BuzzerBeater Forums

Makedonija - I.1 > Сезона 27

Сезона 27

Set priority
Show messages by
From: ^ToNiO^
This Post:
00
256681.20 in reply to 256681.19
Date: 6/29/2014 8:36:59 AM
Overall Posts Rated:
66
Многу време многу сезони се чудев која може да биде ингејм предноста на еден репрезентативец после доста пратење и анализирање ја дознав а тоа е таа ситуација која скоро и да не се случува никогаш да излезе репрезентативец со 6 лични грешки само се потврди на дуелот на ксаго и брат ми.
Вие како и да е го потценувате брат ми и мислите дека неговиот тим е неспоредлив со тој на ксаго пошто не ги знаете сие игрчи ради тоа што се странци некој играчи не изгледаат толку јаки колку што се.
На утакмицата до крај на трета четвртина ксаго имаше 21 лична наспроти 11 на брат ми и тогаш веќе центарот на брат ми беше излезен со 6 лични иако ксаго напаѓаше со празна постава и истите играчи напаѓаа и на позиција PF и на C лични редеше само играчот кој не е репрезентативец наспроти PF-то на брат ми кој е репрезентативец а воедно и малку послаб дефанзивец.
За тие што викате дека не го знаете ова или се праите дека не го знаете или стварно не го знаете анализирајте малце повеќе утакмици и играчи и ќе воочите, Карај е потенцијален репрезентативец и сигурно во иднина ќе биде еден од клучните играчи ко ќе остарат неколку, но од неговата историја на натпревари се гледа дека е склон кон фаулу ксаго го знаеше овој момент и ја искористи неговата позиција да си го повика во репрезентација и да го заштити играчот, а тоа му го овозможи неговата позиција.

За разлика од куп утакмицата во оваа брат ми беше во предос имаше подобри форми малце повисок ентузијазам и поголемо залагање, ксаго имаше само домашен терен на негова страна.
Меч енџинот има многу багови а кој ги знае и може си ги искористува.

From: Dadimo

This Post:
00
256681.21 in reply to 256681.20
Date: 6/29/2014 9:16:38 AM
Overall Posts Rated:
5555
Јас прв пат слушам од тебе и од брат ти дека репрезентативците не правеле 6-лични грешки и многу ми е смешно ако верувате во ова, сум видел многу примери кога репрезентативци прават 6 лични иако тоа го прават поретко ама заради тоа што се истренирани добро на одбрана и издржлливст а не заради нешто друго.
Ни на крај памет не ми паѓа да го потценувам тимот на брат ти, го потценив во четвртфиналето од купот и сеуште неможам да си ја простам таа грешка ама реално Ксаго имаше и подобар тим и домашен терен.

П.С. Дај ми линк каде го пишува тоа дека репрезентативците не правеле 6 лични.

Last edited by Dadimo at 6/29/2014 9:17:48 AM

This Post:
00
256681.22 in reply to 256681.21
Date: 6/29/2014 9:45:19 AM
Overall Posts Rated:
5555
Крајно погрешно е Тонио да врз база на случајни настани генерираш правила и заклучоци!
Најлесен начин да ви докажам дека верувате во глупава измислица е да се разгледаат некои послаби репрезентативци кои не се истренирани како што треба во одбрана и издржливост па ја одбрав Малта како најслабо рангирана сениорска репрезентација. Во продолжение еден куп репрезентивци на Малта кои направиле 6 лични за своите тимови оваа сезона:
(25466873)
(23179345)
(24421696)
(21454202)
(13705952)
(14308040)

Доволно ли е?

Ќе те замолам Тонио во иднина да не му ја полниш главата на брат ти со глупости затоа што он не знае да биде културен и коректен како тебе.

П.С. Редно би било сега да му се извините на Xsago за овие неосновани обвинувања(особено брат ти).

Last edited by Dadimo at 6/29/2014 9:49:27 AM

This Post:
00
256681.23 in reply to 256681.21
Date: 6/29/2014 10:14:23 AM
Overall Posts Rated:
66
Нема се да пишува за да прочиташ и да дознаеш како е, зошто и онака пола работи на игава не ги пишува на во упатството, некој работи треба да ги анализираш и увидиш каде се предностите и фалинките, а тоа што го читаш по странски форуми е од некој што анализирал и гледал, ја ти реков седни разгледај утакмици различни анализирај малце и ќе увидиш многуработи што не ги пишува.
Зата сега не се чудам зашто ви е чудно како тоа брат ми у прва сезона у прва лига има такви резултати зошто чекате се нешто да прочитате од друг.
И незаборав кога го потцени брат ми во куп го намаше Пандев а и центарот,

This Post:
00
256681.24 in reply to 256681.22
Date: 6/29/2014 10:53:03 AM
Overall Posts Rated:
66
Ќе те замолам Тонио во иднина да не му ја полниш главата на брат ти со глупости затоа што он не знае да биде културен и коректен како тебе.

Ова е најако зошто ја глупости му кажуев на брат ми он си гази у прва лига :D

Ти реков ако сакаш да дознаеш анализирај малце повеќе не туку ја земај најслабата репрезентација за изнегираш нешто набрзинка не ни знаеш дали сите тие играчи во тој момент биле во репрезентација, анализа се праи на просечните игачи не на екстремно јаките и екстермно слабите спореди и против какви противници играле форма и многу многу други фактори кај што ќе дојдеш во ситуација ди ги увидеш малите предности.

This Post:
00
256681.26 in reply to 256681.25
Date: 6/29/2014 5:55:55 PM
Overall Posts Rated:
33
Ја кажав шо имав да кажам, а вие и понатака може да продужите да се прајте глупи и да глумите лугило...
Дали и колку ми е појак тимот, ќе имате можност да видите кога ќе го ставам на распродажба за многу скоро (на 90% скилови сум исто или појак) играч со 19ка одбрана искача со 6 лични, 5 негови играчи седат у игра 15 минути со по 5... Имам максимален ентузијазам, подобри форми и балансирани играчи на сите позиции плус поголемо залагање и губам скоро 20 разлика у последна четвртина ?!?!? Е па ај важи ..
Да у финале на куп бев послаб, го лапнав и ни збор некажав, ама такви педерски потези као викање играчи у репрезентација колку да имаат статус на недела две пред утакмица е тоа нема да го преќутам!!!

П.С. Ви смета речникот, многу нежни вие бе? кур ме заболе, и мене ми смета лижење г'з па морам да ве читам као се лигавите, ми смета и манипулација, злоупотреба, пуштање утакмици и местаљи па кој кур гледам сменивте нешо, ама тоа е македончето никад нема да порасне у Македонец таква ви е душата ситна ...

This Post:
00
256681.27 in reply to 256681.26
Date: 6/29/2014 9:52:05 PM
Pelister Bitola
MKD BB Elita
Overall Posts Rated:
1818
Еј експерти :D Дај дури се расправате нека ми обајсни некој зошто изгубив во полуфинале :D :P

From: Xsago
This Post:
00
256681.28 in reply to 256681.26
Date: 6/30/2014 4:27:20 AM
Overall Posts Rated:
128128
Леле какви глупости...

1. Поголема глупост од ова дека репрезентативците не фаулирале одамна не сум прочитал. Ако сте направиле некоја којзнае каква анализа во која докажувате дека играч откако ќе влезе во репрезентација помалку фаулира, слободно напишете пост за тоа на форумот илјадници луѓе ќе бидат заинтересирани да го прочитаат.

Ама не можете да напишете бидејќи е апсолутно неточно и не постои никаква анализа.

Она што ќе го забележевте ако направевте анализа е дека поголемиот дел од нашите менаџери кои ги тренираа овие репрезентативци многу пазеа кога купуваат играчи, што купуваат. Повеќето не се ни нафаќаат да тренираат играчи кои прават многу фаули. Е затоа во нашата репрезентација нема многу играчи кои прават многу фаули. А не заради тоа што прекинуваат тие играчи да прават фаули потоа.

2. Главен фактор кој влијае на тоа колку играчот прави фаули е скриениот скил агресивност. Тоа е колку што знам единственото нешто кое е скриено во ББ, но е и официјално потврдено досега дека постои. Секој играч си има различно ниво на агресивност кое е невозможно да го знаеме но со текот на времето преку фаулите можеме самои да заклучиме дали е опасно или не. И тој фактор не се тренира туку е "вроден". И нема апсолутно никаква врска со тоа дали е репрезентативец или не. Пред неколку сезони баш го гледав се мислев да го купам, најјакиот кинески играч кој беше и еден од најјаките во светот не го купив само затоа што правеше по 4.4 фаули по натпревар - што е страшно многу.

Ако не ми верувате, слободно направете вистинска анализа и разгледајте ги репрезентативците. Еве јас без апсолутно да се замарам само ја отворив најјаката репрезентација на ранкингот и го отворив нивниот играч со највисока плата:

(19346301)

Дечкото во последните 2 сезони има направено 3.3 и 3.5 фаули по натпревар. Е како тој не го намалил бројот на фаули?

3. Мала улога во фаулите има и искуството и улогата во тимот (пр. ако плеј ставиш да брани на центар ќе прави повеќе фаули), но тоа е споредно и нема никаква врска со моменталната ситуација.

4. Карај апсолутно не е играч кој прави многу фаули. Просечен е. Ако правеше многу фаули, јас немаше ни да го купам бидејќи многу пазам на тоа.

5. Karaj и Ait Lahcen прават во просек ист број на фаули. Карај заради проблеми со фаули одигра 13 минути, Ait Lahcen 29. Јас сум тој што треба да се жали.

6. Целиот проблем е што барате изговор во поразот. А објаснувањето е многу едноставно поедноставно здравје: Појак тим + Домашен терен. А колкаво влијание има домажниот терен можете слободно да го прашате Гари кој секогаш плачи на тоа прашање (по моја проценка 12-13 поени во однос на неутрален терен) и најверојатно заради домашниот терен јас ќе ја изгубам титулата од него. А да не правам муабет што ако јас мислев дека е толку ризично немаше ни да играм опуштено. Доволно ви е да го погледнете ДМИ-то на играчите, за да добиете осет некој. Не е се до платата на најјакиот играч. Особено не кога јас некои од тие играчи ги тренирам (Карај, Андов, Робев и Панчев имаат тренирано оваа сезона и сите ќе имаат повисока плата идната). На крај краишта погледнете ги оценките на натпреварот. Победата е чиста како солза не ми се верува дека од сите натпревари за овој се жалите кога имало милион пати поненормални ситуации во натпреварите.

7. Најголемата комедија во целата ситуација е што жалбата е за играч кој одигра САМО 13 МИНУТИ ЗАТОА ШТО НАПРАВИ ПРЕМНОГУ ФАУЛИ (5) НА НАТПРЕВАРОТ ОТКАКО БЕШЕ ПОВИКАН ВО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА. Значи јас малер бев во текот на натпреварот, а вие тоа го претворивте во дека сум местел за да одигра повеќе отколку што требало. Смешки. Не ми е јасно само како самите верувате во тоа.

8. Она што е реалноста и е чиста вистина е дека јас не ни помислував дека играм плејоф или нешто слично кога го повикував Карај. Тој беше единствено повикан за да видам ако во некоја од останатите пријателски е во добра форма како ќе се однесува на празна постава во репрезентацијата. Истото беше и со другите

Last edited by Xsago at 6/30/2014 4:30:24 AM

From: Xsago

This Post:
00
256681.29 in reply to 256681.28
Date: 6/30/2014 4:42:05 AM
Overall Posts Rated:
128128
А и ќе заборавев, толку фамозниот Карај кој јас сум "знаел" дека прави многу фаули има направено 6 фаули само 8 пати во 9 сезони. Тоа е помалку од еднаш по сезона. Ама за него се очекувало да излези со 6 фаули од натпеварот.

This Post:
00
256681.30 in reply to 256681.29
Date: 6/30/2014 7:58:25 AM
Overall Posts Rated:
5555
Aко добро избројав кинескиот репрезентативец што го постираше направил 6 лични за својот тим дури 8 пати само оваа сезона што е страшна бројка.
Ти малку ги измеша работите, они не викаат дека репрезентитвците прават помалку фаули туку дека не им се суди 6-та лична, демек ако бил репрезентативец судијата ќе го оставал играчот да игра и цело полувреме со 5-лични. Ама нивната смешна теорија се сруши како кула од карти со примерите од репрезентацијата на Малта што ги приложив, Гари го спомна и нашиот репрезентитвец Стојку а шлаг на тортата е кинезов што ти го стави. Се е јасно како бел ден, некој сакал да измисли топла вода ама мора да се помири со фактот дека не му успеа а пред вистината и фактите и боговите молчат. Ако некој се смета за повеќе од бог нека му е со среќа и нека верува во што сака...
А за Карај не се согласуваам со тебе дека не е агресивен, го памтам и како У21 репрезентативец, му бев селектор. На еден натпревар направи 4-лични уште во првата четвртина, 6-тата ја направи на почетокот од последната четвртина а беше во одлична форма и беше еден од најдобрите дефанзивци во таа генерација и бев шокиран што баш на него му се случи тоа затоа и ги памтат овие детали. Еве и сега за само 13 минути 5 лични, тоа за тебе малце ли е?
Ама со тек на време агресивноста се намалува, повисоко ниво на одбрана, издржливост и искуство ќе го смират неговиот темеперамент. А неговиот статус на репрезентивец нема врска со правењето фаули и нема смисла повеќе да се расправаме на оваа тема...

Advertisement