Ako je ovo sto je GM-jbmcrock napisao tacno
(86328.2)
onda se potencijalni reprezentativci mogu spasiti tako sto ih ti pozoves u reprezentaciju pre nego sto tim postane bot i oni postanu free agenti
Naravno u dogovoru sa nekim koje zainteresovan da ih kupi i trenira (taj neko MORA imati dovoljno novca i MORA biti raspolozen da podredi trening tom igracu)
Ne znam tacno koji je minumum plate koju igrac mora da ima da bi zbog neaktivnosti kluba dospeo na TL bez obzira da li igra u reprezentaciji. Tako da igraci sa vecom platom nisu problem. Vec su problem igraci sa 18 godina koji ne mogu kao ruki igraci da predju taj limit plate da bi isli na TL.
Evo trenutno u reprezentaciji ima dva slobodna mesta i ja mogu da pozovem dvojicu mladih od 18-19godina ciji su klubovi pred bot statusom, da bi otisli na TL. Ali oni onda moraju biti u repki do kraja sezone, jer njihovim otpustanjem pao bi entuzijazam. Tako da ovo moze da se uradi sa jednim ili dvojicom igraca i to je to.
Medjutim postoje i drugi problemi. Pogledaj ovog igraca Dragan Jovanovic
(8182393). Veliki potencijal. Njegov bivsi vlasnik se s vremena na vreme loguje na BB, znaci nije aktivan igrac. I on je covek lepo pristao da stavi igraca na TL za 0. Nasli smo kupca koji je bio spreman da da 1.5M za ovog igraca. On je prodat za skoro 2M jednom Crnogorskom klubu. OK, nije problem. Moje razmisljanje je bilo, da cim neko ispljune tolike pare, sigurno ce da trenira tog igraca. Evo proslo skoro dve nedelje od njegovog transfera, a Jovanovic nije odigrao ni minut za taj klub. Zasto je onda dovodjen za tolike pare??? Naravno, vlasnik tog kluba na mail koji sam mu poslao ne odgovara.
Dacu jos jedan primer o problemima pred kojima se nalazimo, ali za par dana, jer trenutno taj igrac je TL pa ne bi smeo da pisem o tome sad.