BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > U21 MT Seçimi Tartışma Başlığı

U21 MT Seçimi Tartışma Başlığı (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: aquila
This Post:
00
266455.2 in reply to 266455.1
Date: 1/22/2015 5:15:01 PM
Overall Posts Rated:
227227
aöıklama yapan 3 arakadaşımada tşk ederim. 3 ünde naçizane sorularım olacak her 3üde taktik bilgisinden bahsetmiş?? taktik bilgisimi önemli u21 için yoksa yetiştirelecek oyuncuları 17 yaşındayken bulmak mı ?? ayrıca kadronuzda kimle var u21 tek başına yapılacağını düşünmüyorum. ayrıca u21 için 2 sezon çok az olduğunu düşünüyorum, adaylar arasında 4 sezon en az u21 ilgileneceğin garantisini verebilen varmı ??

From: Melih

This Post:
11
266455.3 in reply to 266455.2
Date: 1/22/2015 6:05:28 PM
Sakarya Devil's
III.3
Overall Posts Rated:
221221
Hocam öncelikle iyi geceler ve iyi oyunlar. Sorularını sırayla cevaplamak istiyorum.
1-) Taktik bilgisi mi önemli U21 için yoksa yetiştirilecek oyuncuları 17 yaşındayken bulmak mı?
- Bu tür menajer oyunları için taktik bilgisi çok önemlidir. Rakibin eksikliklerini farketmek, savunmasını hangi taktikle daha kolay geçerim bunu bulmak, rakip hangi taktiğe karşı daha başarısız, bu soruların hepsinin cevabı taktik bilgisinden geçiyor. Zaten bu oyunda taktik bilgisini çözemezen, art arda mağlubiyetler alırsın, bu durumda önce oyunculardan soğumanı daha sonra mağlubiyetler devam ediyorsa oyundan soğumanı hatta bırakmaya kadar götürebilir. Genç yetenekleri bulmaya gelirsek. Hocam senin de bildiğin gibi, yetiştirilecek 18 yaşındaki oyuncu az çok kendini belli ediyor. Bizim veya benim burada ki görevimiz o genç yeteneği en erken şekilde bulmak ve doğru menajerlerin takımlarına yönlendirerek, alan menajerin oyundan daha fazla zevk almasına daha sonra genç milli takıma, uzun vade de ise milli takıma faydalı olmasını sağlamaktır. Bu tür oyuncuları bulmak o kadar zor değil bence, biraz boş zamana ve birkaç arkadaşa ihtiyaç var.

2-) Kadronuzda kimler var U21 tek başına yapılacağını düşünmüyorum?
Kesinlikle haklısın. Bu işi tek başına omuzlamak oldukça zor. İyi bir scout ekibine her menajerin ihtiyacı olacağı gibi benim de var. Ben şuan ki ekiple yola devam etmek istiyorum, tabi görevdeki arkadaşların buna itirazı yoksa. Eğer bırakmak isteyen olursa yerlerine aklımda bulunan birkaç arkadaştan göreve gelmelerini rica edicem.

3-) U21 için 2 sezon çok az olduğunu düşünüyorum, adaylar arasında 4 sezon en az U21 ile ilgileneceğinin garantisini verebilen var mı?
- Bu bir milli görev, öncelikle bunun ciddiyetini anlayalım. Eğer ki seçilirsem ve 2 sezonun sonunda, bu işi benden daha iyi yapabileceğini düşündüğüm biri aday olmazsa ben takımın başında 4 sezon durabilirim, garantisini veriyorum.

Merak ettiğin başka bir sorun varsa cevaplayabilirim hocam ya da başka arkadaşların soruları olursa cevaplayabilirim, okuyan herkese teşekkür ederim, iyi oyunlar.

From: satarak

This Post:
00
266455.4 in reply to 266455.2
Date: 1/22/2015 10:55:55 PM
Overall Posts Rated:
6060
selam ben taktık bılıgısınden bahsetmedım ama sanal bır ortamda oynannan oyunda olsa taktık bılgısı onemlı tabı bu konu oncedende tartısıldı ve ben basarıdan zıyade buyukler sevıyesındekı mıllı takıma oyuncu yetıstırmenın daha onemlı oldugunu dusunuyorum ama konu mıllı takım olunca cogunluk basarılı olup kupa gormek ıstıyor ....

bence bora hocam oyuncu yetıstırme konusunda olsun,kupa alınmasada maclarda aldıkları sonuclar olsun cok basarılıydı eger devam deseydı aday olmazdım karsısında cunkı oyunu taktıksel olarak da cozmus bır koc oldugunu dusunuyorum boranın...

evet 2 sezon cok az bence 4 sezon hatta 6 sezon kalmak cok daha faydalı olur ama bunun garantısı yok kı cok ıyı gozlemcı kadrosuyla cok ıyı oyuncular yetıstırsende alınacak basarısıs sonuclarda 2 ıncı secımı kazanamayabılırız cunkı menecerlerın cogu basarıya endekslı verırler oylarını dıye dusunuyorum ...

gozlemcı ekıbımde kımler oldugunu sormusunuz boranın ekıbınde cok onemlı 3 4 arkadas ve kendı cevremden 3 4 kısı var gene bora hoca ıle beraber oyunun eskılerınden 3 4 arkadasta macların onemıne gore taktıksel tartısmalar yapıcaz tabı bu ozelden olucak ...

bır de konu ıle ılgılı degıl ama oyundakı menecerlerın oyuna ıolgısını arttırmak ıcın eskıdende yaptıgımız bır yarısmayı taraftarlık odulu vererek 2 3 kısının yardımıyla tekrar yapmayı dusunuyorum umarım gereklı ılgıyı gorur zevklı bır oyun olucak....

From: T-Mac1
This Post:
11
266455.5 in reply to 266455.4
Date: 1/23/2015 12:03:46 AM
Çevik Adamlar Basketbol
III.8
Overall Posts Rated:
225225
valla kim seçilir bilmem seçilen arkadaşa yardımcı oluruz ancak şunu belirtmek istiyorum bilmem kaç sezondur gözlemcilik yapıyorum bu sezon da iyi bir kadro var ama 20 yaş grubu ile kesin bir başarı bekliyorum gözlemciliğin bir yolu bulunur üstesinden gelinir ama taktik bilgisi kesinlikle üst düzeyde olmalı yoksa yazık olur bu çocuklara acaba daha neler çıkar diye heyecandan bütün gece güncelleme yaptım gerisini siz düşünün :)

This Post:
00
266455.6 in reply to 266455.2
Date: 1/23/2015 1:59:17 AM
Overall Posts Rated:
4444
17 yaşında bulmak derken :D

From: Elodin

This Post:
00
266455.7 in reply to 266455.6
Date: 1/23/2015 4:56:14 AM
Overall Posts Rated:
7979
hocam beklentiyi biz taraftarlara çok yükseltiyorsun :)

From: aquila

This Post:
00
266455.8 in reply to 266455.5
Date: 1/23/2015 11:29:06 AM
Overall Posts Rated:
227227
Sen niye aday olmuyorsun ? Aday olmayacasaksan aday olacak arkadaşlardan kimleri tanıyo yapacağını düşünüyorsun. Oy kullanım oranı çok düşük zaten başarı olmasada güven verdiği süre seçilir seçtiririz sıkıntı yok :)

From: T-Mac1

This Post:
11
266455.9 in reply to 266455.8
Date: 1/23/2015 12:54:24 PM
Çevik Adamlar Basketbol
III.8
Overall Posts Rated:
225225
Hocam biz de düşünürüz bir ara ama görevimden memnunum şuan.
Adaylar hakkında bir görüşüm var tabi ki ama haksızlık olmasın ama biz her adaya gereken desteği vereceğiz muhakkak sonuçta bu duruma gelene dek birçok gözlemci arkadaşlarımız koçlarımız yoğun bir çalışma yaptılar daha da devamı gelecektir.