BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > U21 S46 Europe Championship by Topnik

U21 S46 Europe Championship by Topnik

Set priority
Show messages by
This Post:
00
299752.197 in reply to 299752.196
Date: 8/12/2019 5:28:33 PM
Doboj-Jug Bulls
II.4
Overall Posts Rated:
164164
Pa ljudi je li ovo moguce, cestitke na zlatu :)

This Post:
00
299752.198 in reply to 299752.197
Date: 8/12/2019 7:30:05 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Reyes de Europa!
Kraljevi Evrope!

Dosao je i taj trenutak koji smo svi silno cekali, BiH je postala prvak Evrope!

Cestitke svim ljudima koji su bili ukljuceni u ovaj projekat, znali smo da ce doci nasih 5 minuta. Ponosan sam na svakog menadzera a znam da ste i vi.
Trening, trud i rad zajednice se isplatio, iskoristili smo domaci teren i osvojili prvo zlato u historiji nasih repki! Hladnokrvno i bez problema kroz cijelo prvenstvo, totalna dominacija.

Moram reci da sam ponosan na svoje igrace, Zdelara, Odavica i Markovica.
Zdelar 12p 12rb, ocjena 19.5, niko ponosniji od mene
Srce covjeku bude puno kada vidi ovakve stvari i kada vidi da mu igrac/i igraju za repku i pruzaju dobre partije, znam da ste i vi sretni i ponosni! I trebate biti!

Hvala i onima koji su vrijedno trenirali, ali im igraci zbog dobre konkurencije nisu mogli upasti u roster, bice jos prilike.
Jedna lijepa prica krunisana je zlatom. Bravo za sve, bravo BiH!

Cestitke i selektoru na obavljenom poslu.

ŠAMPIONI!

This is where we hold them!
This Post:
00
299752.199 in reply to 299752.198
Date: 8/12/2019 9:00:47 PM
K.K MILLENIUM
II.1
Overall Posts Rated:
617617
Second Team:
K.K MILLENIUM II
Trebaju mi 3 igraca od 18 godina. Idemo ponovo u krug. :D

Message deleted
This Post:
00
299752.201 in reply to 299752.199
Date: 8/13/2019 9:51:03 AM
KK Bihać
II.1
Overall Posts Rated:
127127
bravo topnice kralju!!!!

From: Topnik
This Post:
00
299752.202 in reply to 299752.201
Date: 8/13/2019 12:04:36 PM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Hvala svima na čestitkama koji ste pisali ovdje na forumu, a i u privatnim porukama.

Izvještaj će biti večeras

This Post:
1515
299752.203 in reply to 299752.202
Date: 8/13/2019 12:31:54 PM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Europe U21 Championship Tournament -- Season 46

Finals

Bosna i Hercegovina u21 - Njemačka u21 75:59
(51942)

Zdravo ekipa

BOSNA I HERCEGOVINA JE PRVAK EUROPE!

Ljudi moji ja stvarno ne znam kako da započenem ovaj izvještaj. Napokon smo i mi ostvarili ovaj veliki uspjeh. Nakon toliko godina od postojanja mlade reprezentacije na ovoj igri i mi smo uspjeli da osvojimo zlatnu medalju.
Dominatna igra prethodne dvije sezone je krasila našu reprezentaciju. Treba prvo da spomenemo generaciju 42 koja je prošle godine osvojila utješni turnir. Sa osvajanjem tog turnira smo dobili organizaciju Eurobasketa.
Kao domaćini ovog Eurobasketa kroz cijele kvalifikacije smo pokazali da imamo tu snagu da se borimo za najsjajnija odličja. Na samom Eurobasketu smo odlično igrali i već u četvrtom kolu protiv Njemačke se pokazalo da smo prvi favoriti za zlato. Ipak ja sam uvijek govorio da nismo jer sam htio da skinem pritisak i da nas ne ureknem. Polufinale protiv svjetskih prvaka je pokazalo našu snagu. Jednu veliku Italiju smo limitirali na samo 58 poena.
Došlo je napokon to finale juče kada smo i u finalu pokazali našu najveću snagu u ekipi, a to je odbrana. Njemačku smo zaustavili na 59 poena. Ljudi moji kakva defanziva naše reprezentacije.
Ovaj izvještaj će biti malo drukčiji jer ga neću raditi skroz detaljno kroz četvrtine jer sam juče tokom prvog poluvremena se iznervirao i odustao od zapisivanja bitnih stavki tokom utakmice koje su se desile.

Obje reprezentacije su se odlučile za unutrašnje taktike. Kada sam analizirao Nijemce za utakmicu bilo je pitanje samo da li će u utakmicu ući sa 3 klasična beka ili će ipak biti tu klasično krilo. Na kraju se odlučio za klasično krilo, a to je nama bilo kao kec na 11.
Nije se usudio da gađa gdp jer je razmišljao da ću možda odigrati neku vanjsku taktiku. Da je pogodio gdp juče opet mu ne bi pomoglo da izbjegne poraz. Takođe moram spomenuti da sam se opet odlučio za unutrašnji LCD i da se pokazalo kao pun pogodak.

Utakmica je krenula kao protiv Italijana u polufinalu samo što sada nismo imali prednost u skoku. Krenula je potpuna dominacija Nijemaca sa našom dobrm igrom u odbrani, ali katastrofalnom realizacijom napada. Kod rezultata 17:9 za Nijemce smo se mi malo probudili u napadu pa smo napravili seriju 6:0. Nastavilo se igrati loše po nas u napadu, a istaknuo se Fahro Suljagić sa lošim procentom šuta. Igrali se poen za poen sve do kraja prvog poluvremena.

Treća četvrtina ništa nije donijela našu bolju igru. Opet smo kaskali u skoku i imali smo malo asistencija. Posljednjih 15 sekundi u četvrtini je donijelo naša 3 ofanzivna skoka i poene u posljednjoj sekundi od strane Adina Hadžibabdića. To je bio znak za naš preoket u posljednjoj dionici. Za tri četvrtine meča smo imali samo 8 asistencija i imali prednost od 2 skoka više. Posljednja dionica perfektna igra u napadu, a odbrana je opet bila odlična. Nijemci su se nakon tri četvrtine ponadali, a posljednju četvrtinu dobijamo 26:6 što je bilo za konačan rezultat od 16 poena prednosti.

Moram da spomenem Edina Markovića. Čovjek je odigrao takvu utakmicu da je njihovog najboljeg strijelca tokom čitavog prvenstva zaustavio na 0 poena. Njihov najbolji strijelac Fügen je šutirao 0/12. Strašna dominacija u odbrani. Marković je ubacio 13 poena, a tome je dodao 7 skokova i 2 asistencije.
Strašnu utakmicu je odigrao i naš kapiten sa učinkom 12 poena i 12 skokova.
Fantastična igra naših momaka.

Želim da se zahvalim svima koji su učestovali u osvajanju ove zlatne medalje. Strašan uspjeh za našu košarku na ovoj igri. U toku narednih dana će biti lična statistika svakog igrača za ovo prvenstvo.

Sada mi slijedi ogroman posao oko drafta pa se nadam da ću ga brzo završiti.
Lijep pozdrav od mene do sljedećeg javljanja.

NASTAVI NIZ!
VOLIM TE BOSNO!

From: Cules

This Post:
00
299752.204 in reply to 299752.203
Date: 8/13/2019 1:46:30 PM
Blue or Deaddd
II.1
Overall Posts Rated:
321321
Second Team:
Blue or Deaddd II
Svaka cast frajeru
Hajmo 20 "lajkova" za nas prvi euro!

This Post:
00
299752.205 in reply to 299752.204
Date: 8/18/2019 6:36:40 AM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Bosna i Hercegovina u21 - Slovenija u21
19.8.2019. 20:30 - Portugal

Zdravo ekipa

Nakon osvajanja Eurobasketa vrijeme je za novu sezonu i novu generaciju mladih igrača. Pošto ove godine igramo na Mundobasketu za nas sezona počinje malo kasnije.
Ovih dana sam stvarno imao dosta obaveza oko drafta, a ni pola nisam završio. Znači da će biti dosta posla dok ne počne Svjetsko prvenstvo.
Što se tiče trenutne generacije nisam kompletirao roster jer sada dorađujemo igrače prije početka prvestva. Trenira se ono što svakom igraču fali.
Tako da ne brinu vlasnici igrača ako im igrač još nije na spisku i da li će biti kada još nisam kompletirao spisak.

Sutra nas očekuje prijateljska utakmica sa našim prijateljima Slovencima. Pošto posljednje sezone nismo nikako igrali sa njima, a i ove sezone nećemo biti u istom takmičenju bio je red da odigramo jednu prijateljsku utakmicu.
Ovakve utakmice će poslužiti da malo testiramo taktike za predstojeće utakmice.
Moram da spomenem jednu jako bitnu informaciju. Nakon osvajanja zlatne medalje na Eurobasketu mi smo postali 4 reprezentacija na rang listi. Ogroman uspjeh naše mlade reprezentacije.

Zlatna medalja u vitrinama: (https://gyazo.com/002122e06681a4c3404aa5b058a59308)
Rang lista: (https://gyazo.com/35d2967d6c09693d6eb99c81f5b4bc91)

Dok mi čekamo početak Mundobasketa ostale mlade reprezentacije počinju Utješni turnir ili baraž za SP. Ono što nas zanima jeste taj baraž. Ovo su grupe baraža, a samo prvi na tabeli će se plasirati na Mundobasket.

Grupa A:

Kolumbija
Izrael
Nigerija
Australija

Kolumbija i Izrael će se boriti za plasman na SP. Mala prednost reprezentaciji Izraela.

Grupa B:

Peru
Rusija
Alžir
Kina

Velika borba će se voditi između Rusije i Kine. Prednost dajem reprezentaciji Kine.

Grupa C:

Čile
Turska
Tunis
Malezija

Borba će biti između Turaka i Čileanaca. Dajem prednost Turskoj zbog prethodne dvije sezone koje su dobro odigrali.

Grupa D

Urugvaj
Italija
Senegal
Hong Kong

Prednost između Italije i Hong Konga dajem Italijanima koji su trenutni Svjetski prvaci i prvi na rang listi.

This Post:
00
299752.206 in reply to 299752.205
Date: 8/18/2019 1:51:59 PM
kk naprijed
II.4
Overall Posts Rated:
754754
Zdravo zdravo
Aj da vidimo kad nisi domacin
Kakav si
Jesi li uzbrdo brz

This Post:
00
299752.207 in reply to 299752.206
Date: 8/20/2019 6:11:17 PM
KK Bihać
II.1
Overall Posts Rated:
127127
Niko nikom ne brani da sam sebi obezbjedi domacinstvo kroz utjesni turnir ;)

Advertisement