Igra se danas protiv velike svjetske velesile Finske, inače 42 na svjetskoj rang listi, i očekuje se vrlo težak meč.
Naime, puno su jači na centrima od naših momaka a na bekovia se možemo nositi u napadu. Kada sam vidjeo na TL-u njihovog beka sa colossal vanjskom odbranom odlučih se na rizik.
Napadamo unutra, ubacujemo 3 džokera u vidu Kamenice i Tome Rnjaka i gorostasa Vinkovića, u nadi da to ne očekuju. Ne, to ne očekuju sigurno :)
Branimo se sa 3-2 jer imam neki osjećaj da će probati napasti izvana. Svjestan sam da gubimo skok ali nemamo šansi da se branimo sa mtm protiv njihovog vanjskog napada.
Naravno velki problem repke ostaje passing, jer kao što svi znamo bitno je dati loptu centrima, a o izgubljenim loptama da i ne govorim. O slobodnim bacanjima kod našeg "prvog" plejmejkera, atrocious, ne želim niti da mislim :)
Prava je sramota da reprezentacija ima isti offensive flow kao Jazz u kojem se nikada nije trenirao passing ni driving.
Biće šta biti mora ili po onoj narodnoj: "Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka" :)
PS: Igramo normal
Last edited by Dadoni at 7/19/2010 11:26:18 AM