BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > Pitanja!

Pitanja! (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
98584.170 in reply to 98584.169
Date: 9/25/2009 3:52:41 AM
Overall Posts Rated:
7373
A sve se može naći na forumu i razumjeti vrlo lako... samo treba PROČITATI...
Ovo je jedan od postova od BB-Forresta...
Ali avaj... lakše je kukati i kriviti (bez argumenata) engine ili bilo šta drugo, nego prihvatiti da ima nedostataka u timu...

I think the new GE made changes that most teams haven't made the appropriate adjustements to. I think the problem really is with handling and passing than with OD. Those ratings used to not have a very large effect, and now we have increased the importance of how the handling/passing of a team balances against the defensive pressure being applied. Teams that put out a very stiff outside defense will pressure the guards, and if the guards don't have the ball handling and passing skills to navigate around this pressure more turnovers will result.

In addition, if OD is too low, its going to give guards and easier time finding passing lanes, resulting in more assists etc. And we turned up the size of this tradeoff. So I think teams have focused more on OD, and have defensive options which modify this rating, but really its changes in both handling/passing and outside defense which have altered team dynamics.

I don't know if everyone feels that its too dominant an effect, but our feeling is that handling/passing rates will rise over time and some of what you are talking about will go down over time.

your team has to be balanced to win, similarly if you have an purely outside team you are going to get destroyed on the boards and get crushed that way.

Ova zadnja rečenica sve govori... Naročito za timove kao što je Minesota, i tu ti leži razlog zašto "engin ne valja"...
Nemaš ujednačen tim... Imaš 5-6 solidnih visokih igrača, i to je to... vanjski su ti slabiji, i nije ti izbalansiran tim u tom segmentu...
Pozzz

This Post:
00
98584.171 in reply to 98584.168
Date: 9/25/2009 5:23:00 AM
Overall Posts Rated:
4646
hahahahah nije mi ujednacen tim jel ,dobro si skontao pa sto onda nisam gubio toliko lopti od 25.07 do 5.09 kako je tad bio ujednacen tim? Eto ti jedan argument od mnogombrojnih neznalico jedna!!!!

Cuj zasluzeno pobjedio sto mi je ukrao 40 lopti pa bot mi me pobjedio da mi ukrade 40 lopti a ne garavci LOlhahahaha

eto odgovori na to pitanje gore kad tako pametujes nemoj samo rec da je bio random i da su mi grijesili formaciju jer znamo dobro da sam stalno igrao pod kos i zato ne pametuj i poklopi se !!!!

Cinjenica je ta da je ovaj engine glupost ali uvjek sam ekipu dizao na sami vrh a to cu ucinit i sada i pored ovih ne realnih pocetnih utakmica zbog 60 izgubljenih lopti na svakoj utakmici a to mi se desava pocetkom ove sezone a engine je davno uveden !!!

Uvjek isto ponavljas,kad imao neku novu recenicu javi se!!!

This Post:
00
98584.172 in reply to 98584.171
Date: 9/25/2009 5:26:57 AM
Overall Posts Rated:
55
srecom ti raznoliko pises, u svakom postu sve vise i vise gubis lopte :)

This Post:
00
98584.173 in reply to 98584.172
Date: 9/25/2009 5:38:45 AM
Overall Posts Rated:
4646
ja bi pisao raznoliko da mi dodje konkretan odgovor posto ne znate odgovorit ja vam isto napisem,nije do mojih igraca to je sigurno vec do retardiranog engina:):)

This Post:
00
98584.174 in reply to 98584.173
Date: 9/25/2009 5:40:58 AM
Overall Posts Rated:
55
to smo vec davno skontali, bevzil sutra dobija bruku osvojenih lopti i poslije te tekme se sve vraca na onaj datum sto ga postas stalno ;)

This Post:
00
98584.175 in reply to 98584.174
Date: 9/25/2009 5:51:34 AM
Overall Posts Rated:
4646
a neki nisu,pa mi uvjek isto pisu okolo kole hahahah,ma kad sam ja jucer izgubio od bota 15 lopti izgubit cu sutra 40-50 lopte,mislim da toliko izgubljenih lopti vrijedi postat :):)

Ali doce ova ekipa na svoje,tj nikad nece past,samo ce ici ka vrhu izjavio je trener vukova:);)

From: Bevzil

This Post:
00
98584.176 in reply to 98584.173
Date: 9/25/2009 5:51:55 AM
Overall Posts Rated:
7474
Ako znaš Engleski, Forrest je napisao da će utjecaj Handlinga i Passinga rasti vremenom... Pročitaj metuzalemov post... I eto ti konkretnog odgovora, ove sezone je bitnije imati veći Handling i Passing nego prošle...

I malo lakše s tim 'hahahaha neznalico' i sličnim uvredama, pošto time samo ocrnjuješ sebe... Ako itko nije neznalica, onda to nije metuzalem... Čovjek je uvijek u tijeku, prati strane forume i prilagođava se promjenama... A te su promjene najavljene davno, tako da nije Match Engine kriv, nego neinformiranost...

Da si umjesto 6 centara nabavio 4 centra i dva playa, sad ne bi imao ovakvih problema...

From: alisani

This Post:
00
98584.177 in reply to 98584.176
Date: 9/25/2009 5:57:57 AM
Overall Posts Rated:
55
ne znam kako ga nerazumijes Bevzile, nije do njega i do njegove ekipe :)

From: Dadoni

This Post:
00
98584.178 in reply to 98584.158
Date: 9/25/2009 6:58:21 AM
Overall Posts Rated:
242242
To su samo 8 varijabli koje sam se sjetio odmah a gdje je jos i iskustvo igraca, koje po meni igra jednu od bitnijih uloga.
Tebe zaista niko pametan ne pokusava ubjediti u nesto jer zato niti ima potrebe niti ima neki specijalan razlog.
Ja hocu tebi da kazem da uvrede i potcjenjivanje drugih igraca kojima si ti sklon, ljutio se ti ili ne ljutio, ne dovode do cilja.
Opusti se i uzivaj. Mislim da je ova igra i zato napravljena.

This Post:
00
98584.179 in reply to 98584.175
Date: 9/25/2009 7:09:34 AM
Overall Posts Rated:
5757
-
Auuuuu,
e pratim sve forume u regionu, nemam obicaj javljati se, ali ti brate pretera. Izvini, ali kad procitam tvoj post, da 'prostis, potera me na jedno mesto.
Ljudi ti lepo objasnjavaju i dalil su ti mali milion objasnjenja, a ti se uhvatio 15.6 do 278 ili kog vec datuma.
Sta ti nije jasno, sta ocekujes da imas kad ti je tok napada ravan katastrofi. Bot je imao tok napada bolji od tvog. Tamo gde se protivnik vise zalagao, ti si imao vise izgubljenih lopti i to je to. Sta sad to znaci ako je igrac sa kvalitetom i platom od 60k, da mu onaj od 5k plate ne moze uzeti loptu. Zasto da nemas vise izgubljenih lopti od bota, dobio si sad u kupu duplom razlikom, malo opustenija igra u kombinaciji sa par riskantnih dodavanja radi egzibicije i eto ti vise izgubljenih lopti.
A i prijatelju taktika ti je predvidiva, a nemas bas toliko kvalitetne igrace, da dobijes svaku tekmu istom tatikitom, kao neki iskusniji igraci.

This Post:
00
98584.180 in reply to 98584.179
Date: 9/25/2009 7:24:47 AM
Overall Posts Rated:
178178
Ljudi,

Evo procitah svih 179 tema ovde i mogu vam reci samo to da ne znam sta da vam kazem po ovom pitanju!
Uz duzno uvazavanje svih iznetih misljenja moram samo da podvucem cinjenicu da je i meni donekle nejasno kako je u ovom konkretnom slucaju u jednom periodu Timber imao toliko izgubljenih lopti a opet u drugom znacajno manje iako je u oba slucaja koristen novi GE.
Ono jesu izneta razna vidjenja kako se to dogodilo ali morate se sloziti da nijedno "ne pije vode" u potpunosti.
Mislim da je kolega u pravu sto negoduje jer ipak bas tolike oscilacije...ipak tu mora da ima jos "nesto".

"Da ste vi bolji narod i ja bi` bio bolji vladar!" - Knjaz Milos
Advertisement