En sajat peldat mondok az szerintem eleg kezzelfoghato, viszont nem lesz jatekbarat....sajnos ez ma igy mukodik.
Regebben, 5-6 szezonnal ezelott sokkal kisebb budgetbol is tudtal feljutni, mert relativ (a beveteledhez kepest) jo aron, akar olcson is lehetett jatekosokat venni, vagy ha akartad donthettel ugy hogy nagyon olcson idosebb (30+) jatekosokkal kiegeszitetted a csapatod. Tudtad akkor is hogy hosszutavon ez nem feltetlen jo taktika de nem mondtal all in-t a jatekra, csak mert mondjuk 2 sajat nevelesu fiatal + 2 normal eletkoru jobb jatekos melle vettel 3 idoset es mondjuk az 5 nagyon eros kezdoember + 2 mersekelt csere taktikaval feljutottal, egeszen II ligaig.
Ma sajnos ez mar lehetetlen, mert a 30+-os jatekosok is (a bevetelekhez kepest) horror aron vannak a piacon es leven tudod most is hogy hosszutavon az idosebb jatekosok nem jo befektetes mert 31-32 ev-tol elkezdenek skilleket vesziteni, eves szinten 2-3-at, tehat csokkent az ertekuk is es a tudasuk is nyilvan nem fogsz kifizetni 2 milliot egy 32 eves jatekosert.
A bokkeno cska az hogy akit viszont megvenel azoknak az ara "is" emelkedett es azok most 4-5 millaba kerulnek, vagy ha mar II ligaba gondolkozunk akkor inkabb 5--7-be.
En azt csinaltam/csinalom szezonok ota, kenyszerbol, hogy miutan tobb szezonon keresztul sem tudtam II-bol I-be kerulni, pedig tobbszor jatszottam dontot is, megse jott ossze es kvazi beleoltem minden penzem a keretbe, de 3-4 szezon egyhelyben allas alatt eloregedtek a jatekosok, eladtam mindenkit, szandekosan kiestem, csak gyujtottem a penzt es 18 eveseket edzettem. Ez nyilvan azzal jar hogy maga a jatek unalmas lesz, mert az eredmeny pont hogy utolso helyre kerul, de megtalalhatod az izgalmat is az edzesben, a taktikai managementben hosszutavon. Ez a jatek ma per pill ezt kinalja, ha 1-2 szezon alatt siker tortenetet keres ma valaki a BB-ben az csalodni fog.
Mar nem tudom pontosan hany szezonnal ezelott kezdtem, vissza kene nezni mikor estem ki szandekosan II-bol es adtam el a csapatom, 4-5 szezonra saccolom, szoval kb 500 ezrem volt. Ezt csak azzal hogy kiestem, majd utana kovetkezo szezonban (kis szerencsevel, mert gyenge III. csoportba kerultem) visszajutottam megkaptam a feljutasi bonuszt, illetve a nezoletszam pluszt az uj ligaban (ami eredmenytol fuggetlenul ugye szinte telt hazat biztositott minimum fel szezonra) mara osszeszedtem 12 millat. Persze en mar amikor ezt csinaltam megvolt a stadionom, tehat nem kellett mar szinte semmire koltenem. 5-os edzovel, kozben fiatalokat edzek, sajat specko tev szerint. (nem U21-nek, hanem magamnak) ezt csak azert mondom, mert a ketto nagyon elter. Az U21-hez mas skillek, mas elvarasok tarsulnak mint amit pl en mgamnak felallitottam. Most van 3 fiatalom akik terveim szerint jovore erik el amit kituztem, 24 eves korukra. Ez 6 szezon edzes. Raadasul aranylag eros III csoportom lett ido kozben szoval muszaj eros csapat hogy feljussak ujra II be.
Ezek alapjan mondjuk 1 szezon mulva lesz 3 jatekosom akiket vagy megtartok, vagy eladok, vagy azt mondom 1-et megtartok eppen aki leginkabb passzol a taktikahoz amihez epitem a csapatot es a masik kettot eladom, ebbol jelenlegi piac alapjan siman 6-7 milla bejohet tehat mondjuk kitermeltem magamnak 1 II ligas 30 ev alatti huzo jatekos arat + lett egy ha meg talan II ligara meg nem eleg, de III ba mar dominalni kepes sajat jatekosom.
Remelem ez segit!
Sz.