BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: ZigiZakk

This Post:
00
148651.185 in reply to 148651.182
Date: 7/2/2010 5:26:07 PM
Overall Posts Rated:
00
Közben még tettem hozzá rövid változatban :)

A másikra: nagyon örülnék, ha nevelhetnék!!! Természetesen kizárólag hazait, ha lenne rá anyagi forrásom, mert minek költenék vagyont egy külföldire? Jelenleg nincsenek millióim ilyen feladatra, pedig a csapatom is örülne egy válogatott jelenlétének. :) Jah, eltartani se lenne miből... :( Piciben most is nevelek olyanokat, amiket gyűjtőnéven csapatnak hívunk. Ezek viszont max. jó csapat lesznek, de nem válogatottak!
Kapitányi megbízás esetén pedig megy az egész munkám a lecsóba, mert a válogatott eredménykényszere mindent magasan überel, még az egyéni ambícióimat is. Ha pedig nincs megbízás, akkor (majd) a II. osztályban már remélem nevelésen is gondolkodhatok végre. :)))

This Post:
00
148651.186 in reply to 148651.185
Date: 7/2/2010 5:33:45 PM
Carpathian Bears
II.2
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Én csak azt nem értem, hogy miért is nem tudsz nevelni? (légyszi ne ismételd meg amit már leírtál párszor, nem arra vagyok kíváncsi...)
Minek kell egyből válogatott kinevelésében gondolkodni? Ki lehet nevelni 2-3 középszerű játékost is alacsony indulótőkével akinek a majdani eladása jelenthet egy kis alaptőkét a következő neveléshez... legalábbis szerintem.

From: Adam#4

This Post:
00
148651.187 in reply to 148651.185
Date: 7/2/2010 5:37:13 PM
Overall Posts Rated:
00
Köszönöm válaszod! Sok sikert a következő kapitánynak! Hajrá Magyarok!

From: kaygee

This Post:
00
148651.188 in reply to 148651.185
Date: 7/2/2010 5:41:08 PM
Overall Posts Rated:
173173

Itt a kérdéses hozzászólás:

(148651.53)

Beírom ide, legyen idézve is pontosan:

"Picit legyek "szakmai" is: a multiskill elvet nem most találtam ki, hanem szezonok óta alkalmazom. Magyarul a sz@rból építek várat folyamatosan. :D Most nagy várat készülnék építeni, amihez jóval több az "alapanyag"! :D
Na, ez mindenkinek elég tömör volt? ;)

Gau arra utalt, hogy meg kell próbálni rábeszélni a külföldi tulajokat az együttműködésre. Ezt már korábban én is kiveséztem, kéretik visszaolvasni."

Továbbra is azt gondolom, hogy nem mondasz igazat, és továbbra is kérdezem, hogy melyik a több szezon óta edzett multiskilles játékos a csapatodból. Vagy egy szezonig edzed, aztán elpasszolod? Mert az nekem nem tűnik szarból várépítésnek, meg edzéstapasztalatnak sem, max. biznisznek, és nem nevelőmunkának.

A nálad játszó kulcsjátékosok nagyrészét 2009. novembere után igazoltad, az nem több szezonnyi szarból várépítés.

This Post:
00
148651.189 in reply to 148651.186
Date: 7/2/2010 5:41:13 PM
Overall Posts Rated:
00
Ja, azt hittem a válogatott játékosra irányult a kérdés. :S
Egyrészt olyat már csináltam (átigazolás lista), másrészt a saját csapatomból próbálok faragni a legalacsonyabb költségvetés mellett leginkább ütőképes csapatot. Én azt hiszem nem is sikertelenül, de a nagy eredmény a II. osztályba kerülés lenne ezzel a csapattal. :) Ma még ezen munkálkodom... Egyébként ennek meg mi köze a válogatott irányításához és a szakmai team összehozásához??? :o

This Post:
00
148651.190 in reply to 148651.188
Date: 7/2/2010 5:44:51 PM
Overall Posts Rated:
00
Tessék:

Fizetés: $ 9 760

TSI 25100
Kor: 23
Magasság: 6'5" / 196 cm
Tehetség legenda(10)
Forma: jó (7)

Tempódobás: remek (8) Dobótáv: nagyszerű (9)
Külső védekezés: jó (7) Technika: nagyszerű (9)
Labdavezetés: gyenge (4) Passzolás: középszerű (5)
2 pontos: jó (7) Belső védekezés: megfelelő (6)
Lepattanózás: megfelelő (6) Blokkolás: megfelelő (6)
Erőnlét: megfelelő (6) Büntető: középszerű (5)

Tapasztalat: gyenge (4)

Ez már multiskill, de nem válogatott szinten! állítottam én olyat, hogy válogatott multiskillt neveltem??? Minden skill megüti a 4-9 szintet, és ne hazugozz le, ha te vagy a korlátolt!

This Post:
00
148651.191 in reply to 148651.188
Date: 7/2/2010 5:49:03 PM
Overall Posts Rated:
00
"Gau arra utalt, hogy meg kell próbálni rábeszélni a külföldi tulajokat az együttműködésre. Ezt már korábban én is kiveséztem, kéretik visszaolvasni."

Ezzel mi a gond? Elfelejtetted fikázni... :o

"A nálad játszó kulcsjátékosok nagyrészét 2009. novembere után igazoltad, az nem több szezonnyi szarból várépítés."

Ja, az elmúlt 5 szezonban kizárólag a 3 kulcsjátékos szerepelt, akiket az utolsó (12.) szezonba vettem. Ehhh

A rosszindulat és kötözködés árad minden megszólalásodból, nem maradnál inkább csendben? Valahogy nem csoda, hogy itt tart az ország ilyen alakokkal, akik csak fröcsögni bírnak, ha van okuk, ha nincs...

This Post:
00
148651.192 in reply to 148651.176
Date: 7/2/2010 5:51:32 PM
Pocak KK
Magyar Kosárlabda Liga
Overall Posts Rated:
228228
Second Team:
BC Paunch
Szia!

Bocs, de ezek szerint a teljes eredeti kérdést kellett volna bevágnom. Szóval: az érdekelt volna, hogy mint klubtulaj, mi alapján tervezed meg az edzésprogramot? Van ilyen terved, vagy menet közben váltasz, ha úgy alakul, vagy más módszer szerint működik ez nálad?

Viszont válaszod újabb kérdést ihletett: a válogatott számára jó edzésprogramot (pláne kiegészítő skill esetén) hogyan gondolod elfogadtatni a tulajokkal? (Pl. Raffaynak passing és handling lehet jó lenne, de ez csapatedzésként több idény, egyénileg meg megnézem azt a tulajt, aki ezért irányítóban játszatja...) Lehet, hogy pesszimista vagyok, de nem látok erre túl nagy esélyt.

Ötleted esetleg?

Köszönöm:

Péter

This Post:
00
148651.193 in reply to 148651.189
Date: 7/2/2010 5:56:02 PM
Carpathian Bears
II.2
Overall Posts Rated:
942942
Second Team:
Carpathian Cubs
Egyébként ennek meg mi köze a válogatott irányításához és a szakmai team összehozásához???

Jó kérdés, de mivel te magyaráztad, hogy miért nem tudsz nevelni, azzal azt a látszatot keltetted, hogy úgy érzed, kapcsolódik a témához. Szóval az idézett kérdést feltételezem magadnak tetted fel

From: kaygee

This Post:
00
148651.194 in reply to 148651.190
Date: 7/2/2010 6:01:40 PM
Overall Posts Rated:
173173
Egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogy ki az, aki még bedől neked, remélem, hogy már senki.

Szóval az említett játékos (csak mert sem ID-t, sem nevet nem írtál) a következő:

Bermudo Contador Megvéve Persnoajes 2010. 01. 08. $ 890 000

Akkor a kommunikációs skillek mellett a matematikai képességekre is kíváncsi lennék, mármint, hogy hány szezon telt el 2010.01.08. (azaz a játékos igazolása), és a mai dátum között (szükség esetén fogok segíteni). Csak mert hogy ezt a játékost nem te nevelted, hanem 3/4 készen vetted, az is tuti.

Különben így néz ki az adatlapja, mert átadón van (ezúttal névvel együtt).

Bermudo Contador (9305213)
Dobóhátvéd
Tulajdonos: Zigi KSC

Fizetés: $ 9 760

TSI 25100
Kor: 23
Magasság: 6'5" / 196 cm
Tehetség legenda(10)
Forma: jó (7)

Tempódobás: remek (8) Dobótáv: nagyszerű (9)
Külső védekezés: jó (7) Technika: nagyszerű (9)
Labdavezetés: gyenge (4) Passzolás: középszerű (5)
2 pontos: jó (7) Belső védekezés: megfelelő (6)
Lepattanózás: megfelelő (6) Blokkolás: megfelelő (6)
Erőnlét: megfelelő (6) Büntető: középszerű (5)

Tapasztalat: gyenge (4)

This Post:
00
148651.195 in reply to 148651.192
Date: 7/2/2010 6:09:36 PM
Overall Posts Rated:
00
Szia Péter!

Hú, ne haragudj ha nem pontosan válaszoltam, de ekkora őrületre azért nem számítottam, amit rám zúdítottak a fanok. :S

Nincs lebetonozott terv, meg kell várni a potenciális keretet, valamint az első 1-2 meccset, amit az adott anyag produkál. Amint ezek megvannak, ki szeretnénk dolgozni az egyénre szabott és lehetőleg hosszútávú edzésterveket. Hosszútávú kellene mindenképp, hiszen a tulajok meggyőzése és a csapatérdek is azt kívánná. Menet közben nem lenne szerencsés változtatni a kialakított edzésterven, ha valamit elcsesztünk is inkább a taktikával próbálnánk korrigálni. Ha nem lenne az erős eredménykényszer a kapitány feje felett, akkor talán másképp is lehetne. Így viszont...

A tulajok torkán lenyomástól kicsit én is parázok, de mindenképpen meg kell próbálnunk! Nem tartom reálisnak, hogy a keretszámnak megfelelő hazai csapatot tegyünk tönkre azzal, hogy megvegyenek és neveljenek minden egyes válogatottunkat. Egyetlen kiút lehet még esetlegesen, ha van talonba olyan hazai csapatnál lévő játékosunk, akit nem csesz el a rugalmatlan tulaj, és be tudjuk helyettesíteni. Nincs pótolhatatlan ember, csak meg kell találni. ;) Sajna ez már megint elmélet, a gyakorlatról már nem beszélnem kellene, hanem csinálnom.

Üdv,
Zacc

Advertisement