BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > A Milli Takım/NT

A Milli Takım/NT (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: ergin7206

To: Bora
This Post:
00
264529.177 in reply to 264529.176
Date: 5/6/2015 10:18:12 AM
Overall Posts Rated:
180180
selamlar Bora hocam. ben seninde adaylıkta bulunursun diye bekliyordum. sana hiç yakıştıramadım hemşerim :D

Last edited by ergin7206 at 5/6/2015 10:18:37 AM

From: ergin7206

To: Bora
This Post:
00
264529.181 in reply to 264529.180
Date: 5/7/2015 4:34:06 AM
Overall Posts Rated:
180180
sende haklısın dostum. bende once kımler aday olur diye beklerim adaylar arasında bende daha iyi götürecek birini gördü isem hiç katılmam ama adayları yetersiz görürsem hiç olmazsa kötünün iyisi olarak adaylığımı ben bile koyardım.

Genel sohbet başığı kapatılmış tüm yazışmaları okudum aslında bu şekilde tartışma ortamı olması milli takıma verilen değeri gösterir kapatılmasaydı bence iyi olurdu tabi buna ben karar veremem neyse konu bu değil ve oradaki yazışmalara istinaden mt açısından yararlı olacağını söyleyeceğim bir şey yazmak istedim Florenzz ve harun hoca oyuncu yetiştirme konusunda birşeyler karalamışlar ikiside değerli hoca ve bildiklerini söyleyerek yazmışlar he onlardan iyiyim diye değil sadece bu oyuna başladığımdan beri hep en iyi oyuncuları yetiştirmek adına birçok şeyden vazgeçer oyunu bu zaman getirdim ve ilk defa bu sezon hedefi olmayan oyunculara antreman vericem. demek istediğim şu bu hocalardan biri tbl biri ise 2.lig takım ve zirveye oynuyorlar bu menejerlerin oyuncu yetiştirmesi maalesef 18 yaşından başlayarak yapmak imkansıza yakın mt için en iyi yapılanma 18 de başlamaktır mt olabilecek oyuncuları bir şekilde iyi oyuncu yetiştirebileceğine inandığımız 3 ve 4 lig ekiplerine vermek 21 yaşında o takımlardan 2 lg takımları alarak antremana devam ettirmek aşırı maaş yükünde ise tbl ye geçirmek. aslında yapmamız gereken bu ama maalesef suan sadece u21 başarısı için sıkı çalışan bir ekibimiz var 21 den sonra Allah Kerim oluyor oyuncular... kısacası bu sıkı grubu daha çok arkadaşla çoğaltarak hem u21 hemde mt oyuncuları kasmalıyız. Herkese İyi oyunlar dilerim...

EK: Şunuda eklemeden geçemiyeceğim uzunlarda dd ye neden bu kadar takıldığınızı hala çözebilmiş değilim.... adam pivot boy 2,13 dd 20 gidipte ok şg mi kesecek...
bir uzunda en değerli yan bölgeler sırasıyla

pas: top onda ise uf veya kf ile paslaşarak rahat sayı alınabilir.
top sürme: karşı pivotu maymun ederiz...
şut menzili: şmaçlamadığı takdirde atacağı şutlar skora dönebilir.
uzaktan şut: çok sıkı savunmalı takımlara karşı uzaktanda atabilmesi iyi olur
top tutma: eee topları çaldırmasın
dd: olsada olur olmasada

Last edited by ergin7206 at 5/7/2015 4:54:28 AM

This Post:
00
264529.182 in reply to 264529.181
Date: 5/7/2015 5:28:36 AM
Overall Posts Rated:
7979
Hocam açıkçası yazdıklarının hepsine katılıyorum ama uzunlarda önem verdiğin özelliklerin hepsi DD ile savunulan özellikler olmasına rağmen DD olsa da olur olmasa da olur demene anlam veremedim.

This Post:
00
264529.183 in reply to 264529.182
Date: 5/7/2015 5:38:46 AM
Overall Posts Rated:
180180
onu şöyle açıklayayım herkes isterki oyuncuda her bölge olsun ama buna imkan yok denecek kadar az dd bence kısada olmazsa olmaz ama pivotta daha öncede dediğim gibi pota altında çakılı kaldığını varsayarsak dd bir işe bence yaramaz sonuçta çizili alanın dışına çıkıp savunma yapmayacaktır iç defansı iyi ise zaten gerekli savunmayı yapacaktır. benim yazdığım sıralam biraz saldırı amaçlı daha çok skor üretebilmek ve karşı uzunları faul problemine sokmak hücumdada dd zati gerekmeyecektir.

This Post:
00
264529.185 in reply to 264529.183
Date: 5/7/2015 6:11:21 AM
Overall Posts Rated:
168168
Hocam sen hiç ddsi 1 olan pivotla oynadın mı? Oynamadıysan bilmezsin. DD oyundaki bence en önemli skilldir. Kısalarda olduğu kadar uzunlarda da olmalıdır. Pivotlarda 8-9 level yeterli olsa da , Uf lerde ise bence en az 13-14 olmalı. Çünkü DD sandığımız gibi yalnızca üçlük savunması yapan bi skill değildir, boyalı alanın 1cm dışından atılan şutların savunmasında bile parmağı olan bir skilldir. Oyun motorunda hemen hemen her taktikte uzunların da bol bol uzun ve orta mesafe şut kullandığını düşünecek olursak olmazsa olmazdır. Şunu da eklemek istiyorum; bir oyuncunun DD si ne kadar yüksekse savunduğu adamın kullandığı şut sayısı da o kadar düşük kalıyor. Bazı istisnalar dışında tabi. Rakip sabırlı ol falan çıkmışsa işler değişebiliyor .

Last edited by 🍇Üzümcü🍷 at 5/7/2015 6:12:50 AM

This Post:
00
264529.186 in reply to 264529.183
Date: 5/7/2015 6:19:26 AM
Overall Posts Rated:
7979
tabi dediğin gibi herkes her bölge olsun ister, bence toplam skill sayısı iyi ayarlanırsa DD'si en az 12-13 olan UF yetiştirilebilir sonuçta şampiyonluk veya yakın hedefler isteniyorsa bence buna mecburuz da.Zaten şampiyonluk yarışı veren takımlarda 15~ ddli UF tahminimce vardır.
Ben oyuncu yetiştirme konusunda iddialı biri değilim fakat şu an yetiştirdiğim kıytırık oyuncu bile bu kritere yakın.Musti hocanın yetiştirdiği Kauss var.

Ayrıca harcanan efor ve getirdiği avantaj olarak bakarsak.2 şer seviye top tutma sürme veya uzaktan şut yerine hem maaş hem performans olarak bence DD çok daha verimli.

Pivotlar için fazla bilgim yok ama piyasada iyi fiyata giden pivotlarda 10 civarı dd var.

This Post:
00
264529.187 in reply to 264529.186
Date: 5/7/2015 6:28:07 AM
Overall Posts Rated:
180180
öncelikle görüşlerinize saygı duyuyorum. yalnız sunu açık söyleyeyim ben uf bazında söylem yapmıyorum pivot mevkiinden bağsediyorum. gelelim dd olmayan uzun pivota evet dd olmayan pivotla oynadım ki zaten her aldığım pivotta dd olmaz bende elimde suan bulunan pivot ektedir. geçen sezon normalde çıkmam mümkün değildi 240k maaşla 400k maaşlı ve çıkması herkez tarafından kesin gözüken rakibimi eleyerek çıktım he finalde çok zorlandım o ayrı... pivotum hala oynuyor ve gerekli sonuçları bana veriyor. ama dd si 10 olup id si 3-4 kademe az olan bir oyuncu olsa idi suan hala 3 ligdeydim.

Sverige Alex Andersson (16620018) Bu oyuncuyu sık kullanılara ekle Pivot

Haftalık Maaş: $ 47 105
Rol: Düzenli İlk Beş Oyuncusu
(BuzzerBeta)

DMI: 222000
Boy: 7'0" / 213 cm
Potansiyel: daimi all-star
Form: iyi
Uzaktan Şut: becerikli Şut Menzili: zayıf
Dış Defans: berbat Top Tutma: işe yaramaz
Top Sürme: becerikli Pas Verme: vasat
İçeriden Şut: verimli İç Defans: harikulade