BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > Reprezentacija.

Reprezentacija. (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
211627.194 in reply to 211627.193
Date: 3/16/2012 4:28:06 PM
Overall Posts Rated:
242242
samo za tebe i ljubav tvoju zanosnu
Uh, bez izljeva ljubavi molim. Pa nije ti to fol. Nađi mi vrhunskog igrača koji može da igra u mom prvom timu. Opet prašina.
Kao i uvjek. Kao i u slučaju Gušića. Igrao u tvom timu i iz tog je razloga najbolji. Nikakva statistika, nikakvi argumenti.
Ponuda stoji...

PS: "Bolje je ne obećati nego riječ ne održati."

This Post:
00
211627.195 in reply to 211627.194
Date: 3/16/2012 5:57:47 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
To je dio pjesme, vidim muzika ti nije jaca strana.
Pa sta si ti mislio da mi nadjes nekog klinca od 19 godina pa da ga treniram ili?
Gusica sam ti rekao da ne spominjes vise,pravis se da ne vidis pored vlastitih ociju, cuj nikakvi argumenti, pa tada je imao najvecu platu, skillove, igrao u prvom timu NTa, malo li je.

Bolje ne bacaj vise suplju, nego uradi nesto konkretno i korisno za NT, od tvoje filozofije nemamo nista.

This is where we hold them!
This Post:
11
211627.196 in reply to 211627.195
Date: 3/16/2012 6:25:30 PM
Overall Posts Rated:
104104
vraćam se majci u Bosnu............ čisto da dovršim stih xD

From: JoccY
This Post:
00
211627.197 in reply to 211627.196
Date: 3/16/2012 8:23:23 PM
Overall Posts Rated:
613613
Kad smo vec toliko slabi i ne mozemo nikog da dobijemo ove sezone imam jedan predlog sa sadasnjeg selektora i interesuje me sta ce zajednica da misli o tome. Sta bih ja uradio ? Iz A repke bih izbacio sve igrace starije od 28 godina : (6904980), (6893845), (6903036), (7860599), (8185655). Previse stari, ne napreduju, a i ne pobjedjuju. Jednom rijecju nepotrebni.
U tim bi ubacio sledece igrace :
(18216777)- Sjajni skilovi za pleja kad se igra neki unutrasnji napad. Spoljna 17, dodavanje 16, Sekudnarci 15 i 14. Sad dize suteve i do kraja sezone bi trebao biti kompletan plej za nas A tim.

(16896132)- Ista prica i sa Filipom. Trenira se punom brzinom. Dobri skilovi, dobar trener- buducnost nase reprezentacije.

(16896562) i (14951261)- Oba igraca se treniraju kod Celika i redovno napreduju. Do kraja sezone bi svakako stigli gore pomenute igrace, koje sam naveo kao nepotrebne u A timu.

(16896203)- Jos jedan buduci centric, koji se trenira na jednoj poziciji. Vlasnik nije dugo poslao skilove, a pred kraj prosle sezone je imao tri 15.

(18217501)- Godinu mladji od Braca. Skilovi : 15-14-13.

(18216478)- Buducnost :)

(18217566)- I od njega bi moglo biti nesto. Treba poslati naloge za trening i praviti reprezentativca i od njega.

Jos kad se pred kraj sezone u tim dodaju : (19744186)-Oko 150k na kraju sezone i (19744898)-Trenutno 140k, do kraja sezone preko 200k :D

To su igraci koje treba pozvati i graditi tim za buducnost, kao sto smo mi uradili sa U21 repkom :)))

This Post:
11
211627.198 in reply to 211627.197
Date: 3/16/2012 9:12:45 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Rekao sam vec da mladi igraci, tj oni koji se treniraju dobijaju svoju priliku nakon ovog ciklusa, ide podmladjivanje Reprezentacije.
Ima jos par igraca na koje cu racunati ubuduce, vidjet cemo kako ce se to sve uklopiti kada zavrse ove kvale, ima finih potencijala tu, a i jos par igraca koji ce biti od koristi u buducnosti.
Imam i onaj spisak, pa cu provjeriti i one igrace kako napreduju, trebali bi nam slijediti bolji dani, ako se natsave trenirati ovi igraci.

This Post:
00
211627.199 in reply to 211627.198
Date: 3/19/2012 6:45:06 AM
Overall Posts Rated:
33
Ajde sad da vidimo hoce li neko kupiti nase igrace.Na TL su 3 :)

From: Gule
This Post:
00
211627.200 in reply to 211627.199
Date: 3/19/2012 12:52:49 PM
Bosnian Tigers
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
597597
Second Team:
Bosnian Tigers Junior Team
Evo ja da cestitam na jednoj zasluzenoj pobjedi, pobjedjena je Gruzija 135-122

This Post:
00
211627.201 in reply to 211627.200
Date: 3/19/2012 2:14:04 PM
KK Lisac
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
166166
Cestitke i od mene :)

This Post:
11
211627.202 in reply to 211627.201
Date: 3/19/2012 2:46:03 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Bosna i Hercegovina 135 - 122 Sakartvelo

Evo samo ukratko da kazem da je savladana Gruzija, Reprezentacija koja je bila jedan sesir ispred nas u izvlacenju za ove kvale, a i trenutno je jednu poziciju ispred.

Navratio sam na par minuta, imam jos nekih obaveza, tako da veceras ocekujte opsirniju analizu utakmice, pricu koja ide uz nju te sva desavanja vezana za ovaj dogadjaj.

Bosna i Hercegovina opet pobjedjuje!

Hvala momci na cestitkama, obradovao si me Gule plaho danas kad sam te zvao nakon tekme.

Naprijed BiH!

This Post:
11
211627.203 in reply to 211627.202
Date: 3/19/2012 6:40:17 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
BiH - Gruzija

Kao i sto sam rekao, evo analize danasnje utakmice, i sto je bitno, nase pobjede. Sve je pocelo ovako.

Privatne Poruke

Po nekom obicaju javio sam se Selektoru Gruzije na PP, malo smo popricali i ponudio sam covjeku laganicu, jer smo CT opalili Rusima svakako. Covjek se zahvalio, ali kako kaze, morao je odbiti moju ponudu, ima imperativ pobjede i mora pobijediti nasu Reprezentaciju kao i preostala dva meca te ce najvjerovatnije igrati CT iako su oni sacuvali nesto entuzijazma a mi potrosili svoj pa bez sanse protiv njihovog CTa bi trebali igrati TIE.

On mene ili ja njega?

Nakon ovakvog redoslijeda dogadjaja postavio sam sebi pitanje iz naslova. Ko ce koga ovdje. Prvo sto mi je palo na pamet bila je filozofija mog dragog prijatelja Dadonija. Splinterove rijeci o tome kako je postenje na prvom mjestu, kako samo ja mogu izraditi ljude, kako su svi drugi menadjeri iskreni, puni ljubavi, pravde i svega sto dolazi uz to. Da oni stavljaju svoj obraz na kocku, da predstavljaju zajednicu kojoj selektor Gruzije ne bi smio pred oci u slucaju da izgubi.

Bahatost

Nakon sto sam razmotrio sve opcije, CT Gruzije mi se cinio malo nerealnim, jer ima jos dvije utakmice koje mora pobijediti. U meni se probudila moja drskost i bahatost, pa sam poceo razmisljati na svoj nacin. Smatrao sam da Gruzijac zeli da me izradi, da me navede na tanak led, da mislim da ce igrati CT, a ja da stavim TIE. Ujedno bi on odigrao Normal, ostao na istom Entuzijazmu i pobijedio nas jer smo se manje trudili.

A sta da radim

Nakon lijepog sjecanja na Rusiju, i velikog slavlja u Turskoj istinskih ljubitelja BiH BB kosarke doslo je vrijeme za odluku o mecu sa Gruzijom.
Zapjevao sam dio jedne lijepe pjesme koja kaze "A sta da radim, kada odu prijatelji moji, kada odu Rusi na koje sam bacao CT"
Pjesma me prosto inspirisala, pa sam odlucio da pokusam opet obradovati istinske navijace nase Reprezentacije.

Bi or not tu bi
Biti ili ne biti, pitanje je koga, nakon Rusa odluka je pala na Gruzijce. Lakovjerni ljudi bi pomislili kako je Selektor Gruzije posten, kako ima obraz, kako voli druge ljude, kako je iskren i kako se iskreno zahvalio na svemu, ali ne i bahati, nemoralni Selektor Reprezentacije BiH. Sumnjao sam i dalje na njegov Normal u susretu protiv nas, te sam smatrao da uz neke svoje "takticke bravure" mogu dovesti Gruzijce na rub ocaja.

Taktikus pripremus
Mnogi grcki filozofi su poznati, ali se u narodu pamte oni koji su dobijali bitke, oni koji su bili hrabri i koristili slabosti svojih protivnika, njihou psiholosku prednost pretvorili u svoju i na kraju izasli kao pobjednici. Taj sam zelio da budem nakon ovog meca. Neki igraci su imali problema sa formom, dok nam je 1 Play NTa bio povrijedjen, pa su morali uskociti neki drugi igraci, uklopio sam ih onako skromno, kako znam. Smatrao sam da vecu sansu imamo ispod kosa, jer nasih par lijepih mladica moze napraviti razliku protiv Gruzije. Sto se tice odbrane, nisam htio maksimalno rizikovati, ali sam bio kreativan.
Naime smatrao sam da ce Gruzijci napasti sa vanjskih pozicija (sto vise zbog povrede naseg prvoj Pleya). Kao i obicno veliki problem imamo na poziciji SFa pa bi nas tu mogli dotuci, tu slijedi neocekivani potez. Na scenu nastupa Midhet Karavdić nas PG, koji uskace na poziciju Krila (SF) na ovoj utakmici, te obecava da ce igratio hrabo, borbeno te da ce igrati srcem za dres koji nosi.

This Post:
11
211627.204 in reply to 211627.203
Date: 3/19/2012 6:49:05 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Sta je bilo

Sta se deislo na utakmici, kako se to uklopilo, da li je bilo rezultata, sigurno se pitate. Kao sto statistika kaze zbog ovog poteza unutrasnja odbrana nam je za cijeli skill bila slabija od vanjske, ali se upravo desilo ono sto sam ocekivao, trazili su nasu slabu tacku na vanjskim pozicijama, ali nisu uspjeli. Nasi momci su pruzili sjajan mec i slavili novu pobjedu. Sa 13 razlike je porazena Reprezentacija Gruzije, koja je igrala RnG i m2m, dok smo mi igrali LI i m2m.
Ispostavilo se da su sve moje predpostavke bile tacne, Gruzijci su igrali Normal, bas kao i mi, na SFu im je igrao Suter, kao i nas vanjski igrac, bili su nadmudreni, nemocni, i potisteni, dok je pjesma Bosanskohercegovackih navijaca parala usi simpatizerima Gruzije u Turskoj dvorani.
Poseban dojam na mene ostavila je pjesma u kojoj nasi navijaci kazu:

Valovi, nocas mjesec slomice,
u Tursku dolazim, jer volim te i previse!
Bas Gruzijcima lijepo stoje suze pa ce nocas plakati,
njihovi igraci ce se u hladnu vodu skakti.
Kad bi Gruzijac bio majstor, on bi znao potez moj,
ja sam Bosno kao uvijek tvoj!

Trener je skocio sa klupe i glasno rekao, kao da je otkrio novo svjetsko cudo "Nadmudrili smo ih!"

Onaj filing pobjede

Nakon ovog meca slavlje nije prestajalo, nakon svojih komsija Rusa porazeni su i oni, Gruzijci, tako ambiciozni i lukavi, mudri, snalazljivi, nisu mogli savladati jednu prepreku, bahatost Selektora Bosne i Hercegovine. Uz novu pobjedu vratio se sa momcima iz Turske i zapjevao pjesmu "Poljem se siri miris ljiljana". Mnogi navijaci BiH su pozdravili ovu pobjedu i dosli na aerodrom docekati igrace, ali medju njima nije bilo filozofa, nije bilo onih koji dijele pravdu, onih koji imaju "svijetle obraze", onih koji smatraju da je nadmudriti protivnika nepravda, ne, oni nisu dosli.
Na aerodromu su bili oni navijaci koji su bili i u Turskoj, koji su pratili mec, bili su oni navijaci kojima je domovina u srcu, koji proslavljaju svaku njenu pobjedu, i zajedno sa njom tuguju, oni su bili tamo, bili su ponosni sto su Bosanci.
Navijaci su zapjevali staru Halidovu pjesmu:

Zlatne strune svirajte mi ovu pjesmu jace,
sanjao sam kako Gruzija na rastanku place.

Poruka i slavlje

Vjerni navijaci BiH su uputili snaznu poruku u vidu transparenta na kojem je pisalo
Zivot je vjetar a covjek je list,
niko na kraju ne ostane cist.

Nakon sto je transparent izasao na vidjelo, masa je podrzala ovaj potez gromoglasnim aplauzom, puni pozitivne energije i entuzijazma zapjevali su u glas Balasevu pjesmu:

Ja nisam luzer, o naprotiv
meni je osmeh lajt-motiv
ja nisam luzer, ja imam nas
a za Gruziju ko te pita.

Na kraju krajeva.

Na kraju ove dvije pobjede sta reci, koju posluku porati, kome? Rusima koji nas vide a ne cuju, Gruzijcima koji slusaju a ne vide? Izvinite, njihove poraze morate u montazu.

Jedna si jedina moja domovina,
jedna si jedina Bosna i Hercegovina!

Advertisement