Φιλαρακο, το "αφήστε τους εγωϊσμούς" άστο στην άκρη, όταν μιλάς, τουλάχιστον, σε μένα. Προπονώ από σεζόν 17 και ο παίκτης μου δεν έπαιξε και Εθνική. Τώρα προπονώ άλλον φημισμένο με κόστος πολλά παιχνίδια. Είναι πολύ δύσκολο να σκέφτεσαι τί πρέπει να κάνεις, όταν έχεις παίκτη με προοπτικές, για να τον προπονήσεις, ιδίως εκτός θέσης. Δεν ρίχνω σε κανέναν μπαλάκι με το προηγούμενο σχόλιο μου. Με ενοχλεί πολύ ο τρόπος της απάντησής σου. Μάλλον οφείλεις να ανακαλέσεις τουλάχιστον για το άτομό μου. Είσαι τελείως άκυρος :). Λυπάμαι που στο λέω. Εγώ θέλω να υπάρχει μια σοβαρή αξιολόγηση των παικτών που πιθανότατα να στελεχώσουν την Εθνική μελλοντικά, διότι εκεί πάσχουμε και μάλλον σοβαρά. Δεν υπάρχει προγραμματισμός και σε αυτό οι ευθύνες μάλλον πάνε κάπου συγκεκριμένα. Ειλικρινά συνεχώς ακουμε τα ίδια και τα ίδια. "Υπάρχουν παίκτες αλλά δεν προπονούνται σωστά", "φταίνε οι αγωνιστικές καταστάσεις που πατώνουμε" και άλλα τέτοια κλασσικά. Και εγώ κάνω μια ερώτηση απλή και αφελή. Αφού έτσι και αλλιώς πατώνουμε τουλάχιστον στη μικρή δεν θα μπορούσαμε να παίρνουμε και παίκτες με καλύτερα δευτερεύοντα, ώστε να δούμε πώς μπορούμε να παίξουμε και κάποια διαφορετικά συστήματα; Επίσης, δουλειά του προπονητή είναι να βρίσκει τους παίκτες αυτούς που μπορούν να υποκαταστήσουν καλύτερα έναν πρωτοκλασσάτο παίκτη σε κακή κατάσταση. Έτσι περισσότερες πιθανότητες θα έχεις, αν βάλεις τον 2ο, έστω και χειρότερο συνολικά παίκτη, αλλά σε καλύτερη κατάσταση από το να βάλεις τον 1ο μόνο και μόνο επειδή θεωρείται πρωτοκλασσάτος. Αφού θα χάσεις που θα χάσεις, φρόντισε να αναδείξεις νέο τρόπο σκέψης.
Υ.Γ. Δεν αφήνω αιχμές στον τωρινό προπονητή κάποιας Εθνικής, απλά αναφέρομαι σε ορισμένες φράσεις κλισέ, που χρησιμοποιούνται κατά κόρον από αυτούς που μιλάνε στο φόρουμ της Εθνικής. Επίσης, δίνω ορισμένες προτάσεις που πιθανόν να έχουν επαναδιατυπωθεί με μόνο στοχο να φτιάξουμε (αυτοί οι πραγματικά πολύ λίγοι που ασχολούμαστε με την προπόνηση των νέων μπουμπουκιών) μια καλύτερη Εθνική ομάδα. Δεν νομίζω ότι άλλες ομάδες έχουν καλύτερα ντραφτ από εμάς, απλά είναι πιο οργανωμένοι από εμάς που ακόμα και εδώ, σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι δεν μπορούμε να βρούμε κοινό τρόπο σκέψης.