BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > Македонски Синдром!!

Македонски Синдром!!

Set priority
Show messages by
This Post:
00
241240.20 in reply to 241240.19
Date: 5/3/2013 4:22:16 PM
Overall Posts Rated:
5555

Пред се, сум во скаутинг тимот,(а и Дадимо, селекторот наш е овде може да потврди) дека вакви работи и „договарања“ на исто залагање постои и помеѓу селекторите кои ги водат репрезентациите. Тоа не е ништо против правилата на играта, само билдање на пријателства и ширење познанства.(па игра е маме му ј*бем).

Сакам само уште еднаш да потенцирам дека јас вакво лично искуство досега не сум имал за овие 2 сезони откако сум селектор, ниту некој селектор ми понуди ваков договор ниту пак е мој стил јас да понудам ваков договор и генерално сум против вакви договори затоа што не се фер за останататите менаџери но за жал присутни се и не верувам дека ќе ги отстраниме а и не се забранети. Инаку имам слушнато за вакви работи од други менаџери кои биле селектори па еве ќе ви понудам директен линк до една постара тема од нашиот форум кога тогашниот наш селектор србинот popeye91 прво договори TIE vs. TIE со противничкиот селектор од Словачка а после не го испочитува тој договор и играше мотивирано за да го зафркне и да победи но за жал пак не успеа.
(125889.8)

From: Dadimo
This Post:
00
241240.21 in reply to 241240.20
Date: 5/3/2013 4:26:05 PM
Overall Posts Rated:
5555
Интерeсно е што овој дечко popeye91 кој не е повеќе активен менаџер имал потпис : Fair Play!
:)

This Post:
00
241240.22 in reply to 241240.19
Date: 5/3/2013 9:01:13 PM
Overall Posts Rated:
66
Добро е момак ти бар заразлика од другиве овде имаше доблест да признаеш што си правел.. Твојот пост накратко се содржеше од две речениви . Ми се можеше и местев. И гајле ми е.

Бобанот ти објасни за неговата утакмица со него, и јас така мислев дека е и башка тој игра Куп така да нема што да го тупиме толку у врска со тоа. Тоа мислам дека го знаеше, да беше малце свесен дека е 7ма недела.

Нема што тука повеќе да се каже се е јасно, по тоа што го напишавте и двајцата се гледа се. Зашто да се мачиш да победиш да си трошиш ентузијазам кога може да си добиеш поклон.

Милан, пишав порака дали сака да падне натпревар и двајцата TIE vs TIE. Тој прифати (негово право). Да не прифатеше, секако ќе мавнев CT пошто сакав да го победам.

Тука кој лаже ?
Eve da ti odgovoram bidejki i moja utakmica si stavil kako mestena.Prvo mene ne mi e prv pat da igram so vtora postava vo gosti pred se poradi pomalite sansi za pobeda i reprezentativcite da ne napravat golema minutaza so samoto toa bi bile beskorisni za reprezentacija. Toa mi e vo preden plan iako znam deka poradi taa moja politika najverojatno ke ispadnam od ligata. Ama sto da pravam poveke me ispolnuva sto igram so makedonski igraci i da pridonesam nesto za reprezentacijata otkolku ete da ostanam prva liga. Zatoa te molam ne me poistovetuvaj so nitu eden menadzer. Pozdrav

По ова Милан што го кажува изгледа како да нема поима за што зборам. Али нема везе ти го потврди.

А со Пенда бе ?
Или 2/3 оправдани па третата се прашта.
Али немора да се мачиш јасно е.

Зошто ова не спаѓа у некаков договорен натпревар што веќе се знае победникот? Затоа што ова е договор САМО за ентузијазам и за мотивацијата на тимот. Не се знае победникот бидејќи играме со иста мотивација на тимот, до самиот крај. Играме само со веќе познат ентузијазам но не и со ПОЗНАТ ТИМ! Што ви е тука нејасно на сите?

Кај тебе се знае победникот однапред на трите утакмици. А веројатно и составот нели требаше и кош разликата да ја подобриш.

Пред се, сум во скаутинг тимот,(а и Дадимо, селекторот наш е овде може да потврди) дека вакви работи и „договарања“ на исто залагање постои и помеѓу селекторите кои ги водат репрезентациите.

Да претеше малце ќе знаеш дека и јас сум дел од таа група и покрај тоа што не ми стои Scout до името.
А тоа со репрезентациите е сосема друга работа, и нема никакво влијание врз тимовите игрчите и се останато на играта.

а ја не сум крив за тебе што немаш муда или срце да прашаш дали сакаш договор со такви ствари, пошто е можда „пониско“ од тебе.

Можеби и не сум имал желба и потреба да го правам тоа. Само не ми е јасна кој е твојата сатисвакција на играва да собираш поклони ?

Ја да бев на твое место, немаше да отворам посебна тема за да ме исхејташ на брза рака (да пробаш да ме исхејташ*) туку би ме прател цело време како го водам тимот, и би научил како се води подобро тим.

Пратам јас многу повеќе од што можеш ти да замислиш. Да непратев немаше ни да ја отворам темава и немаше да ми е јасно што се случува. Што да научам како да ги наместам утакмиците ?
Очекував дека ќе има поклони како се двиши сезоната при крај , но три поред е више смешно...

Разлика е во искуството, што за жал го немаш.. :)

Разликата е во "Пријателчињата" што ти ги имаш.

И јас знам дека можеби и нема да сменам ништо со тоа што ја оворив оваа тема и како што рече ве исхејтав пола прва лига(не дека немав причина и те како имав). Чудно но овде за разлика од други вакви игри лажирањето се толелира и тоа има највеќе на највисоко ниво во прва лига кај што треба да е нај регуларно. Или незнам може само кај нас е така затоа е и насловот таков.

Но барам знам дека за ова ќе знаат сите што ќе отворат форум, бар да си се спремни на што доаѓаат. Јас знаев за овие работи но ова ги прејде сите граници на очекување, сум бил сведок на чат за такви моабети.

This Post:
00
241240.23 in reply to 241240.22
Date: 5/3/2013 10:30:18 PM
Overall Posts Rated:
203203
Треба бар да се обидеш да најдеш некој патерн во натпреварите на Гемиџиите сезонава кога излегуваш со ситуации за нив. Презентираните се далеку од вистината за нивната подлога.

This Post:
00
241240.25 in reply to 241240.24
Date: 5/4/2013 7:38:06 AM
Overall Posts Rated:
5555
на пример со Алех да сте во иста лига и да му треба победа за опстанок а тебе ништо да не ти значи утакмицата зарем нема да му ја олесниш победата со комбиниран тим,или ако играш против негов директен конкурент нема да се потрудиш повеќе за да победиш?

НЕ!
Категорично НЕ!
И роден брат да ми е тој Алех кој појма немам кој е нема да му попуштам ако тој натпревар решава на крајот од сезоната нешто важно, без разлика дали е борба за опстанок или борба за титула. Ма и да не решава ништо не гледам причина зошто јас намерно да изгубам а посебно не за да му помогнам на некого а да заебам некој друг.
И засрамете се сите вие кои договарате тактики пред натпревар, толку сезони сте поминале во елитата и сакате на ваков начин да постигнете успех. СРАМОТА!
Целосно го разбирам и подржувам Тонио за бунтов само што он претера со обвинувањата и не требаше да обвинува никој конкретно затоа што нема сигурни докази и не секогаш работите се такви какви што изгледаат.

Среќни празници и помалку местења во елитата ќе ве молам.

Last edited by Dadimo at 5/4/2013 7:45:50 AM

From: ^ToNiO^

This Post:
00
241240.27 in reply to 241240.25
Date: 5/4/2013 9:53:25 AM
Overall Posts Rated:
66
И роден брат да ми е тој Алех

Епа брат ми е Alex (Casual Basketball) 2.3 само еднаш сме играле еден против друг во куп пред две сезони ме исфрли и двајцата игравме нормал.

Целосно го разбирам и подржувам Тонио за бунтов само што он претера со обвинувањата и не требаше да обвинува никој конкретно затоа што нема сигурни докази и не секогаш работите се такви какви што изгледаат.

Можеби премногу луге силно ги обвинив но јас не сум некоја позиција да судам или пресудувам за да барам цврсти докази, едноставно сите примери кој што ми изгледлале сомнителни повеќе од нормално ги наведов. И сам знаеш дека има уште многу други ситуции кој не ги спомнав зошто не ме засегаат толку многу. И самиот знаеш дека за добар од работите за кој што се бунам сум у право.

This Post:
00
241240.28 in reply to 241240.27
Date: 5/4/2013 10:10:43 AM
Overall Posts Rated:
5555
Го знам јас менаџерот на Casual Basketball само напишан на кирилица би требало да биде Алекс затоа не ми текна.
Појма немав дека сте браќа :)
@ Гари:
Коментарот не беше лично до тебе, туку до тие кои местат а кои се тие самите нека се препознаат.

From: ^ToNiO^

This Post:
00
241240.29 in reply to 241240.24
Date: 5/4/2013 10:14:27 AM
Overall Posts Rated:
66
Еве на пример јас со царот немав ама баш никаков контакт а на крај испадна дека и двајцата играме ТИЕ,ако ми мавнеше ЦТ ке ме тепаше ама таква му била проценката.

И со мене беше исто гари ама затоа ни јас те победив ни царот.

Само погледни ги двете мои утакмици сезонава со Кавадарци(една во купот и една во првенството) па ќе ти биде многу јасно зошто Горге ми играше нормал и со прв тим а јас со фамилија Јовчевски(иако сум убеден дека и тој 90% беше убеден дека ќе го изведам тој состав,ама што е сигурно сигурно си е.

Епа ти го потврдуваш примерот како изгледа утакмица која не е класично договорена ти играш со фамилија Јовчевски он со прв тим и нормал зошто сакал да те победе. А можел да играм опуштено со комбиниран состав ако ти си му кажел брат јас се откажувам билдај си ентузијазам и форма.
Значи јас не се бунам за овие ситуаци па јас самиот пола од поразите сезонава ги предадов со TIE и комбиниран состав за форма и тренинг, и неколку пати противниците ми играа со поголемо залагање и прв состав иако немаше потреба од тоа.
А јас се бунам за за ситуацијата каде што е се договорено, ако сакал царот да победи ќе трошел ентузијазам и минути на играчите и нема да има за наредни утакмици форма и ентузијазам како што сака.
Исто како што сега јас ако сакам да победам треба да напнам потрошам ентузијазам и ако треба и да ги преиграм играчит за да дојдам до позиција за борба за опстанок.
Е сега замиси мене ми ги пуштат последните 3 утакмици со TIE и влезам со максимум ентузијазам и 9ки форми во плејаут а противникот за да дојде до тој резултат утдрил 3 пати CT и што ќе биде тогаш ?

Денес сум јас утре е друг задутре може ти или кој и да е вие може сте се навикнале на такви работи, но ова вака неиде нема никаква смисла, лигата на ништо неличи. Можеби порано цело време имало неколку тимовико кој се отпишани од борба за опстанок сега имаш пример кога ниеден тим не сам не се откажал. Така да понатаму и те како се повеќе ќе сметаат ове ситуации.

This Post:
00
241240.30 in reply to 241240.29
Date: 5/4/2013 10:24:36 AM
Overall Posts Rated:
2929
E moi menadjeri . VISTINATA BOLI. Jas od koga velev deka si se mestat glavnite nasi menadjeri , a vie se smeevte. sega koga vi dojde i vam istoto krevate panika. Videte gi moite utakmici so tie super timovi so koi postavi mi igraa.A so negov prijatel so koi starteri. No oni ke se opravdaat deka imaat kup natprevar so mnogu jak tim koj e BOT. Pa zatoa mora da gi zacuvaat najakite igraci.

Advertisement