Καλημέρα Νίκο,
Είμαι από τους ελάχιστους χρήστες που έχουν κάνει σοβαρές, θεμελιωμένες προτάσεις σε παλαιότερες συζητήσεις. Ψάξτε τα αντίστοιχα λινκς, αξιολογήστε τες και κρίνετε αν μπορούν να βοηθήσουν το παιχνίδι. Με έχει κουράσει πολύ, δεν με ενθουσιάζει τόσο πια όσο παλαιότερα και πίστεψε με είμαι από τους πιο φανατικούς του θαυμαστές. Αλλά δεν πάει καθόλου καλά. Επίσης, το επιχείρημα "αγοράζουμε ακριβά, διότι πουλάμε ακριβά" είναι τραγικό. Αν γνωρίζεις από οικονομία, αυτό ονομάζεται πληθωρισμός. Εξήγησε μου λοιπόν πότε ένας ραγδαία ανερχόμενος πληθωρισμός έκανε καλό στην παγκόσμια οικονομία. Επίσης, πες μου πώς το να αγοράζεις ακριβά και να πουλάς ακριβά θα βοηθήσει έναν νέο χρήστη. Να σου πω εγώ; Δεν θα τον βοηθήσει ΠΟΤΕ και αυτό, διότι οι νέοι παίκτες δεν έχουν παίκτες για να πουλήσουν ακριβά, δεν έχουν μεγάλο γήπεδο για να έχουν έσοδα, συνεπώς δεν μπορούν , έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, ούτε παίκτες να πάρουν, ούτε προσωπικό για να προπονήσουν και να πουν ότι σε 5-6 σεζόν θα πουλήσουν τον παίκτη που έφτιαξαν. Έτσι οι νέοι χρήστες αποθαρρύνονται πανεύκολα, οι παλαιοί δυσκολεύονται να μείνουν στο παιχνίδι και έτσι έχεις ραγδαία πτώση χρηστών. Νίκο, ξέρεις πόσο σε εκτιμώ, αλλά έχεις άδικο στο επιχείρημά σου αυτό, αν και είμαι σίγουρος ότι προτάσεις κάνεις και είσαι γενικά πολύ ανοικτός και εσύ και ο Νεκτάριος σε αυτές.
Για μένα θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να ξανανοίξουν παραπάνω θέσεις παικτών για να αποσυμπιεστούν οι τιμές. Να βγουν πολύ παραπάνω άτομα στο προσωπικό και παίκτες προοπτικής από αιώνιο ταλέντο και πάνω σε ηλικίες από 18-19 (ντραφτ ή προπονημένοι παίκτες μιας χρονιάς) ακόμα και από ομάδες μποτ. Έτσι θα πέσουν οι τιμές τουλάχιστον στις μικρές ηλικίες και θα μπορεί ο άλλος τουλάχιστον να αγοράσει έναν νεαρό παίκτη φθηνά για να τον προπονήσει με ένα προσωπικό που θα είναι επίσης αρκετά φθηνό, ή όπως είπε ο Στέλιος και συμφωνώ, να υπάρχει σταθερή τιμή ανά κατηγορία προσωπικού για έναν ολόκληρο χρόνο.
Επίσης, να επιστρέψουμε σε αυτό που ίσχυε παλαιότερα, δηλαδή κάθε παίκτης πάνω από 10000 να βγαίνει σαν free agent όταν απενεργοποιηθεί ο χρήστης. Αν δεν πουληθεί κάπου, τότε να συνταξιοδοτείται. Έτσι θα πέσουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ οι τιμές. Αυτά που ανακοινώνουν είναι μέτρα πρός την αντίθετη κατεύθυνση, θα λιγοστέψουν ακόμα παραπάνω οι χρήστες, άρα και οι παίκτες που υπάρχουν και οι τιμές παικτών και προσωπικού θα αυξηθούν ακόμα παραπάνω κοκ. Είναι σαν την ανατροφοδοτούμενη ύφεση μιας οικονομίας σε πλήρη ύφεση από την υπερβολική φορολογία και την περικοπή δαπανών, όπως ΚΑΚΙΣΤΩΣ κάνει η Ελλάδα 6 χρόνια τώρα.
Στην τελική δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί παικταράδες από τα ντραφτ που πηγαίνουν σε μποτ ομάδες, δεν μπορούν να μπουν στο παιχνίδι και να αξιοποιηθούν. Την απάντηση θα την δώσω εγώ. Οι ιδιοκτήτες δείχνουν φανερά μια ψυχολογική κόπωση, όπως και έλλειψη νέων ιδεών ή έχουν αποφασίσει να παρατήσουν το παιχνίδι σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εγώ σαν μικροεπιχειρηματίας που είμαι, αν είχα 4 χρόνια πριν 65000 πελάτες και τώρα είχα φτάσει να έχω 20000, θα είχα προβληματιστεί ειλικρινά και σοβαρά και θα έδινα κίνητρα σε νέους χρήστες ή γενικότερα σε όλους για να τους ξαναφτάσω στο παλιό επίπεδο ή να τους αυξήσω. Προφανώς δεν υπάρχει καμιά πολιτική σωστού μάρκετινγκ, ψυχολογίας κοινού (αποφεύγω τον όρο μάζα επιμελώς, διότι είναι υποτιμητικός) ή αντιμετωπίζει το παιχνίδι -η μόνη σοβαρή δικαιολογία που μπορεί να δικαιολογεί αυτήν την φανερή απραξία- οικονομικά προβλήματα ή δεν υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση.
Τέλος να αναφέρω, ότι οι τιμές των γυμναστών έχουν υπερδιπλασιαστεί και σου το λέει χρήστης που προπονεί από τότε που ξεκίνησε το παιχνίδι -δεν προπονούσα πάντα σωστά- και πλέον έχει διεθνή στην Εθνική ομάδα, όταν κάποιοι μου έλεγαν ότι δύσκολα θα προλάβει. Αυτο το λέω για να σου πω ότι γνωρίζω πολύ καλά τί συμβαίνει με τους γυμναστές.