Točno tako. Ko smo dobili seznam tekem, sem mogel izbirati, ali bi rad zmagal Turčijo ali Belorusijo. Turčija je lažji nasprotnik od Belorusije, a pri njih doma ne bi imeli zagotovljene zmage, zato sem ubral drugo taktiko.
Priprava na tekmo z Belorusijo se je namreč začela že s prvo tekmo tolažilnega turnirja proti Albaniji. Na vsaki tekmi smo obvezno morali igrati zunanjo taktiko, vmes pa sem ves čas hranil "jokerja" Tavčarja in še enega igralca, ki ga zdaj ne bom razkril. Seveda bi lahko veliko stvari šlo narobe, še posebej slaba forma ali poškodba Tavčarja oz. tega drugega igralca, vendar se je na srečo vse skupaj dobro izšlo. Edinole poškodba Kresnika nam ni šla na roko, saj je eden izmed dveh edinih dobrih podajalcev, ki jih imamo in drugi podajalec ima zelo nezanesljivo formo (Zgonec). Na srečo je ravno ta teden dosegel odlično pripravljenost, kar nam je šlo zelo na roko. Nekdo bi lahko rekel, da smo imeli srečo, vendar smo imeli tudi nesrečo s poškodbo Kresnika, tako da se oboje skupaj izniči.
Zaradi poškodbe Kresnika sem mogel malo improvizirati pri postavitvi igralcev. Preštudiral sem 3-4 možne taktike in kar nekaj časa nisem vedel, kaj bi naredil; potem pa sem se spomnil na Bracota, ki je hotel z generacijo 21-letnikov, ki so igrali v prvi Goverjevi sezoni, igrati Teci in Vrzi s krilom na mestu krilnega centra. Kot vemo, se je tista sezona končala klavrno, a Bracotova ideja je služila tri sezone kasneje proti Belorusiji. Vse pride enkrat prav!
Tavčar je v obrambi seveda pokrival krilo. Pred tekmo sem upal dvoje: da Belorusi ne igrajo mož na moža, saj nam ustreza katerakoli druga obramba, ter da na krilo ne dajo krilnega centra. Eno od dveh želj se je uresničila, in sicer tista, ki njim bolj škoduje. Po drugi strani pa je solidna zunanja obramba Tavčarja dobro ustavljala njihovo krilo. Vem, da je dal največ točk (17), ampak če bi ga čuval krilni center, bi dal še vsaj 10 več.
Na srečo se je na koncu izšlo tako, kot sem si predstavljal. Če bi se kdo od ključnih igralcev poškodoval, recimo Tavčar ali Zgonec, bi zmaga verjetno splavala po vodi. Tako pa smo dosegli zmago proti nasprotniku, ki je igral celo z enakim entuziazmom kot mi.
Copatarja bi še popravil - imamo igralce za igro pod koš. Le razkriti nisem hotel tega do danes, ker sami veste, kako si U21 selektorji scoutamo po forumih...
Dodatek: 3-2 obramba in center na krilu ni bila ravno najboljša poteza Belorusov, kar je U21 selektorju očital tudi eden izmed beloruskih menedžerjev. Zaradi slabše pripravljenosti je njihov selektor pač mogel igrati na vse ali nič, riskiral in - izgubil. Na srečo se je naš riziko obnesel
Last edited by Koperboy at 10/15/2012 3:59:11 PM