BuzzerBeater Forums

Poland - III.2 > Sezon 10

Sezon 10

Set priority
Show messages by
This Post:
00
109966.206 in reply to 109966.205
Date: 12/1/2009 12:26:42 PM
Overall Posts Rated:
22
wyniki juz wylosowane :) ciekawe czy beda kosy ...

This Post:
00
109966.207 in reply to 109966.206
Date: 12/1/2009 2:10:51 PM
Overall Posts Rated:
11
no to po PO
drugi raz 4 miejsce i wypad po pierwszym meczu

This Post:
00
109966.208 in reply to 109966.206
Date: 12/1/2009 2:15:22 PM
Overall Posts Rated:
00
Pierwsze mecze za nami i wszędzie górą gospodarze :)
Mnie to cieszy. Martwi natomiast lista draftu.. czy nasza liga nie ma żadnej gwiazdy przydzielonej? mam sporo zawodników odsłoniętych, ale nic ciekawego w tym nie ma.. Odsłoniło się wam coś ciekawego??

This Post:
00
109966.209 in reply to 109966.208
Date: 12/1/2009 2:41:36 PM
Overall Posts Rated:
22
ja caly sezon 0 wiec nic nie mam :)

From: Rugi83

This Post:
00
109966.210 in reply to 109966.204
Date: 12/1/2009 3:16:35 PM
Overall Posts Rated:
00
Witam,

Zajrzałem na forum III.2 a tu takie ciekawe rzeczy m4ti wypisuje, sam gram w Hattricka(zespół o takiej samej nazwie;-)) i uważam że ilość niespodzianek jest tu bardzo podobna...zdarza się raz na jakiś czas:-) cieszy mnie natomiast to porównując HT z BB że w BB rzadziej są kontuzje a o kartkach nie wspominając:-)

BB to nie HT no ale tu losowość też jakaś jest... posmakowalem tego w finale tamtych PO oraz w PP w tym sezonie

wybacz ale porównywanie tamtych finałów w których w żadnym meczu z 3 nie byłeś lepszy z tą sensacyjną porażką w PP jest trochę nie na miejscu. Wg Buzzer Control (średnie poziomów) 1 mecz 6,6 do 6,5 drugi 6,6 do 6,1 no i trzeci 7,1 do 6.4 czyli dokładnie patrząc na losowość silnika w każdym powinieneś przegrać:-)

p.s.z niecierpliwością czekam na odpowiedz i na twoje zwycięstwo w lidze( masz dwa mecze u siebie i przewagę entuzjazmu) bo wtedy może jakimś cudem trafisz do II.4 i wtedy sprawdzimy losowość silnika raz jeszcze:-)))

pozdrawiam wszystkich:-)

This Post:
00
109966.211 in reply to 109966.210
Date: 12/1/2009 4:38:11 PM
Overall Posts Rated:
22
moim zdaniem powinienes przegrac poprzednie finaly - wszystkie mecze grales na jedno kopyto, nie trafiales z obrona. srednie to serdnie ale jak czesc idzie do piachu z powodu blednego ustawiewnia to rownie dobrze mozesz wartosc obrony podzielic przez 2 bo atak tamtedy nie idzie.

From: m4ti_

This Post:
00
109966.212 in reply to 109966.210
Date: 12/1/2009 4:44:15 PM
Overall Posts Rated:
2121
Witaj;]
Cieszę się, że wkońcu nas odwiedziłeś. Powiem szczerze, że czekałem aż mi odpiszesz:)

Udowonie Ci, że nie masz racji. Przeanalizujmy każdy z tych meczów:
1. Ja gram normala, Ty grasz CT i do tego mecz odbywa się u Ciebie i różnica w liczbach z Buzzer Controla(moim zdaniem średni program do analizy) wynosi TYLKO 0,1 na Twoją korzyść. Ten mecz planowałem przegrać wtedy:)
2. Gramy u mnie, obaj gramy normala znów przegrywam w statystykach o 0,4 ale w meczu wygrywam. Dlaczego niższe te punkty? Już Ci odpowiadam, Ty punkty nabijałeś sobie przez sprawny IS, ID i zbiórki. Ja zagrałem wtedy Runa(cały sezon go na Ciebie trenowałem:PP hehehe), atak obwodu miałem wyraźnie słabszy od Twojego ataku w trumnie i obrony tez i dlatego te staty byly niższe od Twoich ale to nie znaczy, że byłem słabszy od Ciebie a wręcz przeciwnie:)
3. Oboje gramy CT, mecz u Ciebie. Nie trafiłeś z defem, ja zagrałem optymalną taktyką jaką mogłem. Wyciagnołeś fajne staty w obronie, ataku i zbiórkach. Ale kompletnie nie miałeś oborny na obwodzie, sam przyznaj ze atak mój powinien wchodzić jak w masło...nie wchodził...dlaczego? Nie wiem i to mnie najbardziej w tym irytuje. Porządny(wysoki) atak ma na przeciw sobie niezdarną obrone. Twój sprawny atak ma się przebić przez silną obrone. Sam widzisz, że tu powinienem być dużo na plus;] ale nie byłem. Okazałeś się w tych PO najlepszy, siejesz też postrach w 2 lidze, gratuluje szczerze;] ale bądzmy obiektywni;]

A co do meczu w PP to uważasz, że słusznie przegrałem? Jeśli tak uważasz to sory ale to samo mówi przez siebie.

Mam nadzieje, że zdołam Ci udowodnić, że to co się zdarzyło w PO w II lidze(chyba ze awansujesz) się nie zdarzy już tak łatwo:)

@wszyscy
No to mnie niestety dopadła kontuzja ale tylko na tydzien więc luz;]

Co do draftu to mam 3 kolesi co maja 3 piłeczki ale i tak ich ne wylosuje wiec luz;p niema sie czym stresowac;]

From: m4ti_

This Post:
00
109966.213 in reply to 109966.210
Date: 12/1/2009 4:44:16 PM
Overall Posts Rated:
2121
Witaj;]
Cieszę się, że wkońcu nas odwiedziłeś. Powiem szczerze, że czekałem aż mi odpiszesz:)

Udowonie Ci, że nie masz racji. Przeanalizujmy każdy z tych meczów:
1. Ja gram normala, Ty grasz CT i do tego mecz odbywa się u Ciebie i różnica w liczbach z Buzzer Controla(moim zdaniem średni program do analizy) wynosi TYLKO 0,1 na Twoją korzyść. Ten mecz planowałem przegrać wtedy:)
2. Gramy u mnie, obaj gramy normala znów przegrywam w statystykach o 0,4 ale w meczu wygrywam. Dlaczego niższe te punkty? Już Ci odpowiadam, Ty punkty nabijałeś sobie przez sprawny IS, ID i zbiórki. Ja zagrałem wtedy Runa(cały sezon go na Ciebie trenowałem:PP hehehe), atak obwodu miałem wyraźnie słabszy od Twojego ataku w trumnie i obrony tez i dlatego te staty byly niższe od Twoich ale to nie znaczy, że byłem słabszy od Ciebie a wręcz przeciwnie:)
3. Oboje gramy CT, mecz u Ciebie. Nie trafiłeś z defem, ja zagrałem optymalną taktyką jaką mogłem. Wyciagnołeś fajne staty w obronie, ataku i zbiórkach. Ale kompletnie nie miałeś oborny na obwodzie, sam przyznaj ze atak mój powinien wchodzić jak w masło...nie wchodził...dlaczego? Nie wiem i to mnie najbardziej w tym irytuje. Porządny(wysoki) atak ma na przeciw sobie niezdarną obrone. Twój sprawny atak ma się przebić przez silną obrone. Sam widzisz, że tu powinienem być dużo na plus;] ale nie byłem. Okazałeś się w tych PO najlepszy, siejesz też postrach w 2 lidze, gratuluje szczerze;] ale bądzmy obiektywni;]

A co do meczu w PP to uważasz, że słusznie przegrałem? Jeśli tak uważasz to sory ale to samo mówi przez siebie.

Mam nadzieje, że zdołam Ci udowodnić, że to co się zdarzyło w PO w II lidze(chyba ze awansujesz) się nie zdarzy już tak łatwo:)

@wszyscy
No to mnie niestety dopadła kontuzja ale tylko na tydzien więc luz;]

Co do draftu to mam 3 kolesi co maja 3 piłeczki ale i tak ich ne wylosuje wiec luz;p niema sie czym stresowac;]

This Post:
00
109966.214 in reply to 109966.211
Date: 12/1/2009 5:07:44 PM
Overall Posts Rated:
00
Oprócz obrony silnik porównuje także atak np.rzuty z bliska, zbiórki, płynność ataku,straty,bloki,przechwyty w większości byłem chyba lepszy o ile się nie mylę więc wygrałem i awansowałem. No i chyba radzę sobie przyzwoicie w II lidze. Podsumowując gra na to moje jedno kopyto się sprawdza:-)

From: Rugi83

This Post:
00
109966.215 in reply to 109966.213
Date: 12/1/2009 5:23:19 PM
Overall Posts Rated:
00

Nigdzie nie napisałem że powinieneś przegrać wręcz przeciwnie, uważam że zdecydowanie powinieneś wygrać!!!
Chodzi o to porównanie dwóch twoich przegranych ze mną tą w PP pryznaj sam że masakrycznie przesadziłeś!

ok, a teraz moja analiza

1) mecz staty takie same u ciebie delikatna przewaga w zbiórkach ale lepsza moja płynność widocznie mam troszkę lepiej podających i stąd większa liczba wykończeń akcji spod kosza ale fakt wygrana trochę za wysoka ale sprawiedliwa! wg mnie tutaj byłem lepszy czyli 1-0 dla mnie

2) słaby atak na silną obronę 42 rzuty spod kosza celne więcej niż ja!!! tylko 40 mimo że miałem lepszy atak od twojej obrony tu jest dopiero przegięcie!!!sam przyznaj! dodatkowo sam piszesz
przegrywam w statystykach o 0,4 ale w meczu wygrywam. Dlaczego niższe te punkty? Już Ci odpowiadam, Ty punkty nabijałeś sobie przez sprawny IS, ID i zbiórki. Ja zagrałem wtedy Runa(cały sezon go na Ciebie trenowałem:PP hehehe), atak obwodu miałem wyraźnie słabszy od Twojego ataku w trumnie i obrony tez i dlatego te staty byly niższe od Twoich ale to nie znaczy
to właśnie znaczy że byłem lepszy a jakim cudem trafiłeś tyle spod kosza sam nie wiem chyba dlatego że tylko 8 trojek ci wpadło, dobra z ciężkim sercem 1-1 choć równie dobrze mogło być 2-0 dla mnie

3)
Wyciagnołeś fajne staty w obronie, ataku i zbiórkach. Ale kompletnie nie miałeś oborny na obwodzie
ale ty nie miałeś zbiórki ani ataku z bliska!a mimo tego w rzutach z bliska 41-25 wg mnie sprawiedliwie tak samo na dystansie 14-2 dla ciebie, punkty 107-98 wynik więc sprawiedliwy! 2-1 dla mnie

Podsumowując wg mnie 2-1 optymalny wynik finałów:-) Patrzmy w obie strony nie tylko na swoje mocne i słabsze strony przeciwnika ale i odwrotnie!

pozdrawiam

Last edited by Rugi83 at 12/1/2009 5:48:58 PM

This Post:
00
109966.216 in reply to 109966.214
Date: 12/2/2009 6:17:18 AM
Overall Posts Rated:
22
hej,
nie chce ujmowac sukcesow bo sa one oczywiste skomentowalem wyniki PO :) nie ma co pleplac licza sie wyniki meczow chociaz subeiktywnie niekiedy sa one niesprawiedliwe :)

Advertisement