Što se tiče ovog u vezi isplate reprezentativaca,slažem se sa ovim što je neko u prethodnim postovima rekao,da bi došlo do svačega tu....nisam odmah razmišljao na takav način ali sada sam uvidio šta bi sve moglo proizaći iz toga....
naravno,ne mogu svi igrači biti reprezentativci,stoga,bilo šta da promjene moralo bi važiti za sve igrače,bilo da su u rep. ili ne.
Sistem sponzora bi mogao najbolje funkcionisati i misim da to nije teško uvesti (s obzirom da neke mnogo skromnije i lošije igre to već imaju)....Što se tiče štednje novca,što za posljedicu ima sve više rezultata 25:0,toga je uvijek bilo i uvijek će biti.....
pokušali su to suzbiti sa uvodjenjem Player Salaries Floor-a,ali ni to ništa ne mjenja....Što se ztiče ovoga ne vidim nikakav problem u tome,ko hoće da namjerno gubi utakmice i bude zadnji na tabeli radi skupljanja love,neka to radi,to je stvar ličnog izbora.....
Naravno,kao što ste i rekli,zaista je glupo što 5-oplasirana ekipa bolje prodje finansijski negoli npr.drugoplasirana.....
To se mora mjenjati,barem neka nagradjuju novcem timove koji udju u završnicu playofa,ili bilo šta drugo kako bi ipak bilo važnije i bolje biti drugi a ne 5. kao što je sada.....
I trebali bi za te timove napraviti takmičenje (mislim na drugoplasirane i trećeplasirane timove),ako ništa barem na regionalnom nivou,npr. Jadranska liga,Baltička itd.,tako bi bilo mnogo zanimljivije za sve,a može se to napraviti,kao što supporteri igraju privatne lige,tako i ovo samo za sve timove.....
Po meni najveći su problem transferi,u realnosti najbolji igraču su i najskuplji (logično) a ovde to nije tako.....