BuzzerBeater Forums

BB Poland > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Barteqr

This Post:
11
297973.20 in reply to 297973.19
Date: 1/31/2019 4:07:46 PM
Rush Them
IV.27
Overall Posts Rated:
226226
Second Team:
Farm Them
Zgadzam się z szewaa w kontekscie przydatności bazy dla NT. Wytrenowanie kadrowicza z 18-latka to kupa czasu, trudno by aktualny selekcjoner to osobiście nadzorował. Wymaga to raczej skauta, który się tym zajmie i będzie dla kadry pracował przez długie sezony, niezależnie od selekcjonera. Selekcjoner NT, moim zdaniem bardziej musi skupić się na tym, by ugrać coś z materiału jaki dostaje, ewentualnie pokierować rozwojem zawodników 25+.
Ja osobiście od nowego selekcjonera NT wymagałbym by podał przykładowe skille dla 25 latka, jakie są akceptowalne z punktu widzenia daleszego rozwoju zawodnika dla NT (Campos dostarczył nam mniejwięcej wytycznych), i tym rozwojem do 25 lat mógłby zająć się sztab U-21, a przynajmniej odpowiednim pokierowaniem takich potencjalnych kadrowiczów, przez lata 18-21.

O ile pamiętam kiedyś gooziec walczył na forum o to, by stworzyć profil zawodnika pod kadrę, ale spotkało się to z ogólnym mówieniem, że pod kadrę każdy trenuje sam i trzeba się na tym znać itp. Głowy sobie nie dam uciąć, teraz nie bardzo chce mi się tego szukać, ale pamiętam, że taki był ogólnie odzew większości. (Może źle pamiętam ).

By stworzyć fabrykę potencjalnych kadrowiczów, trzeba by opracować jakiś system szkolenia, który wykorzystywany byłby indywidualnie przez managerów w trenowaniu swoich graczy do powiedzmy 25-27 roku życia, potem na taki gotowy materiał mógłby wpływać selekcjoner i starać się kształtować zawodnika w kierunku, jaki z punktu widzenia całej drużyny jest najlepszy.

Wracając jednak do meritum tego wątku, dobrze by było usłyszeć co kandydat lub kandydaci zamierzają zrobić / zmienić / ulepszyć, dać im się swobodnie wypowiedzieć i ocenić ich wypowiedzi poprzez głosowanie.

From: Krzychu

This Post:
33
297973.22 in reply to 297973.21
Date: 2/1/2019 1:08:23 AM
KK Falcons
III.1
Overall Posts Rated:
701701
Nawet w odpowiedzi na merytoryczny post Barteqr nie potrafisz powstrzymać się od złośliwości.

From: Krzychu

This Post:
33
297973.24 in reply to 297973.23
Date: 2/1/2019 1:51:14 AM
KK Falcons
III.1
Overall Posts Rated:
701701
stanąłeś do wyborów - oczekuj osądów i opinii na twój temat.

Ja swoją opinie na Twój temat napisałem wcześniej - uważam, że nie nadajesz się na trenera kadry i nie chcę byś reprezentował Polskie BB, mam również nadzieję, że zgłosi się ktoś inny.

Trenerem kadry nie powinien być pieniacz, który za chwile pokłóci się ze wszystkimi wokoło.

From: GM-Nie

This Post:
00
297973.26 in reply to 297973.24
Date: 2/1/2019 3:26:45 AM
Overall Posts Rated:
122122
Dla rozładowania emocji:

Trenerem kadry nie powinien być pieniacz, który za chwile pokłóci się ze wszystkimi wokoło.

A może właśnie tak być musi? ;) Z tego co pamiętam bbking też prowadził gorące dyskusje na forum a jakieś tam wyniki z kadrą osiągał:)

From: TomFrost

This Post:
33
297973.27 in reply to 297973.26
Date: 2/1/2019 4:53:28 AM
Częstochowskie Lwy
II.1
Overall Posts Rated:
277277
Second Team:
Young Lions
Mam jednak wrażenie że tam forma dyskusji była jednak inna... ;)

From: GM-Nie
This Post:
22
297973.29 in reply to 297973.28
Date: 2/1/2019 1:53:53 PM
Overall Posts Rated:
122122
Z racji tego że to są nudne wybory bo jest tylko jeden kandydat proponuję:
Panowie, moja oddolna inicjatywa jest taka aby oficjalnie zgłosić kandydaturę TomFrosta. Jest młody utalentowany i pełen pasji. W końcu wygrał typera;) Ja bym na niego głosował. Tylko musimy złożyć się i opłacić opiekunkę do niemowlaka (najlepiej ładną) i pakiet niedzielnych masaży na pół roku dla żony tak aby miał czas zająć się kadrą i ustawić skład.

@szewaa dopóki Tom się nie zgłosi masz mój głos;)

Advertisement