Europe U21 Championship Tournament -- Season 46
Finals
Bosna i Hercegovina u21 - Njemačka u21
12.8.2019. 18:40 - Bosna i Hercegovina Dobar dan ekipa
Za početak da čestitam svim vjernicima islamske vjeroispovijesti Bajram Šerif Mubarek Olsun i da proslavite praznik u zdravlju i veselju sa svojim porodicama.
Došao je i taj da kada će naša mlada reprezentacija da odigra finale Eurobasketa. Naš protivnik u finalu je reprezentacija Njemačke. Pošto smo ranije igrali sa njima u grupi tada sam pisao dužu najavu pa ću sada malo kraću najavu da napišem.
Njemačka je velika reprezentacija na ovoj igri. Ova medalja sa ovog prvenstva će im biti ukupno 11a u njihovoj kolekciji. Imaju dosta više timova od nas pa im je naravno lakše da postignu velike uspjehe.
U polufinalu su došli do pobjede protiv reprezentacije Izraela. Kada sam pogledao forme prije početka utakmice znao da su Nijemci bliži pobjedi, ali da će ovako lagano doći do pobjede to nisam mislio. Selektor Njemačke je odigrao taktički savršenu utakmicu. Poslije toga su samo igrači ispoštovali i došli su do pobjede.
Forma im je slabija u odnosu na našu. Imaju dva igrača koja su van konkurencije za utakmicu dok mi nemamo ni jednog igrača van konkurencije.
Kod nas su svi igrači spremni za ovu utakmicu.
U grupnoj fazi smo mi došli do pobjede od 12 poena razlike. Ja sam igrao inside taktiku, a Nijemac je odigrao patient. Vidjet ćemo šta ćemo jedan i drugi sutra da odigramo.
Mislim da možemo doći sutra do pobjede. Igramo na domaćem terenu i toliko dugo nismo izgubili. Možda nisam u pravu, ali nakon ovolikog rada posljednjih par sezona mislim da smo zaslužili da krunišemo jedan dobar period sa zlatom.
Pozivam vas da nam se sutra pridružite u nikad većem broju na utakmici mlade reprezentacije. Mlada reprezentacije je to zaslužila pa se nadam da ako dođemo sutra do pobjede da možemo fino proslaviti to na chatu.
NASTAVI NIZ!
VOLIM TE BOSNO!