Bosna i Hercegovina u21 - Italija u21 77:58 (51873)Dobro veče

Ljudi moji, reprezentacija Bosne i Hercegovine do 21 godine je u finalu Europskog prvenstva. Velika pobjeda naše reprezentacije protiv prvog tima na svijetu i zaslužen prolaz u finale.
Pa da krenemo sa analizom utakmice.
Obje reprezentacije se odlučile za unutrašnje taktike samo što su Italijani odigrali 3-2 zonu kao i svaku utakmicu. Ja se nisam odlučio da gađam gdp dok je Italijan pogodio fokus, a promašio pace.
Utakmicu smo otvorili katastrofalno. Italijani su pogodili 5 od prvih 6 šuteva na meču dok smo mi pogodili samo jednog iz sedam pokušaja. To je bio znak da mi tražimo timeout.
Poslije timeouta mi se budimo i pravimo veliku seriju od 12:0. Tokom te serije u jednom napadu smo napravili čak 5 ofanzivnih skokova da bi na kraju poentirali u tom napadu. Italijani daju prve poene nakon 8 minuta igre i to sa slobodnih bacanja. To je bilo 1:49 do kraja prve četvrtine. Četvrtina je završila rezultatom 16:14 u našu korist. Moram da napomenem da smo već tada stvorili ogrmnu prednost u skoku.
Druga četvrtina donosi našu bolju igru u napadu pa smo podigli prednost u rezultatu. U ovoj četvrtini su Italijani tražili svoj prime timeout. Treba spomenuti Stekića koji je bio loš u napadu, ali je u odbrani igrao odlično. Na poluvrijeme odlazimo sa 9 poena prednosti.
Treća četvrtina je bila ista kao prva sa malo poena. Drugi timeout za Italiju je bio nakon 3 minute igre. Stekić je u ovoj četvrtini ubacio prvi šut pa je njegov učinak bio 1/14 FG. Povećali smo prednost pa na pauzu između dvije četvrtine odlazimo sa 11 poena prednosti.
Sami start posljednje četvrtine donosi našu rapsodiju u napadu i odbrani. Pravimo 7:0 seriju sa odličnom igrom. Vidjelo se da ćemo i u ovu četvrtinu uzeti. U jednom trenutku je razlika iznosila 20 poena u našu korist. Pred sami kraj utakmice Italija spušta na 12 razlike, ali naši prave seriju 7:0 i dolazimo do konačne prednosti od 19 poena razlike.
Dva najbolja igrača u našim redovima su bili Zdelar i Hadžiabdić. Prvi je imao učinak 16p, 12 skokova (6 ofanzivnih) i 1 asistencija. Drugi je imao učinak 14 poena, 14 skokova (7 ofanzivnih) i 1 asistencija. Stvarno savršena igra obojice centara.
Drugo polufinale je završeno pobjedom reprezentacije Njemačke. Oni su došli do pobjede protiv Izraela sa rezultatom 87:72.
(51874)Sa Nijemcima smo igrali već u grupi, ali to neće biti isti meč pa se moramo bolje pripremiti za njega. U nedelju ću da objavim najavu za ovu utakmicu.
Historijsko finale za našu reprezentaciju.
Zahvaljujem se svima koji su danas bili na chatu da bodre našu reprezentaciju.