osnovni moto moga rada će biti pokretanje naše zajednice u razvoj naših igrača za reprezentaciju, ekipiranje ljudi željnih pomoći i omogućavanje igre reprezentacije što bliže suvremenim smjerovima
Prije kandidature za izbornika reprezentacije u sezoni 65 proveo sam opširno i duboko istraživanje svih dostupnih reprezentativaca raznih reprezentacija. Posljedično je odmah bilo jasno da se u dogledno vrijeme ne može ostvariti istinski rezultatski uspjeh. Zato se tako nešto niti ne spominje, a što se može vidjeti u gore istaknutom uvodnom obraćanju. Tada sam jasno racionalizirao smjer vlastitog djelovanja kako bi se stanje primaklo mogućnosti ostvarenja rezultatskog uspjeha.
Moji suradnici i ja razmjenjivali smo s menadžerima više od 1 000 poruka po sezoni, borili se za razvoj svakog igrača s potencijalom, pomagali svima koji su htjeli pomoć i suradnju. Posebno sam radio na razvoju suradnje i sa stranim menadžerima kako bi napredak bio još veći. Zato mogu reći da sam uspješno proveo ono što sam smatrao potrebnim i mogućim.
Bio sam mišljenja da bih još jednim mandatom učvrstio i poboljšao zacrtane ciljeve, a tada bih prepustio nekome drugome da nastavi.
Rang na ljestvici kao uspjeh prvi spominje Zid Drvo u objavi:
I naravno spominješ svoj najveći uspjeh, a to je 41 mjesto reprezentacije.
Nakon toga i ti to pratiš pa i u ovoj posljednjoj objavi:
kad se prica da je uspjeh na rankingu doc s 57. mjesta na 41. To nije uspjeh nego pozitivan pomak.
Kao što prihvaćaš, a i ja sam tako formulirao, to je pozitivan pomak. To je konceptualni pristup gradnji moćne reprezentacije.
Svi, osim možda nekog početnika, znaju da je potrebno 10-tak sezona za izgradnju reprezentacije, ali pozitivan pomak je učinjen i reprezentacija je pred ovu sezonu dovedena do stanja da može konkurirati za značajan daljnji napredak. Nažalost, to se propustilo. Da ne bude dvojbe, nemamo još uvijek reprezentativce za najveće uspjehe, ali sam mišljenja da se moglo bolje. Osim toga, i ti kažeš:
Za ukrajinu smo znali da ce bit 50 50 …. Moze se rec da smo pogrijesili s taktikom