellen. Mindketten 8-as formában voltak, még forma difi se indokolná.

Még egyszer kiemelem: mindenki enné a kefét, ha ilyenbe szalad bele klubtulajként vagy NT meccsen is... Megmagyarázhatatlan az egész, mert ha valóban jobb lenne statok szerint, nem szóltam volna, de így....
Az is beugrott, amikor Cimi akadt ki a tavalyi döntő után azzal a felvetéssel, hogy befejezi a játékot, ha azt a meccset én nyertem volna. Akkor a realitás (airtem) nyert, most viszont nem én, aki papíron, stat szerint is erősebb.

This Post:
00
275331.215 in reply to 275331.214
Date: 4/22/2016 3:20:26 AM
Zero Gravity
II.3
Overall Posts Rated:
185185
Second Team:
Ground Zero
Regi lemez meg mindig porog.....
Az otbol 2 poszton nem volt erosebb az ertekelesed, ezenkivul mindenfele mely elemzes nelkul konkretan szarra dobtak kintrol.
Az altlad irt 15-20 pont kulonbeg sem igazan ugy van a rontott MNF miatt, mert tudjuk hogy adott negyedekben noveli/csokkenti a hatekonysagot pattanoban, vedekezesben, nem pedig pontokt jelent.
Az iranyitod ahogy nezem, az utolso 2 meccsen is kipontozodott es/vagy 5 faultot utott, tehat ult a padon tobbszor, azaz ott valami nem teljesen sstimmel, en korulneznek mi okozza azt hogy ha ilyen nagy sztar megis meggyulik a baja IR poszton tobbszor is es hat ha ul akkor nyilvan a csereje jatszik. (milyen taktika vagy milyen skillset ellen nem megy eki a vedekezes)

Te egy benti taktikat mentel, o meg egy kintit es az ebben kulcs jatekosok igy teljeseitettek:

Nalad %-osan igy dobtak: 45, 42 es 52%
AZ ellenfelednel a kinti emberek % -osan: 41, 52, 50%
Tehat az adott taktikan belul a kulcs jatekosok nalad gyengebben teljesitettek mint nala.

AZ altalad remelt sima gyozelem azt feltetelezi, hogy nagysagrendekkel jobb a csapatod, szerintem ilyen kulonbseg nem lehet kettotok kozott.

This Post:
00
275331.216 in reply to 275331.215
Date: 4/22/2016 3:47:03 AM
Overall Posts Rated:
350350
Ha megnézed az ir-em e héten 91 percet kapott vagyis túl sokat játszik, a cseréje alig juthat szóhoz. Emiatt is sok a faultolása. Szóval már bukott róla a tézised...

Vegyük az első mecset, amikor 2 pontost mentem ott hogyan tudott szarrá dobni, ha ugyanolyan volt a kinti védekem,mint az ő kinti támadása? 11 vs 11!!! Sőt! a bv-m jóval jobb volt az övénél. 11 vs 9. Mégis egy szoros meccset hoztak ki. Ok, betudható, ha eltrafálta benti MNF-et. Ez még magyarázat lehet az első meccsünkre. Elfogadom.
De azt nem gondolnám, hogy kétszeresen rontott mNF mellett ld tegnap, ennyire lealázzon. minimum egyforma ts volt, ha nem jobb az enyém illetve formákban sem volt jelentős difi
nem bentit mentem, hanem kiegyensúlyozottat. Talán ez volt a baj. Elfogadom , de.. ha bent megyek 2p vag h közel, akkor talál egy MNF-et (benti)
Azt sem vágom a Nógrádis példán túl, hogy Mezős mit virgonckodott Matúzról hisz semmivel nem jobb, ha fizetés kategóriát veszem max rutinosabb lehet. Ok, bedobója jobb volt, de az nem elég ha reális képet vesszük. mert a grafikon szerint 3 poszton is jobban, hatékonyabban dobtam: Ir 107 vs 101, ECS 126 vs 96 és C 116 vs 83

Sima győzelmet az első meccsre értem a 13 benti támadás vs 9 teteje bv összevetésében. Mi indoklja hogy le tudott védeni több szinttel jobb benti támadást? Talán az mNF , de akkor ha megnézed tegnapit ott két rontott mNF volt és 11 bentimet megfogták a 9 alja bv-vel. Röhej. Mert, ha eltalálja az mnf-et értem és elfogadom, de így nem tudom hova tenni ahogy pár rutinos menedzser is furcsán néz a meccsre.
azt hiszem jobban jártatok volna, ha nyerek, mert így nem hagy nyugodni a téma.

This Post:
00
275331.217 in reply to 275331.216
Date: 4/22/2016 5:04:55 AM
Overall Posts Rated:
110110
A rossz taktikát nehéz ellesúlyozni bármivel. Hiába van a számtani adatok szerint megfelelő értékelésed, ha az aktuális taktikához a csapatod alkalmatlan. Ez olyan, mintha a GSW-vel Kerr benti pozíciós játékot akarna játszatni. És mondaná, hogy védekezésbe is erősek vagyunk, kint és középtávolról is jó a csapat, sokat passzolunk keveset faltolunk sokat blokkolunk, csak éppen azzal nem foglalkozik, hogy a benti emberei 15%-al dobtak. A te meccsedre egyszerű, érthető magyarázat van, kritikán aluli mezőnyszázalékot produkáltál a periméteren. Egyszerűen olyan taktikát akartál ledugni a csapaton, amihez az állományod teljes mértékben használhatatlan. Ne a taktikát szidd, nem azzal van a gond. A Spurs se próbálja azt játszani mint a GSW, mert nem menne nekik. A GSW meg nem játsza azt amit a Thunder, mert nekik se menne ugyan az. És azt mindenki másnak írom, hogy ezek a taktikák nem rosszak, csupán tudni kell mikor hol milyen játékosokkal használhatóak. Az, hogy a többség nem érti a taktika működését még nem jelenti azt hogy szar. Gondolom ha 13-14-es 2 pontossal rendelkező centereid lennének, nem játszanál higgadtan közeli taktikát, sem 2 pontos erőlttése taktikát, pláne nem szidnád utána, hogy mennyire használhatatlan szar az egész. Ahogy ismerlek a csapatod nem kinti játékra van építve, te meg kint akartál most meccset nyerni úgy, hogy kintre az ellenfél egyértelműen jobb játékosokkal rendelkezett. Nem sorolom fel azokat az alapvető hibákat amiket a taktikázás során elkövettél, de volt 2-3 az biztos. A végeredmény adott, 32%-os dobási mutató a kinti embereidnél. Ugye te se gondoltad, hogy ilyen százalékokkal meccset lehet nyerni. Max akkor, ha annyival több dobást vállalhatsz. De nem volt se több támadó pattanód, se több szerzett labdád. Ha összehasonlítod a dolgokat, az ő kinti játéka a tiéddel szemben működött, 46%-al dobtak a kinti emberei. Ezen a ponton eldőlt a meccs. Ezek mellett ha az össz képet nézem, a kezdője szerintem erősebb volt mint a tiéd, a formái jobbak voltak. A vicces az, hogy egy helyen láttam azt, hogy domináns tudtál volna lenni, ez a C poszt. Ott volt képességbe és formába is előnyöd. Na pont a centered kezéből vetted ki a lehetőséget a taktikával. Mutatja ez azt, hogy csak az 5. legtöbb rádobása volt, az is számára rossz szituációkban. Ha higgadtan közelit mész, sima liba a meccsed. Nem tudott az ellenfél annyit bukni a rossz mnf-el, mint amennyit te a meggondolatlan taktikával ártottál a csapatodnak. Remélem nem bántalak meg, ez az én véleményem a meccsetekről. Amúgy ajánlom figyelmedbe az elmúlt meccseimet, láthatod, akármilyen jó védekezést MNF-et stb. stb. állít az ember nem számít semmit sem, ha az ellenfél a számára ideális taktikát játssza, és erősebb a csapata abban.

Advertisement