wczoraj wieczorem zapuściłem przeszukanie jeszcze raz. Bo chciałem sprawdzić, czy za pierwszym razem jacyś zawodnicy się nie pogubili (bo mogły być jakieś zakłócenia na łączach lub inne bugi).
No więc po przeszukaniu kilkudziesięciu pierwszych lig wszystko szło ładnie - nie widziałem żadnego nowego zawodnika. Ale w pewnym momencie zauważyłem, że licznik zawodników zaczął rosnąć i to była cała seria bardzo blisko po sobie. A potem już do końca liczba się nie zmieniła. I pierwotnie trochę się zasmuciłem, bo wyglądało to na to, że za pierwszym razem nie wyłapało serii zawodników. Zwłaszcza, że znalazło się wśród nich dwóch fajnych historyków.
Ale potem popatrzyłem na tych nowych zawodników i zauważyłem coś dziwnego. Popatrzcie sami na tych zawodników:
(13895461) oraz
(13887374)Coś dziwnego? Ci zawodnicy mają DMI większe niż 0 ;-) A przecież zawodnicy z draftu do pierwszego treningu mają DMI=0. Wniosek - ci zawodnicy nie są z draftu. Zresztą można to sprawdzić w ich historii. To skąd się wzięli? Pojawili się jako zawodnicy zastani w nowym klubie.
No więc okazało się, że od przedwczoraj w polskim BB pojawiło się trochę nowych klubów a wśród nich trochę nowych zawodników (łącznie 131 nowych zawodników w wieku <19 w 40-tu nowych klubach). No to ładnie się GM napracował - 40 nowych klubów w 2 dni. Być może część z tych zawodników to odkupieni 19-latkowie z innych krajów.
Wniosek jest taki, że przeglądy wypadałoby robić częściej. Bo nowy i ciekawy zawodnik może się pojawić także w innym momencie - tak jak te dwa przypadki, które wcześniej podałem.
Tu jest link do nowych zawodników wyłapanych dzisiaj w nocy:
http://www.sendspace.pl/file/8874d72f8d4489117a004e1Swoją drogą farciarze z tych nowych klubów. Jeśli sprzedadzą tych zawodników no to mają zapewniony piękny start w BB - normalnie chyba nowy klub musiałby grać sezon lub dwa, żeby wygenerować takie środki.
I jeszcze jedna rzecz mi się rzuciła w oczy. W całym przeszukaniu nie wyskoczyła mi żadna legenda. Albo jakiegoś buga popełniłem przy ściąganiu danych albo wylosowanie legendy jest niemożliwe.
I jeszcze drobna wiadomość. Nie wyskoczył nikt nowy z DMI równym 0. A więc prawdopodobnie pierwsze szukanie okazało się kompletne i nikt się nie zagubił. Oczywiście jest też zawsze drobna możliwość, że z powodu jakiegoś nieznanego buga, jakiś zawodnik ukrył się przed obydwoma przeszukaniami ;-)
Last edited by B.B.King at 3/25/2010 6:23:35 AM