BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > Македонски Синдром!!

Македонски Синдром!!

Set priority
Show messages by
This Post:
00
241240.2 in reply to 241240.1
Date: 5/2/2013 7:26:56 AM
Overall Posts Rated:
2727
Hahahahahhaha Tonio, jas oddamna go velam toa deka se mestat utakmici, pa duri se mestat i selektorite i sve sto moze da se namesti vo igrava, za mestenje na selektorite, sum ziv svedok, bidejki pred nekolku sezoni dobiv privatna poraka i me ubeduvase da glasam za odreden menadjer, koj bese togas kandidat, sto ne mozam vo momentot da se setam za koj menadjer stanuva zbor.

From: ^ToNiO^
This Post:
00
241240.3 in reply to 241240.1
Date: 5/2/2013 7:32:06 AM
Overall Posts Rated:
66
ПА ДОБРО БЕ ЛУЃЕ ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ДА ИГРАТЕ НОРМАЛНО БЕЗ ИМЕСТЕЊЕ ИЛИ ?

Или мислите дека другите нафта пијата ?
Немам време да се замарам ама од авион се гледа колку се мести.
Епа ова на ништо неличе бе стамота за вас.

Искрајно не сум разочарн од мојте резултати или од тоа што местите, разочаран сум од вас какви луге сте и со кого тоа јас ја играм играва.
Мене ми е гајле дали ќе испаднам или не и онака имам доста слаб состав 300К плата пониска од просечната или 230К помалку од вториот со најниска плата. Но јас очеквав дека ќе има повеќе надигрување а не фарса.

Фала ви за гостопримството во прва лига и фала ви за тоа што покажавте какви луге сте.
Но ако јас можам лесно да испаднам од прва ништо страшно уште полесно ќе се врата,како што и лесно влегов, може и така е подобро и за мојот тим да можам да си дотренирам и доградам.

Ако не ми здосади играва у брзо ради ваквите луге и понашање, јас сигурно ќе си го развијам на ниво кое што џабе ќе ви бидат наместаљките, зошто овде очигледно многу малце луге знаат да менаџираат како што треба останатите се само добри преговарачи договарачи.

Тоа е тоа момци браво и само продолжете така.

This Post:
00
241240.4 in reply to 241240.2
Date: 5/2/2013 7:37:21 AM
Overall Posts Rated:
66
Тоа за селекторите е друга тема и друга дискусија, јас друго потенцирав. Репрезентацијат и нема некое големо влијание врз тимовите а ова и те како има влијание и затоа ме засега повеќе.

Last edited by ^ToNiO^ at 5/2/2013 7:37:54 AM

This Post:
00
241240.5 in reply to 241240.1
Date: 5/2/2013 7:40:03 AM
Overall Posts Rated:
2626
Eve da ti odgovoram bidejki i moja utakmica si stavil kako mestena.Prvo mene ne mi e prv pat da igram so vtora postava vo gosti pred se poradi pomalite sansi za pobeda i reprezentativcite da ne napravat golema minutaza so samoto toa bi bile beskorisni za reprezentacija. Toa mi e vo preden plan iako znam deka poradi taa moja politika najverojatno ke ispadnam od ligata. Ama sto da pravam poveke me ispolnuva sto igram so makedonski igraci i da pridonesam nesto za reprezentacijata otkolku ete da ostanam prva liga. Zatoa te molam ne me poistovetuvaj so nitu eden menadzer. Pozdrav

This Post:
00
241240.6 in reply to 241240.5
Date: 5/2/2013 7:51:31 AM
Overall Posts Rated:
66
Eve da ti odgovoram bidejki i moja utakmica si stavil kako mestena.Prvo mene ne mi e prv pat da igram so vtora postava vo gosti pred se poradi pomalite sansi za pobeda i reprezentativcite da ne napravat golema minutaza so samoto toa bi bile beskorisni za reprezentacija. Toa mi e vo preden plan iako znam deka poradi taa moja politika najverojatno ke ispadnam od ligata. Ama sto da pravam poveke me ispolnuva sto igram so makedonski igraci i da pridonesam nesto za reprezentacijata otkolku ete da ostanam prva liga. Zatoa te molam ne me poistovetuvaj so nitu eden menadzer. Pozdrav

Ако го прочита целиот текс примети дека само за твојата утакмица нема образложение, но сепак и твојата утакмица е последователна со останатите две и во исти стил со втора постава и опуштено. И твојата одлука да одиш на победеа против Мечик а не против Hip Hop Macedonia. Но и покрај ова тоа единствена утакмица од сите наведени за која не сум 100% сигурен дека е така и за која верувам дека има шанси да не е така. Највеќе поради фактот дека и ти си загрозен, но тоа не го негира фактот дака и твојата утакмица е сомнителна безразлика дали тоа го правиш прв втор и десети пат.

This Post:
00
241240.7 in reply to 241240.1
Date: 5/2/2013 8:20:49 AM
Overall Posts Rated:
203203
Hip Hop Macedonia 124 - 61 GEMIDZII Veles (56335534)
На првата утакмица од овие три Гемиџијата не се ни обиде да стави 5 играчи остави само 4ца а не пак да ги стави резервите, зошто тие играчи плус домашниот терен плус ниското залагање на противникот може да поматата план. Вака сигурна и јасна ситуација каде што му се пушта утакмица на противникот. Што повеќе од ова сакате да ви кажа ситуацијава не е ЈАСНА ?

ОК, само треба да знаеш дека Гемиџијата тој натпревар против HHM го играше во Недела 7 во регуларната сезона. Има две опции.

1) Или не си информиран дека во Недела 7 еден тим има можност да одигра 2 куп натпревари (таа можност ја имаше Xsago откако ме победи). Брат, јас со кој состав да играв во вториот куп натпревар таа недела ако најсилниот го испукав против HHM (притоа, тоа да не ми ја загрозеше минутажата за следната, 8-ма недела)? Пилињата на гранчињата знаеа дека Гемиџијата ќе одигра опуштено и со трета постава во саботата, камо ли менаџар од профилот на HHM.

2) Или, ти многу добро знаеш за 7-мата недела па сега лупеташ.

За другите средби не би сакал да коментирам, пошто ќе навлегувам во шпекулации. А за „анализата“ на мојот натпревар само ќе кажам декс со голема леснотија излегуваш со обвинувања за состојби за кои нема никаква основа. Ајде момак, објасни ми за заверата што јас ја правев и на овие средби сезонава:

kavadarci vs. GEMIDZII Veles 89 - 60 (56335483)
Pelister Bitola vs. GEMIDZII Veles 128 - 32 (56335518)

This Post:
00
241240.8 in reply to 241240.7
Date: 5/2/2013 8:47:50 AM
Overall Posts Rated:
66
Ајде момак, објасни ми за заверата што јас ја правев и на овие средби сезонава:

Реков јас дека нема намера да разглабам и коментирам утакмици во кој не сум засегнат. Но сам го покажуваш и потврдуваш тоа што го пишав погоре дека се договараат утакмици, а тоа што ве издава е залагањето во товојот случај и исзоставувањето на резервите и не местењето на доволно играчи. Зошто ако си решил да се чуваш и да ја предадеш утакмицата бидејќи имаш повеќе од 5 играчи во случај и другиот да се чува може и да го зезнеш.
Ако се лични одлуки за предавање на утакмицата сигурно некој ќе влезе со поголемо залагање или прв состав со идеа да проба да те победи. Јас сезонава предадов неколку утакмици со цел да соберам ентузијазам и наштимам форма и неколку пати се погоди да противникот игра со поголемо залагање од мене и покрај тоа што јас си играв со втор состав опуштено.

This Post:
00
241240.9 in reply to 241240.8
Date: 5/2/2013 8:59:00 AM
Overall Posts Rated:
203203
Ајде момак, објасни ми за заверата што јас ја правев и на овие средби сезонава:

Реков јас дека нема намера да разглабам и коментирам утакмици во кој не сум засегнат. Но сам го покажуваш и потврдуваш тоа што го пишав погоре дека се договараат утакмици, а тоа што ве издава е залагањето во товојот случај и исзоставувањето на резервите и не местењето на доволно играчи. Зошто ако си решил да се чуваш и да ја предадеш утакмицата бидејќи имаш повеќе од 5 играчи во случај и другиот да се чува може и да го зезнеш.
Ако се лични одлуки за предавање на утакмицата сигурно некој ќе влезе со поголемо залагање или прв состав со идеа да проба да те победи. Јас сезонава предадов неколку утакмици со цел да соберам ентузијазам и наштимам форма и неколку пати се погоди да противникот игра со поголемо залагање од мене и покрај тоа што јас си играв со втор состав опуштено.

Ниту во првиот, ниту во вториот постиран натпревар договорив состав/залагање со противникот. Тоа што е шема во мојот случај е тоа што јас сезонава се трудам да победам на гостински терен, а домашниот ми е резервна опција. Причината за оваа сезонска стратегија е чисто финансиска.

From: Dadimo

This Post:
00
241240.10 in reply to 241240.7
Date: 5/2/2013 9:20:26 AM
Overall Posts Rated:
5555
Целиот проблем го прави КУПОТ, кога ќе се реши оваа работа тогаш нема да има вакви недоразбирања. Ако дојде тогаш до некој чуден резултат ќе се знае дека можеби е нешто наместено, иако и тогаш може причината да биде погодена/утната тактика или пак random-от да вмеша прсти.
Од примериве што ги наведе само еден ми е нелогичен, играњето со прва постава на KK Trtka против KK Kozuv Gevgelija на гости а после дома предава меч против Hip Hop Macedonia. Пологично ќе ми беше да биде обратна тактиката на KK Trtka за да се стигне до една сигурна победа наместо 2 пораза ама не верувам дека е наместен овој натпревар бидеќи со овој исход загрозен е опстанокот на KK Trtka. KK Trtka досега никогаш не стигнале во оваа фаза од купот па можеби е направена лоша проценка ама ај да на не навлегувам во шпекулации, можеби имаш право да се сомневаш.
За ова не си во право:
Пред две недели играм со пенда на гости и нормално си губам, на пенда не му текнува со мене да се откаже заради куп бидејќи си има договорено со Саше утакмица со втори постави TIE.
KK Trtka 67 - 101 BC Kavadarci Rulls (56335524)

И јас да бев на местото на Пенда истото би го направил бидеќи поголеми шанси има да те победам тебе отколку Саше.

Во секој случај, имало местенки во прва лига ама повеќе заради купот отколку некој да се спаси, се случувало и за да му се помогне на некого ама премногу ретко за да направиш ваков голем бунт и да ја обвиниш речиси цела прва лига за местења. Договарања помеѓу менаџерите за опуштено за жал има и кај селекторите како и во подолните лиги иако јас ова него го практикувам ни со својот клуб ни моментално со репрезентацијата.
ОК е што го дигна гласот против ваквите местења и договори меѓу менаџерите пред натпревар бидеќи сум против ова и никогаш не сум пратил прв порака за да договорам нешто само сум прифаќал ако некој друг побара такво нешто од мене но и ова беше порано. Сега ме научија сите дека сум против вакви работи па никој веќе ништо не ми пишува но би сакал да нема вакви работи и меѓу другите менаџери па да играме фер и да видиме реално кој колку може.
За крај пак ќе потенцирам, за овие десетина сезони поминати во елитата тврдам дека се ретки наместените натпревари а да не биде причина за тоа купот, можеби има работи за кои јас незнам и си ги прават другите менаџери меѓу себе ама сум доволно искусен за да ги приметам кога-тогаш.

Last edited by Dadimo at 5/2/2013 9:24:15 AM

From: ^ToNiO^

This Post:
00
241240.11 in reply to 241240.10
Date: 5/2/2013 11:08:16 AM
Overall Posts Rated:
66

За ова не си во право:
Пред две недели играм со пенда на гости и нормално си губам, на пенда не му текнува со мене да се откаже заради куп бидејќи си има договорено со Саше утакмица со втори постави TIE.
KK Trtka 67 - 101 BC Kavadarci Rulls (56335524)

И јас да бев на местото на Пенда истото би го направил бидеќи поголеми шанси има да те победам тебе отколку Саше.

Не ја оспорувам логиката дека токму против мене треба да проба да поби тоа нај нормално и нај логично. Но тоа што следи после доказ дека постои договор, затоа е наведен тој примери и ако има многу други јас наведов неколку само во кој сум директно или индиректно вмеша.

Во секој случај, имало местенки во прва лига ама повеќе заради купот отколку некој да се спаси, се случувало и за да му се помогне на некого ама премногу ретко за да направиш ваков голем бунт и да ја обвиниш речиси цела прва лига за местења.

Да не влијаееше толу директно на мојот пласма и опсанонок и натамошна моја стратегија можеби и немаше да има толку голема причина за галам и обвинувања.
Но веројатноста дека се случајно и само добра среќа за противникот на моја сметака е толку минимална што е просто невозможно некој да поверува. Дека токму последните 3 утакмици пред да игра со мене тимот на царот има поклн три побди поред во кој имам ниско залагање(со тоа висок ентузијазам) и добива +159 кош разлика со што и те како е ставен во далеку подобра ситуација од мене а беше речиси отпишан со никави шанси за место на табелата кое ќе му даде шанса за борба за опстанок.
Јас остварив 4 победи со борба и надигрување а некој доби поклон 3 победи и подобра кош разлика и плус висок ентузијазам за против мене.

Има уште нешто што не го напишав а тоа е дека може и на противниците од плавата група им одговара да не ме добијам мене во пјеаутот за опстанок, или па ако случано јас би го остварил би влегол со осакатен ентузијазам.
Јас имам можност да бидам во позиција кадеш последните утакмици можам сите да ги играм опуштено и да влезем во плејофот со максимален ентузијазам со што би можел да му ги расиоам на некој сметките.

Advertisement