Sta je biloSta se deislo na utakmici, kako se to uklopilo, da li je bilo rezultata, sigurno se pitate. Kao sto statistika kaze zbog ovog poteza unutrasnja odbrana nam je za cijeli skill bila slabija od vanjske, ali se upravo desilo ono sto sam ocekivao, trazili su nasu slabu tacku na vanjskim pozicijama, ali nisu uspjeli. Nasi momci su pruzili sjajan mec i slavili novu pobjedu. Sa 13 razlike je porazena Reprezentacija Gruzije, koja je igrala RnG i m2m, dok smo mi igrali LI i m2m.
Ispostavilo se da su sve moje predpostavke bile tacne, Gruzijci su igrali Normal, bas kao i mi, na SFu im je igrao Suter, kao i nas vanjski igrac, bili su nadmudreni, nemocni, i potisteni, dok je pjesma Bosanskohercegovackih navijaca parala usi simpatizerima Gruzije u Turskoj dvorani.
Poseban dojam na mene ostavila je pjesma u kojoj nasi navijaci kazu:
Valovi, nocas mjesec slomice,
u Tursku dolazim, jer volim te i previse!
Bas Gruzijcima lijepo stoje suze pa ce nocas plakati,
njihovi igraci ce se u hladnu vodu skakti.
Kad bi Gruzijac bio majstor, on bi znao potez moj,
ja sam Bosno kao uvijek tvoj!Trener je skocio sa klupe i glasno rekao, kao da je otkrio novo svjetsko cudo
"Nadmudrili smo ih!"Onaj filing pobjedeNakon ovog meca slavlje nije prestajalo, nakon svojih komsija Rusa porazeni su i oni, Gruzijci, tako ambiciozni i lukavi, mudri, snalazljivi, nisu mogli savladati jednu prepreku, bahatost Selektora Bosne i Hercegovine. Uz novu pobjedu vratio se sa momcima iz Turske i zapjevao pjesmu
"Poljem se siri miris ljiljana". Mnogi navijaci BiH su pozdravili ovu pobjedu i dosli na aerodrom docekati igrace, ali medju njima nije bilo filozofa, nije bilo onih koji dijele pravdu, onih koji imaju "svijetle obraze", onih koji smatraju da je nadmudriti protivnika nepravda, ne, oni nisu dosli.
Na aerodromu su bili oni navijaci koji su bili i u Turskoj, koji su pratili mec, bili su oni navijaci kojima je domovina u srcu, koji proslavljaju svaku njenu pobjedu, i zajedno sa njom tuguju, oni su bili tamo, bili su ponosni sto su Bosanci.
Navijaci su zapjevali staru Halidovu pjesmu:
Zlatne strune svirajte mi ovu pjesmu jace,
sanjao sam kako Gruzija na rastanku place.Poruka i slavljeVjerni navijaci BiH su uputili snaznu poruku u vidu transparenta na kojem je pisalo
Zivot je vjetar a covjek je list,
niko na kraju ne ostane cist.
Nakon sto je transparent izasao na vidjelo, masa je podrzala ovaj potez gromoglasnim aplauzom, puni pozitivne energije i entuzijazma zapjevali su u glas Balasevu pjesmu:
Ja nisam luzer, o naprotiv
meni je osmeh lajt-motiv
ja nisam luzer, ja imam nas
a za Gruziju ko te pita.Na kraju krajeva.Na kraju ove dvije pobjede sta reci, koju posluku porati, kome? Rusima koji nas vide a ne cuju, Gruzijcima koji slusaju a ne vide? Izvinite, njihove poraze morate u montazu.
Jedna si jedina moja domovina,
jedna si jedina
Bosna i Hercegovina!
This is where we hold them!