Hocam öncelikle iyi geceler ve iyi oyunlar. Sorularını sırayla cevaplamak istiyorum.
1-) Taktik bilgisi mi önemli U21 için yoksa yetiştirilecek oyuncuları 17 yaşındayken bulmak mı?
- Bu tür menajer oyunları için taktik bilgisi çok önemlidir. Rakibin eksikliklerini farketmek, savunmasını hangi taktikle daha kolay geçerim bunu bulmak, rakip hangi taktiğe karşı daha başarısız, bu soruların hepsinin cevabı taktik bilgisinden geçiyor. Zaten bu oyunda taktik bilgisini çözemezen, art arda mağlubiyetler alırsın, bu durumda önce oyunculardan soğumanı daha sonra mağlubiyetler devam ediyorsa oyundan soğumanı hatta bırakmaya kadar götürebilir. Genç yetenekleri bulmaya gelirsek. Hocam senin de bildiğin gibi, yetiştirilecek 18 yaşındaki oyuncu az çok kendini belli ediyor. Bizim veya benim burada ki görevimiz o genç yeteneği en erken şekilde bulmak ve doğru menajerlerin takımlarına yönlendirerek, alan menajerin oyundan daha fazla zevk almasına daha sonra genç milli takıma, uzun vade de ise milli takıma faydalı olmasını sağlamaktır. Bu tür oyuncuları bulmak o kadar zor değil bence, biraz boş zamana ve birkaç arkadaşa ihtiyaç var.
2-) Kadronuzda kimler var U21 tek başına yapılacağını düşünmüyorum?
Kesinlikle haklısın. Bu işi tek başına omuzlamak oldukça zor. İyi bir scout ekibine her menajerin ihtiyacı olacağı gibi benim de var. Ben şuan ki ekiple yola devam etmek istiyorum, tabi görevdeki arkadaşların buna itirazı yoksa. Eğer bırakmak isteyen olursa yerlerine aklımda bulunan birkaç arkadaştan göreve gelmelerini rica edicem.
3-) U21 için 2 sezon çok az olduğunu düşünüyorum, adaylar arasında 4 sezon en az U21 ile ilgileneceğinin garantisini verebilen var mı?
- Bu bir milli görev, öncelikle bunun ciddiyetini anlayalım. Eğer ki seçilirsem ve 2 sezonun sonunda, bu işi benden daha iyi yapabileceğini düşündüğüm biri aday olmazsa ben takımın başında 4 sezon durabilirim, garantisini veriyorum.
Merak ettiğin başka bir sorun varsa cevaplayabilirim hocam ya da başka arkadaşların soruları olursa cevaplayabilirim, okuyan herkese teşekkür ederim, iyi oyunlar.