Bosna i Hercegovina u21 - Slovenija u21
19.8.2019. 20:30 - PortugalZdravo ekipa
Nakon osvajanja Eurobasketa vrijeme je za novu sezonu i novu generaciju mladih igrača. Pošto ove godine igramo na Mundobasketu za nas sezona počinje malo kasnije.
Ovih dana sam stvarno imao dosta obaveza oko drafta, a ni pola nisam završio. Znači da će biti dosta posla dok ne počne Svjetsko prvenstvo.
Što se tiče trenutne generacije nisam kompletirao roster jer sada dorađujemo igrače prije početka prvestva. Trenira se ono što svakom igraču fali.
Tako da ne brinu vlasnici igrača ako im igrač još nije na spisku i da li će biti kada još nisam kompletirao spisak.
Sutra nas očekuje prijateljska utakmica sa našim prijateljima Slovencima. Pošto posljednje sezone nismo nikako igrali sa njima, a i ove sezone nećemo biti u istom takmičenju bio je red da odigramo jednu prijateljsku utakmicu.
Ovakve utakmice će poslužiti da malo testiramo taktike za predstojeće utakmice.
Moram da spomenem jednu jako bitnu informaciju. Nakon osvajanja zlatne medalje na Eurobasketu mi smo postali 4 reprezentacija na rang listi. Ogroman uspjeh naše mlade reprezentacije.
Zlatna medalja u vitrinama:
(https://gyazo.com/002122e06681a4c3404aa5b058a59308)Rang lista:
(https://gyazo.com/35d2967d6c09693d6eb99c81f5b4bc91)Dok mi čekamo početak Mundobasketa ostale mlade reprezentacije počinju Utješni turnir ili baraž za SP. Ono što nas zanima jeste taj baraž. Ovo su grupe baraža, a samo prvi na tabeli će se plasirati na Mundobasket.
Grupa A:
Kolumbija
Izrael
Nigerija
Australija
Kolumbija i Izrael će se boriti za plasman na SP. Mala prednost reprezentaciji Izraela.
Grupa B:
Peru
Rusija
Alžir
Kina
Velika borba će se voditi između Rusije i Kine. Prednost dajem reprezentaciji Kine.
Grupa C:
Čile
Turska
Tunis
Malezija
Borba će biti između Turaka i Čileanaca. Dajem prednost Turskoj zbog prethodne dvije sezone koje su dobro odigrali.
Grupa D
Urugvaj
Italija
Senegal
Hong Kong
Prednost između Italije i Hong Konga dajem Italijanima koji su trenutni Svjetski prvaci i prvi na rang listi.