BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > U21 National Team Debate Thread

U21 National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
217056.19 in reply to 217056.17
Date: 5/16/2012 10:58:51 AM
Overall Posts Rated:
3030
No treba Honza, ten to delal snad 6 sezon, coz beru jako takovou dobu kdy clovek ztrati vuli s tim neco delat, je to dost stereotypni prace, clovek muze si dat oddych a pak znovu zacit. Samozrejme je to individualni a zavisi to na spoustu vecech, ktere treba nejdou predvidat, ale kdyz pak scout odejde a prijde nekdo novy, znamena to rozsireni lidi kteri se k tomu v budoucnu budou treba chtit vratit a znaji cinnost ohledne NT. Samozrejme pokud se meni scout kazdou sezonu nedela to dobrotu. Treba ja, se chci k NT vratit, ale az dodelam skolu takze za 2 roky :-) pokud to pujde spatne, tak driv :-D

This Post:
00
217056.20 in reply to 217056.19
Date: 5/16/2012 11:04:27 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
Nejsem si úplně jistý, že porušení pravidla nevstoupíš 2x do stejné řeky bude tady nějak moc časté. Pokud mě paměť neklame, zatím se nikdo nevrátil, takže si první, kdo na to má náběh, ale je otázkou, co všechno se může stát za 2 roky a jestli na to v tu dobu budeš mít ještě chuť. Naopak si pamatuju případy, kdy skauti skončili náhle, dokonce ani nedali vědět, že končí a trvalo několik týdnů, než se vlastně přišlo na to, že nějaká skupina hráčů je bez dohledu skauta a něco se s tím udělalo.

This Post:
00
217056.21 in reply to 217056.20
Date: 5/16/2012 11:40:06 AM
BK Ankh-Morpork
III.3
Overall Posts Rated:
3232
Rád bych připojil několik svých postřehů:

- kandidatura Flumpinky mě překvapila, s kandidaturu si dala určitě dost práce a koncept má vymyšlený, ale myslím si, že je vhodnější pro země, které jsou na BB ještě menší než my. U nás může fungovat zároven U21 i NT, vždy se snažím s NT trenérem spolupracovat a plně respektuji, že je důležitější najít řešení (nový tým, trénink), které hráči plně vyhovuje z pohledu NT a až poté řešit jeho situaci vzhledem k U21. A nemyslím si, že tím že by do U21 neměli přístup hráči s nižším potenciálem než 10, by se zvýšil zájem o trénování hráču s pot10 a pot11, většina majitelů není v takové finanční situaci, aby si mohli hráče s potenciálem 10 (11) dovolit. A ti, kteří na to mají se většinou snaží získat hráče, kteří mají na NT možnosti. Problém je spíše obecný nezájem o jakýkoliv trénink pro U21/NT i od manažerů z vyšších lig.A i pro některé manažery je radost a zadostiučinění mít hráče v U21.
- a k změnám na pozicích skautů, mrzí mě to, ale musím brát v potaz, že BB hrají ve volném čase, a nemůžu po nikom chtít aby se upsal na několik let trvající černou práci, které sice neni příliš vidět ale je nezbytná.

This Post:
00
217056.22 in reply to 217056.21
Date: 5/16/2012 12:31:21 PM
Overall Posts Rated:
913913
Letos se opravdu objevili velice zajimavi kandidati. Hned chci rict, ze jsem dopodrobna necetl vsechny dlouhe prohlaseni, takze pokud reknu neco nee uplne presne, nebo neco, co uz se rozebralo, tak se omlouvam.

Celkove ke kandidatum:

Paulo - pro me zatim neprijatelny - psal jsi, ze Youngsters je nevhodny, proc?
rosomak - urcite zajimave a v budoucnu velka sance na zvoleni, zatim u me ne.
flumpinka - Zkusim strucne. Velice zajimave postavena kandidatura a z hlediska odpovedi velice precizne pripravena. Celkove mi ale nedochazi ten prinos. Nadseni nekoho pro tento system mi prijde pouze jako takove to klasicke - jee, neco noveho, to bude super, ale dal se zamyslet nebudu. Prijde mi, ze se vlastne jedna o neco, co tady je, jen se zviditelnenim hracu s vysokym potencialem. Proces trenovani techto hracu ale probiha a tim, ze jsou v U21, jim nikdo trenink nezajisti. O zvyseni motivace trenovani techto hracu mam pochybnosti, protoze v zasade urcite prevazuje pocet zajemcu o dobreho mladika, nez jich draft vyplivne - pocet kvalitnich hracu se nezmeni. Ale myslenka je to zajimava a vice mene bez velke starosti...
Honza - i kdyz nejde na verejnosti moc videt, jeho praci ocenuju a jeste mu dam sanci pokracovat.

Jen dodatek...flumpincin napad je dobry, ale ja bych ho trochu poupravil. Tzn. propojit pripravu na NT i s uspechem. Jak bych to videl. Kazdy rok bych vytipoval treba 3 nejvetsi talenty a ty bych vedl jinou cestou treninku. Ne takovou, ktera by vedla pro nejvetsi prospech pro U21, ale tou, aby co nejrychleji potrenoval nejpomalejsi treninky (u nejnizsiho veku se trenujou rychleji) a az by byly na prijatelnych urovni, teprve bych se dal na ostatni skilly. Samozrejme je otazka, kdo by je trenoval, protoze by asi moc uzitku prvni sezony neprinesli, ale posleze by mohli mit nejlepe nakroceno na nejaky vysoky soucet. Ted jde jen o to, jestli by se tato zmena v poradi treninku nekde ukazala, nebo by byl vysledek plus minus stejny. Tito hraci by pak byli soucasti U21 jako kompenzace za obetovani vykonu.

Doufam, ze jsem nerekl moc blbosti...preci jenom to pisu tak z placu:))

M.

This Post:
00
217056.23 in reply to 217056.22
Date: 5/16/2012 1:09:47 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
13171317
Second Team:
Jirkov
K tomu tréninku talentů - nejprve pomalé skilly. Myslím, že podobný systém razí u některých hráčů už nějakou dobu na Slovensku, ale nemám detaily s jakým úspěchem a v jakém věku jsou teď první hráči, co takhle začali trénovat. Já osobně proti takovému experimentu nic nemám, jen si teda myslím, že takový hráč nebude v 21 letech využitelný pro U21, protože svoje primární skilly nebude mít dotrénované a v sekundárních nebude vytrénovaný natolik, aby konkuroval těm, co je trénovali primárně (=mají na to výšku).
A mám osobně i pochybnosti o výsledném efektu, protože se mu naopak zpomalí dotrénování primárek v pozdějším věku. Podle mne to ve finále vyjde "šul-nul". Možná výhoda může být pro majitele, že tomu hráči tak rychle nenaběhne plat, tak že za celé období, co ho bude trénovat, ho nakonec vyjde lépe v nákladech na plat, možná i docela výrazně. Obecně nemám pocit, že by současnou cestou tréninku naši hráči nedosahovali dostatečné vytrénovanosti nebo vysokých součtů.

Jinak v tvém příspěvku jsem našel jeden předpoklad, který podle mne neplatí - že zájemců o koupi je více než dostupných hráčů. Já abych pravdu řekl, obecně tento jev nepozoruji. Max. se někdy stane, že 2 prvoligoví se střetnou o nějakého už vytrénovaného/roztrénovaného hráče středního/vyššího věku. Ale když se inzerují nějací mladí hráči, tak se obvykle zájemci ve velkém nehrnou a jsem rád za každého, který projeví zájem.

This Post:
00
217056.24 in reply to 217056.22
Date: 5/16/2012 1:27:09 PM
Flumpaci
III.1
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Tak teď si mě docela zmátl. Nejdříve si vlastně napsal, že můj koncept nic nepřináší a následně, že je dobrý a ještě ho rozvíjíš dále? Tak platí to první nebo to druhé? ;-)

Last edited by flumpinka at 5/16/2012 1:27:54 PM

This Post:
00
217056.25 in reply to 217056.21
Date: 5/16/2012 1:45:58 PM
Flumpaci
III.1
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
- ke skautům - já rozhodně nikomu nevyčítám, že nechce skauta dělat věčně. Otázka zní jinak, kde chceš brát pořád nové a nové skauty, aby aktuální systém zůstal životaschopný aspoň na současné úrovni?
- k velikosti naší země na BB - jaký očekáváš další vývoj počtu českých týmů na BB?
- kolik peněz myslíš, že je potřeba na získání slušného 18 letého hráče s potenciálem 10 a jakžtakž rozumnými vlastnostmi, řekněme součet 45 až 50? Mně nepřijde, že by byli zase tak nedostupní. Myslím, že si je v pohodě může dovolit kdokoli ve 2.lize a i spousta týmů ve 3.lize. Samozřejmě k tomu je ještě potřeba přičíst investici do trenéra, ale myslím, že level 6 není úplně nutný, když hráč dostane pravidelně 14x v sezoně plný trénink a je mu věnovaná patřičná péče.

Tohle jsou výsledky české U21 za posledních 10 sezon:
Sezona 19 - finále útěchy (základní část 6-2)
Sezona 18 - vypadnutí v základní skupině (5-2)
Sezona 17 - čtvrtfinále útěchy (7-1)
Sezona 16 - základní skupina (3-4)
Sezona 15 - finále útěchy (7-1)
Sezona 14 - postup ze skupiny (5-2), v další fázi 4. místo (2-3)
Sezona 13 - semifinále útěchy (8-0)
Sezona 12 - základní skupina (5-2)
Sezona 11 - čtvrtfinále útěchy (8-0)
Sezona 10 - základní skupina (4-3)

- ukaž mi tam jeden jediný skutečný úspěch.
- dále mi řekni, pokud vyhraješ, jaký budeš mít výsledkový cíl pro ME? Případně pro druhou sezonu cyklu.

This Post:
00
217056.26 in reply to 217056.23
Date: 5/16/2012 1:52:15 PM
Overall Posts Rated:
913913
Ano, to je prave ta kompenzace...nebyl by dobry pro U21, ale byl tam ... i kdyz to by mu v nominaci do zapasu nepomohlo a ze suvenyru by stejne nic nemel...ale aspon pocit;)

S tim sul-nul jsem to uvadel..prave netusim, jak by to celkove vyslo. Ale z pohledu manazera, ktery trenuje usilovne mam radeji, kdyz skily skacou co nejcasteji. Z tohoto duvodu by byl mnou navrhovany postup lespi..protoze cekat nekdy 4 tydny na skok je hrozny prudak:) Takze mozna nakonec jen pocitove.

To mas asi pravdu - ono mladosi jsou uz dost neperspektivni pro 2. ligy a 3 - ligiste na ne nemaji. Spis to chtelo asi nejak managery primet, aby pred draftem posetrili;)

This Post:
00
217056.27 in reply to 217056.25
Date: 5/16/2012 1:57:33 PM
BK Ankh-Morpork
III.3
Overall Posts Rated:
3232
- ke skautům, myslím si,že nějaký nadšenec se vždycky najde, a současní skauti snad nekončí...
- tohle je těžká otázka, ale očekávám, že pokles bude ještě pokračovat, ale záleží také jestli se nerozjede nějaká reklamní kampan apod.
- cena záleží na rozložení skillů, ale průměrně 500k až 1M
- opravdu velký úspěch tam neni, jako částečné úspěchy lze považovat dvě finále útěchy, a možná v sezoně 14 postup ze skupiny (ale to nejsem schopen objektivně posoudit)
- cílem je postup do další fáze, skupiny neni rozhodně nehratelná (ale moudřejší budeme až týmy povolají hráče)

Rád bych viděl nějakou statistiku, či konkrétně příklad kdy kvůli U21 trpěl nějaký hráč pro NT.

Last edited by honza999 at 5/16/2012 1:58:15 PM

This Post:
00
217056.28 in reply to 217056.24
Date: 5/16/2012 2:06:13 PM
Overall Posts Rated:
913913
:) Dobra otazka;) Spis bych rekl, ze jsem vyzdvihnul trosku z tveho a dal to do klasickeho systému. Ono na tom neco je, ale celkove bude slozite nejak donutit managery z tretich lig, aby meli neustale pro ne hodne penez ke koupi takove nadeje. Celkove bych ten system takhle radikalne nemenil, spis by to chtelo preucit managery tak, aby se tvuj napad stal prirozenym stavem.

Manageri radeji posetri penize a koupi mladika s vyssim potencialem - bude je stat vic, ale po vytrenovani se jim to zdaleka vyplati, protoze o ne bude vetsi zajem na trhu nez o nizko potencialove. Manageri, co meli uz hrace v U21 s nizkym potencialem by uz meli mit trochu fin. zazemi po jejich prodeji a vyuzit je na perspektivnejsi mladiky...to by byla taky cesta;)

Cim vic nad tim uvazuju, tak to neni tak jasne, jak se mi zdalo.

Bud zkusit cestu nasilim - tvoji, nebo zustat u nasi s vetsi propagaci od skautu - ale ta tu je a moc to nefunguje.

This Post:
11
217056.29 in reply to 217056.28
Date: 5/16/2012 3:37:53 PM
Overall Posts Rated:
2121
No, konečně zajímavé volby.

Flumpinčin nápad se mi líbí, jsem pro každou revoluci. I když se přiznávám, že bcyh raději viděl někoho, kdo by přišel s nějakým geniálním nápadem, jak dostat naší U20 do světové špičky. Ale to se očividně nestane.

Takže tu máme dvě varianty, úplně zahodit U20 a tím vzít těm pár manažerům, kteří trénují pro U20, veškerou motivaci. Nebo dát hlas opět LA-honzovi (nebo rosomákovi, nevšiml jsem si jeho kandidatury), s tím, že se budeme pokoušet někdy uspět v turanji útěchy.

Nevím, nevím. Jestli někdo má nějaký ten geniální koncept, jak dostat naší mladou repre mezi top 10 na světě, okamžitě se přihlaste!

Last edited by m_art_in at 5/16/2012 3:41:03 PM

Advertisement