Bojim se da je čitav tok rasprave, kao i nebrojeno puta do sada, krenuo pogrešnim putem. Naime, ko je bolji menadžer je vrlo relativna stvar. Pojedinci, kao što sam i ja sam, koji su krenuli od 3 sezone imali su više vremena da akumuliraju novac/dobre igrače i da ostvare određeni uspjeh. Neki su bili uspješniji od drugih, Jazz od Muljavaca :), ali to nikome ne daje licencu da potcjenjuje one koji su krenuli malo kasnije. Čar ovoga stadija igre je ekonomija, koja je uređena tako da stvara "soft salary cap", koja je i omogućila da se ekipe koliko toliko ujednače. Ja sam sa svojom ekipom na granici profitabilnosti i novac koji trenutno imam, cca 6.500.000$, ne želim da trošim na bilo koje pojačanje jer bi me isto automatski vodilo u gubitak :)))
Ko je bolji selektor također je vrlo relativan pojam. Puno je promjenljivih varijabli koji utiču na konačan rezultat kao što su : kvalitet raspoloživih igrača, trenutna forme, iskustvo pojedinih igrača, povreda, snage protivnika, entuzijazma, domaćeg terena, formacija, iskustva protivnika...
Iskreno ne bih volio da se narednih par dana vodi još jedna beskorisna rasprava na teme tipa: ko je bolji, zaslužniji, pametniji i tome slično.
Opet ću ponoviti svoje mišljenje da za mene farme kvare čar igre, i da ne vidim njihovu svrhu pa makar i bila Albanija bolja od nas.
Ono što je za mene više zabrinjavajuće od skilova je trenutna forma igrača i od 16 igrača koji su u rosteru ekipe, računajući i ozlijeđenog Advica, samo dvojica imaju maksimalnu formu.
Probati ću iskomunicirati menadžere ukoliko je to moguće da se kao minimum pripazi na taj detalj, bez obzira da li igrač trenira ili ne.