BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > Reprezentacija

Reprezentacija (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
140381.179 in reply to 140381.175
Date: 7/16/2010 7:09:14 AM
Overall Posts Rated:
876876
nije tebi upuceno sigurno...
zna se kome je upuceno ovo da nas je doveo na nivo reprezentacije "podsaharske oblasti", a ne evropske

vidim ovdje se kao najbolji takticari navode igraci koji su ovdje od 2-3 sezone (kraj 2007 i pocetak 2008 god). Naravno da imaju vise trofeja (samo BiH) od nas koji smo poceli u 7 i 8 sezoni (u 2009 god), jer igraju duplo duze, sto ne znaci da su bolji takticari... Naravno da ih je vecina dobrih menadžera, ali biti toliko narcisoidan i govoriti nekome da nema pojma i da on nece da prica sa njim o taktici (radio isto i dok je bio selektor), a biti 120 u drzavi (znam zasto, ali nije opravdanje)... heh

kao momka koji odlicno igra i slaze taktiku i razmislja o buducnosti, ja bih izdvojio Papuchu koji je takodje poceo u 7 sezoni i ima respektabilan tim i super dobre igrace...
ima njih jos dobrih (boljih od nadobudnih prvoligasa), jedan od njih je i Radex zasigurno , ali mi se ne da traziti po netu...

cinjenica je da je BiH repka na niskim granama, a ko je tu doveo, sigurno nisu oni koji su na BB-u od 7, 8 i visih sezona ovdje, nego bas oni starosjedioci koji sebe smatraju za bogom dane menadzere...

Last edited by Partibrejkers at 7/16/2010 8:10:21 AM

This Post:
00
140381.180 in reply to 140381.179
Date: 7/16/2010 7:12:05 AM
Overall Posts Rated:
876876
terba praviti farme i to je to. Nema rasprave.

Ako zelimo dobru reprezentaciju, samo farme spašavaju situaciju. Ako ne zelimo farme, ne treba se ni raspravljati.

Zadovoljimo se kvalifikacijama i igramo bez nekih prevelikih ocekivanja (uzivamo u igri), oslobodimo selektore pritiska i budemo na nivou realnih mogucnosti, a to je nesto odmah iznad Luxemburga i Andore, jer su Bjelorusija, Moldavija i Albanija bolje od nas...

kao i u stvarnim sportskim dostignucima Bosne i Hercegovine

Last edited by Partibrejkers at 7/16/2010 8:16:10 AM

This Post:
00
140381.181 in reply to 140381.180
Date: 7/16/2010 8:21:57 AM
Overall Posts Rated:
4646
Ono ti izbacivanje u ranoj fazi kupa ne mogu oprostit hehe:P ali sam samo realno rekao ko su pravi menadzeri u Bosni i Hercegovini,svaka pobjeda protiv Elitnih menadzera vrijede ko dvije pobjede protiv amatera :))

This Post:
00
140381.182 in reply to 140381.180
Date: 7/16/2010 8:26:33 AM
Overall Posts Rated:
876876
Naravno, da nisam na ovom forumu da pomognem, jer mislim da vas ima već i previše u stručnom štabu.

Ovdje sam u ulozi opozicije (najljepše i najlakše), a Dadoni zna i umije da popravi utisak i poziciju reprezentacije na BB-u (gori ne može biti od prethodnika), jer imao je super podršku na izborima, a vidim da ga okružuje sve sami trenerski krem BiH.

This Post:
00
140381.183 in reply to 140381.182
Date: 7/16/2010 9:34:46 AM
Bosnian Tigers
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
597597
Second Team:
Bosnian Tigers Junior Team
Odavno sam zakljucio da nisi bas inteligentn momak i slicno. Evo tibudi farma pa da imamo farmu, ili ti naparvio drugi acc pa da opet imamo farmu, totalno si lud, mislis da je farmu lako napraviti, ko ce od nas managera ovdje praviti od svoje ekipe farmu???? NIko ama bas niko i zato tvoje su price besmislene, ni jedan selektor nije mogao uraditi nesto vise na tom polju jer je limitiran igracima, moze tu i tamo napraviti iznenadjenje svojom taktikom i slicno, a ti sto pricas gluposti da je neko doveo reprezentaciju na neke nivoe i slicno serete samo, kolko vi imate igraca u repkama i slicno, nego samo serete ovuda na forumu a nista konkretno. Cuj mi necemo da prihvatimo farme, prihvatili bi mi farme ali kad ih nemamo, eto ti budi farma i mi cemo te prihvatiti.

Kako samo ima smjesneraje na ovom forumu to je za nepovjerovati

This Post:
00
140381.184 in reply to 140381.182
Date: 7/16/2010 9:49:46 AM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Dobro ti kaze king of tiger.
Samo pametujes, hajde ti budi farma?
Eto ja sam nas doveo na dno, hajde insistiram da mi postujes sve utakmice u kojima nisam pogodio taktiku, i sve utakmice koje smo mogli pobijediti a nismo! Sve do jedne utakmice mi postaj ovdje na forumu da ljudi vide kakav sam levat!
Kada ne pronadjes takve utakmice onda ja tebi mogu svve one u kojuima sam nadmudrio protivnika, i one koje smo trebali izgubiti a pobijedili smo.

Cekam tvoj odgovor!

I da,par pitanje.
Sta si ti korisno uradio za reprezentaciju?
Koliko si reprezentativaca napravio?
Dali si pomogao ijednom manageru da trenira nekog reprezentativca? Dali si kome davao savjete i pomagao mu?
Ti mislis da si bolji od managera koji su bili selektori?
Mislis da se vise moglo izvuci iz reprezentacije nego sto jeste?

I da pod mojom palicom, reprezentacija je ipak dostigla ono sto nismo ocekivali tj 16stu poziciju, to sto je igracki kadar bio onakav kakav je i nisam mogao izvuci nista osim ove jadne pozicije na kojoj smo nije do mene.
Ti mislis da jeste, pokazi mi te utakmice.

Znate samo doci ovdje pljuvat raju i srat, a nista korisno niste uradili, uradio sam vise 10 puta od svih vas zajedno sto serete ovdje i prosipate svoje glupe price, pun mi vas je ....
Poduzmi nesto konkretno, da et vidimo, sve znas, budi ti farma i imaj najjaceg igraca u BiH ;)
To sto ti mene ne volis i pricas svakojake price, kao gore ne moze i slicno, napravi ti bolje, ugovori svaku prijateljsku, pogodi taktike svih utakmica, nadmudri protivnike, vodi brigu o potencijalima, govori managerima kad i sta da treniraju, zabiljezi svakog igraca, odgovaraj na poruke, trosi vrijeme na smisljanje taktika pred utakmicu, predvidi kako ce igrati protivnik pa ti odigraj kako treba i td i td...

Dosta mi je suplje, ko misli da je biti lako selektor, zivi u zabludi, to ce svaki selektor da potvrdi, a posto stalno mene uzimas u usta, inace, ja sam zadovoljan svojim radom i svojim uspjesima, izvukao sma koliko sam mogao, a to sto tebi ne pase, to je tvoja stvar.

Prijavi s ena izbore i pokazi kolko si dobar da vidimo kolko ces glasova dobiti. Ja sam dobio i drugi mandat (to su ukupno 4 sezone), dobio sma ga vjerovatno jer sam bilo los u prvom ;) hau jes no. Postedi me svoje price vise molim te..

This is where we hold them!
From: Dadoni
This Post:
00
140381.185 in reply to 140381.184
Date: 7/16/2010 12:30:49 PM
Overall Posts Rated:
242242
Bojim se da je čitav tok rasprave, kao i nebrojeno puta do sada, krenuo pogrešnim putem. Naime, ko je bolji menadžer je vrlo relativna stvar. Pojedinci, kao što sam i ja sam, koji su krenuli od 3 sezone imali su više vremena da akumuliraju novac/dobre igrače i da ostvare određeni uspjeh. Neki su bili uspješniji od drugih, Jazz od Muljavaca :), ali to nikome ne daje licencu da potcjenjuje one koji su krenuli malo kasnije. Čar ovoga stadija igre je ekonomija, koja je uređena tako da stvara "soft salary cap", koja je i omogućila da se ekipe koliko toliko ujednače. Ja sam sa svojom ekipom na granici profitabilnosti i novac koji trenutno imam, cca 6.500.000$, ne želim da trošim na bilo koje pojačanje jer bi me isto automatski vodilo u gubitak :)))
Ko je bolji selektor također je vrlo relativan pojam. Puno je promjenljivih varijabli koji utiču na konačan rezultat kao što su : kvalitet raspoloživih igrača, trenutna forme, iskustvo pojedinih igrača, povreda, snage protivnika, entuzijazma, domaćeg terena, formacija, iskustva protivnika...
Iskreno ne bih volio da se narednih par dana vodi još jedna beskorisna rasprava na teme tipa: ko je bolji, zaslužniji, pametniji i tome slično.
Opet ću ponoviti svoje mišljenje da za mene farme kvare čar igre, i da ne vidim njihovu svrhu pa makar i bila Albanija bolja od nas.
Ono što je za mene više zabrinjavajuće od skilova je trenutna forma igrača i od 16 igrača koji su u rosteru ekipe, računajući i ozlijeđenog Advica, samo dvojica imaju maksimalnu formu.
Probati ću iskomunicirati menadžere ukoliko je to moguće da se kao minimum pripazi na taj detalj, bez obzira da li igrač trenira ili ne.

From: Radex

This Post:
00
140381.186 in reply to 140381.175
Date: 7/16/2010 12:38:18 PM
Overall Posts Rated:
437437
Mislio sam na Leonidasa. Nisam igrao ovu igricu kad si ti bio selektor, pa ne mogu o tebi suditi. Vidim da se podsmijavaš rezultatima moga kluba. Ja se ponosim njima. Prvi sam u svojoj ligi, bez poraza ove sezone.

From: Brato-MO

This Post:
00
140381.187 in reply to 140381.186
Date: 7/16/2010 1:01:18 PM
Overall Posts Rated:
4646
Cestitam ;))

This Post:
00
140381.188 in reply to 140381.183
Date: 7/16/2010 1:19:54 PM
Overall Posts Rated:
876876
Odavno sam zakljucio da nisi bas inteligentn momak i slicno. Evo tibudi farma pa da imamo farmu, ili ti naparvio drugi acc pa da opet imamo farmu, totalno si lud, mislis da je farmu lako napraviti, ko ce od nas managera ovdje praviti od svoje ekipe farmu???? NIko ama bas niko i zato tvoje su price besmislene, ni jedan selektor nije mogao uraditi nesto vise na tom polju jer je limitiran igracima, moze tu i tamo napraviti iznenadjenje svojom taktikom i slicno, a ti sto pricas gluposti da je neko doveo reprezentaciju na neke nivoe i slicno serete samo, kolko vi imate igraca u repkama i slicno, nego samo serete ovuda na forumu a nista konkretno. Cuj mi necemo da prihvatimo farme, prihvatili bi mi farme ali kad ih nemamo, eto ti budi farma i mi cemo te prihvatiti.

Kako samo ima smjesneraje na ovom forumu to je za nepovjerovati

- Vrijedjas bez razloga (može ti se)
- Nepismen si totalno. Recenica ti ima 3 metra, a zareze stavljaš radi reda. (osam puta ponovio riječ farma, a ima tri rečenice)
- Reprezentacija BiH me interesuje kao prošlogodišnji snijeg, tako da je meni super što ste jedno mjesto iza Albanije.

Last edited by Partibrejkers at 7/16/2010 2:38:14 PM

This Post:
00
140381.189 in reply to 140381.184
Date: 7/16/2010 1:37:40 PM
Overall Posts Rated:
876876
I da,par pitanje.
Sta si ti korisno uradio za reprezentaciju?
Koliko si reprezentativaca napravio?
Dali si pomogao ijednom manageru da trenira nekog reprezentativca? Dali si kome davao savjete i pomagao mu?
Ti mislis da si bolji od managera koji su bili selektori?
Mislis da se vise moglo izvuci iz reprezentacije nego sto jeste?

- Jesi bio 16-i (dok je još bilo uticaja prošlog selektora), ali si karijeru završio na kojem ono mjestu?
- Ti si bio selektor i morao si znati da će tvoj rad biti podvrgnut kritikama, na šta si ti ljude nazivao pogrdnim imenima, a tu praksu nastavljaš.

- Ne treniram BiH igrače, niti ću. Ne mogu da biraju reprezentaciju za koju žele da igraju. (odgovor na sva druga pitanja)

Last edited by Partibrejkers at 7/16/2010 1:48:50 PM

Advertisement