A listáját valóban nem olvastam, de a könyvét ismerem, megnéztem benne az engem érdeklő részeket. Maradjunk annyiban, hogy az is erősen szubjektív. És hiába dolgozik az ESPN-nek, akkor sem haragíthatja magára az NBA-t, főleg hogy szoros kapocs van a két szervezet között, többek között a tévés jogok miatt is (amit mellékesen hamarosan meg kell újítani és már most van vetélytársa az ESPN-nek). Egyébként Simmons úr munkásságát nem hasraütésszerűen kritizálom, rendszeresen olvasom a cikkeit. Ő amúgy egy hétköznapi blogger, aki amiatt kapott állást az ESPN-nél, mert a cikkei, elemzései sok vitát váltanak ki (majdhogynem provokátor), ergo megdobják az ESPN honlap látogatottságát. Egyébként javaslom elolvasni a kommenteket a cikkei alatt, nem én vagyok az egyetlen, aki szerint hülyeségeket ír. Kb az emberek fele így gondolja.
Atletikusság: És ki mondta, hogy a többiek nem voltak atletikusak? Szerény meglátásom szerint ők bírói segítség nélkül, stílusosan dominánsabbak voltak, mint LeBron.
Amúgy én sem azt mondtam, hogy James sosem lesz top10. Annyit mondtam, hogy jelenleg nem az. 2010-ben meg főleg nem volt az, de top20 sem. A címekről meg annyit, hogy az All-NBA jelöléseket megérdemelte, az All-Defensive-et (szerintem) semmiképp, azok csak a nevének szólnak. All-Star rendben van, egyértelmű, a 4 MVP cím megint csak túlzás (szerintem), ugyanis nem dominálta a ligát annyira, dehát kell a hype. Pont Kobe egyszeres MVP címe mutatja, hogy régebben mennyire nem a név számított, ugyanis bár nem vagyok Kobe-fan, de azért az talán kicsit túlzás, hogy LeBron négyszer annyira jó játékos lenne a karrierét tekintve (eddig!), mint Kobe. Ráadásul neki tuti lesz még 2-3 MVP-címe. Erre mondtam, hogy amikor különböző korszakokban játszó játékosokat hasonlítasz össze, figyelembe kell venni a körülményeket is, na ezt Simmons kicsit elfelejtette. De hogy még egy mondat erejéig visszatérjünk a nagyon komoly számítgatásaihoz, a lista ugye 2010-es. 2010-ig James volt kétszeres MVP, egyszeres gólkirály, négyszeres All-NBA First Team, kétszeres All-Defensive, nulla bajnoki cím. Ez alapján hogy jött ki a számításban a huszadik hely? Ja és ne felejtsük el a válogatottbeli érdemeket sem, 3 aranyérem,
2 bronz. Jordanék kb fejbelőtték volna magukat ha bronzot nyernek.
A Jordanes kérdésre a válasz:
egyszeres. És mindezt úgy, hogy a második szezonját szinte teljesen kihagyta sérülés miatt. Egyébként elmondom még egyszer: James soha nem lesz jobb, mint Jordan, mert azt már most lekéste. Top10 lehet, de egyelőre nem az. Amúgy összehasonlíthajuk, melyikük milyen csapattal lett bajnok, a Bulls első három bajnoki címénél ott volt Pippen és Grant, még esetleg B.J. Armstrong volt egyáltalán említhető. De ha úgy gondolod, hogy ott olyan sok jó játékos volt, kérlek, írd le, kikre gondolsz.
Adok egy kis segítséget:
(http://www.basketball-reference.com/teams/CHI/1991.html)(http://www.basketball-reference.com/teams/CHI/1992.html)(http://www.basketball-reference.com/teams/CHI/1993.html)Ugye nem akarod azt állítani, hogy jobbak voltak a kiegészítő emberek, mint a Miami elmúlt két évében? Gondolok itt Millerre, Allenre, Haslemre, Chalmersre, Battier-re, vagy a Birdmanre. Na ilyen segítői Jordanéknek sosem voltak az első három bajnoki címnél.
Amúgy egy kérdést még engedj meg: Azt mondod, James top10 lesz karrierje végén.
Jordan, Magic, Bird, Abdul-Jabbar, Chamberlain, Russell, Robertson, Olajuwon, West, Moses Malone.
A felsorolt 10 játékosból csak kilenc fog beférni a top10-be James mellé, kit nem raknál be? És akkor még van vagy 15 név, akiket simán ideírhattam volna.