Dzieki bundze można grać skutecznie 6-7 zawodnikami.
Do tego momentu zgoda. Bo to prawda!
Niestety całość..
Dzieki bundze można grać skutecznie 6-7 zawodnikami. Nie kazdego stac na 10 dobrych grajków.
Najgłupsze wytłumaczenie jakie chyba padło do tej pory w temacie "BUNGA".
Z czego to wynika? Aż z tak wielkim strachem i lękiem przed spadkiem z PLK lub ogólnie porażką?
Gra się takimi zawodnikami na jakich nas stać. Albo takimi jakich sobie wytrenowaliśmy.
Nie wspominając już o długofalowym budowaniu zespołu. Ekonomia to ważny aspekt tej gry i niestety trzeba jakoś ciułać grosz do grosza. Ale chciałbym przede wszystkim, żeby zmysł taktyczny czy dobór zawodników na dane pozycje był szczególnie promowany w tej grze. (Tak przy okazji świetna sprawa z tymi PDM). Bez urazy dla nikogo (zresztą sam stosuję ją często) ale bunga jest dla jełopów. Wszystko do jednego wora i heja do przodu... Żal.
Wszyscy ją niestety stosujemy bo widzimy, że daje nam dużą przewagę ale BB-cy powinni już dawno coś z tym zrobić.
Nie można jednak argumentować bungi tym, że kogoś nie stać na zawodników.
Po prostu... gram tym czym na daną chwilę mogę. Na co mnie stać. Nie daję rady? Rywal jest lepszy? Trudno, widocznie mam za słaby skład. Spadam niżej i buduję drużynę tak, żeby następnym razem nie spaść. I wszystko to powinno odbywać się bez bungi.
Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz.