Izolacja wygląda lepiej i będę dalej ją testował, niemniej nie wydaje mi się, żeby którakolwiek opcja przyczyniła się znacząco do wygranej. Wydaje mi się, że pozycje, na których wystawiani są zawodnicy, mają tutaj najwięcej do gadania i wpływają znacząco na selekcję rzutową - czyli reasumując, Colovic na centrze przy izolacji obwodowej wciąż będzie oddawał rzuty głównie spod kosza, ponieważ taka jest jego pozycja. Izolacja z definicji ma działanie przy selekcji osoby, która miałaby oddawać ten rzut z obwodu (mowa wciąż o izolacji obwodowej), natomiast nie jest wskazane w żadnym momencie, że będzie on z obwodu - tutaj znów wracamy do punktu wyjścia.

Na potwierdzenie mojej teorii chciałbym przytoczyć fakt, że Izolacja w jedną czy drugą stronę jest uznawana za taktykę równomiernie rozłożoną rzutowo, więc nie wpływa to na tendencje rzutowe w znaczącym stopniu.
A i tak jeszcze chciałbym sprostować rzecz, która tutaj krąży na forum. Przewidywania działają troszkę inaczej niż wam się wydaje - zasada tutaj jest prosta. Trafisz albo nie. To, że nie traficie działa na minus, a to, że traficie działa na plus. Nic pomiędzy. Gdy załóżmy nie traficie przewidywań, to nagle nie polepsza wam się obrona w tym aspekcie, po prostu od silnika dostajecie łokcia w żebro i na tym się kończy