BuzzerBeater Forums

BB Makedonija > Zaminuvaat Zvezdi....

Zaminuvaat Zvezdi....

Set priority
Show messages by
This Post:
00
241080.17 in reply to 241080.16
Date: 5/2/2013 3:49:21 PM
Overall Posts Rated:
203203
Dadimo фер плеј?! ХУХ! Па он смета дека му следува ексклузивен менаџерски попуст за повеќесезонскиот елитен статус. Ко шо вика една тестостероидна македонска новинарка за еден политички естаблишмент во МКД: „Они човече мислат дека се судбоносно предодредени да бидат на власт“.

From: Dadimo
This Post:
00
241080.18 in reply to 241080.16
Date: 5/2/2013 3:58:07 PM
Overall Posts Rated:
5555
Внимание! Следи Трол: Ако сепак си одлучен во намерата за одење во втора лига земи контактирај ги KK Dragons за еден еснафски договор :)

Нејќам да му го рушам имиџот на ферплеј менџер :D

Да ги расчистиме дилемите, и да одам во втора лига тоа нема да биде оваа сезона а за таа цел спремен сум и во минус да влезам ама испаѓање сега нема да дозволам. Ако испаѓам тоа ќе биде некоја следна сезона и тоа мора да биде добро испланирано уште од почетокот на сезоната со максимална неделна инвестиција во драфтот од 40К цела сезона и загарантирано последно место во елитата т.е прво место за бирање во драфтот што ми е и главна мотивација за испаѓање.
Едноставно сакам да го направам овој експперимент и да видам какво дете ќе уловам, плус во втора лига на раат ќе можам да го тренирам и новото дете и Жуна и Хоџалари кои треба да бидат темел на мојот подоцнежен успех. Сепак сеуште постои мала шанса да се одвратам од желбата за испаѓање ако функционира добро овој малку изменет состав што го направив овие 2 недели а посебно ако на почетокот од следната сезона налетам на 18-годишно дете со 10-ка потенцијал кое ќе ми одговара на тренингот :)

From: Xsago

This Post:
00
241080.19 in reply to 241080.18
Date: 5/7/2013 1:50:13 AM
Overall Posts Rated:
128128
Uhuuu, edna nedela na odmor i gledam ste se raspisale kako ludi na forumot :). Ke se priklucam i jas kade mozam na diskusijata, ova e prvo nesto sto go procitav.

Nekolku raboti imam da kazam za penzioniranjeto na "zvezdi":

1. Najcesto ovie zvezdi se penzioniraat koga se nad 31-32 godini, sto e spored mene realno, ne moze da se ocekuva deka igracite ke igraat do 40. Ima isklucoci ama tie se retki.
2. So cross-training-ot do nekade se namaluva moznosta za sozdavanje na igraci so ogromni plati a slabi sekundarni skillovi. Toa ke pomogne igracite dolgorocno da imaat pomali plati a podobro da bidat trenirani. Seuste ima nepenzionirani igraci koi se trenirani so prethodniot sistem.
3. Ogromni plati ne e ednakvo na zvezdi. Zvezdi se onie koi imaat odlicno balansirani skillovi za odredeni tipovi na taktiki.
4. Tim so startni petorki od okolu 700k moze da se odrzuva vo prva liga bez problem ako ne se borite za opstanok. Kako ke gi potrosite tie 700k e vas izbor.