BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT+U21] Usprawnienia baz

[NT+U21] Usprawnienia baz

Set priority
Show messages by
This Post:
00
131964.195 in reply to 131964.193
Date: 3/24/2010 12:39:44 PM
Overall Posts Rated:
12061206
to masz moje pełne poparcie. Nie można o mnie powiedzieć, żebym aktywnie uczestniczył w życiu naszych kadr, ale im kibicuję i chciałbym, żeby były jak najsilniejsze. Powodzenia.
Zaprawdę powiadam Ci, że zdanie jednego oddanego kibica jest więcej warte, niż zdanie dziesięciu sfrustrowanych byłych selekcjonerów ;-)

From: oskar4

This Post:
00
131964.196 in reply to 131964.195
Date: 3/24/2010 12:44:58 PM
Overall Posts Rated:
1010
to masz moje pełne poparcie. Nie można o mnie powiedzieć, żebym aktywnie uczestniczył w życiu naszych kadr, ale im kibicuję i chciałbym, żeby były jak najsilniejsze. Powodzenia.
Zaprawdę powiadam Ci, że zdanie jednego oddanego kibica jest więcej warte, niż zdanie dziesięciu sfrustrowanych byłych selekcjonerów ;-)

Nie wiem cz wiesz, ale cytat, który przytoczyłeś został wyrwany, przez Ciebie, zupełnie z kontekstu i znaczenie zostało przeinaczone - o ile można to tak nazwać.

This Post:
00
131964.197 in reply to 131964.196
Date: 3/24/2010 1:23:49 PM
Overall Posts Rated:
99

Nie wiem cz wiesz, ale cytat, który przytoczyłeś został wyrwany, przez Ciebie, zupełnie z kontekstu i znaczenie zostało przeinaczone - o ile można to tak nazwać.

Czemu? Ja to odbieram raczej jako potwierdzenie części mojej wypowiedzi, znajdującej się pomiędzy "jeżeli" a "to".

No chyba, że rzeczywiście okaże się, że jest inaczej, jednak nie mam podstaw, żeby tak sądzić.
A te głupie żarty ze skillami, to chyba możemy przemilczeć.

This Post:
00
131964.199 in reply to 131964.198
Date: 3/24/2010 8:34:33 PM
Overall Posts Rated:
1717
witam

Tak to wszystko przeczytałem nie wiem czy dobrze zrozumiałem jak nie to poprawcie mnie prosze. Cały ten "przekręt"
Sz.P. B.B. Kinga jest dobry jeżeli będzie służył naszym reprezentacjom w podglądaniu przeciwników oraz przeszukiwaniu zawodników zaraz po drafcie , ale zły jeżeli będzie podglądał swojego przeciwnika?

Pytanie bezpośrednio do Sz.P. B.B.Kinga - po co to zrobiłeś? czemu to ma służyć? bo mi osobiście nasuwa sie tylko jedna odp. pokazanie luk w programie, który został napisany. Graczom, którzy najczęściej sie udzielają na forum jakoś nieszczególnie przypadło do gustu to co zrobiłeś i to powinno dać Ci do myślenia. Dziwnym trafem Oskar też sie ożywił hmmmmm.

Pozdrawiam.

This Post:
00
131964.200 in reply to 131964.199
Date: 3/25/2010 5:51:04 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Hehe, pierwsza rzecz, to faktycznie fajnie wyłapałeś hipokryzję ;-) Śmiesznie to wyglądało, jak najpierw mi zarzucano, że nie wykorzystywałem swojej mocy do szpiegowania rywali naszej kadry, a chwilę potem były do mnie pretensje, że mogę widzieć skille nieswoich zawodników ;-)
Jak wiadomo grzech jest wtedy gdy ktoś Kalemu obejrzeć skille zawodników. A dobry uczynek wtedy gdy... Kali komuś podejrzeć skille ;-)
po co to zrobiłeś? czemu to ma służyć?
A po co skauci robią bazę danych draftów? Czy robią coś nielegalnego? Chyba nic z tych rzeczy. Zrobiłem listę, żeby im pomóc. Żeby kilkunastu osobom oszczędzić czas.
bo mi osobiście nasuwa sie tylko jedna odp. pokazanie luk w programie
Pisałem już chyba z kilkadziesiąt razy. Żadnych luk w systemie nie ma. Wszystko jest zgodnie z regułami. Nic nieetycznego lub nie moralnego też w tym nie ma. Nikt nie jest z tego powodu zagrożony, nikt nie gra nie fair. I kurcze jak grochem o ścianę - przecież każdy wie lepiej.

This Post:
00
131964.201 in reply to 131964.200
Date: 3/25/2010 6:20:32 AM
Overall Posts Rated:
12061206
wczoraj wieczorem zapuściłem przeszukanie jeszcze raz. Bo chciałem sprawdzić, czy za pierwszym razem jacyś zawodnicy się nie pogubili (bo mogły być jakieś zakłócenia na łączach lub inne bugi).
No więc po przeszukaniu kilkudziesięciu pierwszych lig wszystko szło ładnie - nie widziałem żadnego nowego zawodnika. Ale w pewnym momencie zauważyłem, że licznik zawodników zaczął rosnąć i to była cała seria bardzo blisko po sobie. A potem już do końca liczba się nie zmieniła. I pierwotnie trochę się zasmuciłem, bo wyglądało to na to, że za pierwszym razem nie wyłapało serii zawodników. Zwłaszcza, że znalazło się wśród nich dwóch fajnych historyków.
Ale potem popatrzyłem na tych nowych zawodników i zauważyłem coś dziwnego. Popatrzcie sami na tych zawodników:
(13895461) oraz (13887374)
Coś dziwnego? Ci zawodnicy mają DMI większe niż 0 ;-) A przecież zawodnicy z draftu do pierwszego treningu mają DMI=0. Wniosek - ci zawodnicy nie są z draftu. Zresztą można to sprawdzić w ich historii. To skąd się wzięli? Pojawili się jako zawodnicy zastani w nowym klubie.
No więc okazało się, że od przedwczoraj w polskim BB pojawiło się trochę nowych klubów a wśród nich trochę nowych zawodników (łącznie 131 nowych zawodników w wieku <19 w 40-tu nowych klubach). No to ładnie się GM napracował - 40 nowych klubów w 2 dni. Być może część z tych zawodników to odkupieni 19-latkowie z innych krajów.
Wniosek jest taki, że przeglądy wypadałoby robić częściej. Bo nowy i ciekawy zawodnik może się pojawić także w innym momencie - tak jak te dwa przypadki, które wcześniej podałem.
Tu jest link do nowych zawodników wyłapanych dzisiaj w nocy:
http://www.sendspace.pl/file/8874d72f8d4489117a004e1
Swoją drogą farciarze z tych nowych klubów. Jeśli sprzedadzą tych zawodników no to mają zapewniony piękny start w BB - normalnie chyba nowy klub musiałby grać sezon lub dwa, żeby wygenerować takie środki.
I jeszcze jedna rzecz mi się rzuciła w oczy. W całym przeszukaniu nie wyskoczyła mi żadna legenda. Albo jakiegoś buga popełniłem przy ściąganiu danych albo wylosowanie legendy jest niemożliwe.
I jeszcze drobna wiadomość. Nie wyskoczył nikt nowy z DMI równym 0. A więc prawdopodobnie pierwsze szukanie okazało się kompletne i nikt się nie zagubił. Oczywiście jest też zawsze drobna możliwość, że z powodu jakiegoś nieznanego buga, jakiś zawodnik ukrył się przed obydwoma przeszukaniami ;-)

Last edited by B.B.King at 3/25/2010 6:23:35 AM

This Post:
00
131964.202 in reply to 131964.201
Date: 3/25/2010 6:36:20 AM
Overall Posts Rated:
7272
Ciemną stronę mocy widzę w twojej jasnej stronie...
Wzywam zatem ciebie do mnie...
Przybywaj i nie bój się ciemnej strony mocy...
Ona ci światło ujawni w trakcie nocy...

From: oskar4

This Post:
00
131964.203 in reply to 131964.199
Date: 3/25/2010 9:25:26 AM
Overall Posts Rated:
1010
witam

Tak to wszystko przeczytałem nie wiem czy dobrze zrozumiałem jak nie to poprawcie mnie prosze. Cały ten "przekręt"
Sz.P. B.B. Kinga jest dobry jeżeli będzie służył naszym reprezentacjom w podglądaniu przeciwników oraz przeszukiwaniu zawodników zaraz po drafcie , ale zły jeżeli będzie podglądał swojego przeciwnika?

Pytanie bezpośrednio do Sz.P. B.B.Kinga - po co to zrobiłeś? czemu to ma służyć? bo mi osobiście nasuwa sie tylko jedna odp. pokazanie luk w programie, który został napisany. Graczom, którzy najczęściej sie udzielają na forum jakoś nieszczególnie przypadło do gustu to co zrobiłeś i to powinno dać Ci do myślenia. Dziwnym trafem Oskar też sie ożywił hmmmmm.

Pozdrawiam.

Ja akurat na forum staram się byćaktywny i nie wydaję mi się, że teraz jakoś nagle się uaktywniłem.

From: Mordimer

This Post:
00
131964.204 in reply to 131964.203
Date: 3/25/2010 11:09:57 AM
Overall Posts Rated:
1717
Wiesz dla Ciebie zrobię wyjątek i będzie to wycieczka personalna do Twojej osoby. Często zarzucasz osobą, że mają problem z czytaniem ze zrozumieniem. Więc spieszę z wyjaśnieniem tego co "pogrubiłeś" w mojej wypowiedzi, tak jesteś aktywny na forum raz bardziej raz mniej ale w tym wątku wyjątkowo się ożywiłeś. Tyle w temacie. Pozdrawiam.

Advertisement