BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > Reprezentacija

Reprezentacija (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: smazinho

This Post:
00
140381.169 in reply to 140381.166
Date: 7/15/2010 2:08:21 PM
Overall Posts Rated:
11
hehe ti si dobro prosao ja dobijem igraca 18 godina 2 k plata i on se zali sto njegov igrac ne igra u repki,to je najgori primjer,a bilo je i takvih kao u tebe danas minimalno 10 :D

This Post:
00
140381.170 in reply to 140381.168
Date: 7/15/2010 3:05:18 PM
Overall Posts Rated:
4646
Ma Uvjek smo imali slabu reprezentaciju što se tice igrackog kadra u odnosu na druge reprezentacije u našim grupnim fazama koje su nam dolazile ,sjecam se kad sam ja vodio reprezentaciju jedna Turska koja je imala prejake igrace ,zatim Engleske ,Suomi koji su bili prejaki ali imali slabog menadzera ,zatim naši susjedi Srbija koja je prejaka a i dan danas je jos jaca i jaca,hocu reci sve su ove ekipe po igrackom kadru bile jace od nas ali zahvaljujuci pametnim laganicama i strategiji uspjelo se proci u toj grupnoj fazi cak sa prvom pozicijom ....... ne hvalisam sebe nešto,nego samo hocu da reknem ako se pametno razmislja moze se izvuc maximum, naravno to podrazumjeva 100% pogodjena taktika a ne covjek u odbrani a lik igra pod kos ili kratki napad i tako kad on postavi takodjer covjeka onda je taktika podjednako pogodjena s obje strane i naravno pobjednik ce bit ekipa koja ima jace igrace a to naravno nismo mi

Mi ne bih bili ni 4 mjesto taj mandat dok sam Vodio A selekciju da sam igrao konstantno covjeka i iste napadacke formacije

Treba pogadjat taktike i tu Vidimo svoju šansu ako lik igra kratki napad mi moramo udarat 3-2 koja je odlicna protiv vanjskog napada ili ako je bas prejak na vanjskim sa 1-3-1 ,pa nisu dzabe ljudi stavili odbrambene taktike da se igraju ,cilj je znaci pogodit formaciju !!!

Po meni omjer kada jaca ekipa igra protiv slabije ,nama u prilog ide samo 100% pogodjena formacija i to je jedini put do naše pobjede i uspjeha,drugog puta nema !!! ILi je pogodi 100% ili je fuli 100% ,rizicno jest ali tako se s nasom reprezentacijom moze igrat uzimajuci u vidu s kakvim igracima od 1 sezone pa do ove 13 raspolazemo !!!!
Kako kažu bez rizika nema profita !!!!
I kad cujem price proslih menadzera koji su vodili reprezentaciju " Eh ne mozemo vise od cetvrte pozicije to je maximum"znaci vama je samo da se ogradite i to je to,pustite price nego se trudite !!!!

Ako trebala neka pomoc oko taktike tu sam,sve za dobrobit reprezentacije :))

From: Bevzil

This Post:
00
140381.171 in reply to 140381.170
Date: 7/15/2010 5:40:04 PM
Overall Posts Rated:
7474
Pa nije onda baš neka velika razlika bila među reprezentacijama... Onda je malo tko imao igrače s preko 100 000 $ plaćom, a danas su razlike puno veće...

Evo, ovu utakmicu si igrao čovjeka, pa dobio:

(3339)

A protiv Srba si skroz promašio i opet smo pobijeili:

(3348)

Više ulogu igraju forma igrača i random ponekad, nego pogođena taktika... A i sreća ima puno s tim...

Naravno, to ne umanjuje činjenicu da si jedini odveo BiH na završno natjecanje, ali vidiš i iz ovog gore da nije samo zbog pogađanja taktike... Puno se toga još mora poklopiti...

Last edited by Bevzil at 7/15/2010 5:41:22 PM

This Post:
00
140381.172 in reply to 140381.170
Date: 7/15/2010 5:57:48 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Svaka tebi cast na velikom uspjehu, ali sto bevzil rece, tada su razlike u repkama bile znatno manje,a pogledaj sada.
Nezz sad to taktik usto si objasnjavo i slicno, misli mda se nije odnosilo na mene xD
Skromn ose smatram jednim od boljih takticara drzave, u pogadjanju protivnikovih taktika sam se pokazao mnogo puta, pogodim nas napad, tj kakvu ce oni odbranu igrati.
Djaba ti sva taktika kada ti imas centre od 120k, a tvoj protivnik od 400k, tesko je to, pretesko, nemamo mi igrace takvog kalibra.
Ja stojim iza svega sto sma uradio i napravio, dosta puta sam iznenadio, pobjedil ismo jace, ali ne moze se, vjeruj, evo vidjeces sada je idadon iselektor, ako iko zasluzuje zasluzuje on, najtrofejniji je menadzer u drzavi, znaci da covjek bas zna, prati rezultate i igru repke, izvuce se maximum, ali taj maximum nije kao sto mnogi mastaj uda se prodje u sljedeci krug ili slicno, vec sasvim nesto realno.
Ja i dalje tvrdim da se sa ovakvim treningom reprezentativaca i ovakvim igrackim kadrom kojim raspolaze nasa zemlja, ne moze napraviti nesto znacajno, neki odskok ili nesto slicno.

This is where we hold them!
From: Brato-MO

This Post:
00
140381.173 in reply to 140381.171
Date: 7/15/2010 5:58:04 PM
Overall Posts Rated:
4646
U to vrijeme je bila velika razlika jer su oni imali veci izbor reprezentativaca i jace plate od naših to svi znamo nije to bilo 100 000 ali su bili jaci od nas najmanje za klasu vecina u grupi ,isto kao i do sada naši imaju do 150 K a jace reprezentacije po 250K pa nadalje ,znaci one su uvjek bile najmanje korak naprijed po igrackom kadru ...... :)

(3339) Ovu utakmicu ako pogledamo meni je odgovaralo da djelimicno pogodim taktiku a to naravno mogu ucinit samo s covjekom,znaci pogodio sam 50 % formaciju dok su rumuni fulili formaciju 100% sa 2-3 zonom a ja igrao run and gun zar ne kolega?

(3348) Što se tiće naših susjeda Srbije i mog poštovanog kolege LAmbera tu smo oboje ocigledno mislili isto i potom se vidi o kakvim menadzerima se radi, igrajuci kratki napad i 2-3 zonu ,oboje smo razmisljali isto da ce neko ici na napad iznutra zar ne? :))

Kao što rekoh bez rizika nema profita a u ovom slucaju oboje smo pogriješili formaciju a preovladala je sreca u tom trenutku:))

Bolje rečeno doci do pobjede trebas imat znanja 80% a tu spada(taktike napadacka ,odbrambena,gledanje unazad utakmica koje je igrao zanemarujuci njihove prijateljske jer tu isprobavaju samo formacije,i razmisljanje protivnikovom glavom) , treba takodjer imat srece 20% kao u svakom sportu :) Ako ti sreca okrene ledja nekad ti ne moze pomoc ni taktika tu si upravu hehe :)

Pozdrav drug :))

From: Radex
This Post:
00
140381.174 in reply to 140381.172
Date: 7/15/2010 11:40:45 PM
Overall Posts Rated:
437437
Spominje čovjek stalno da su plate naših reprezentativaca osnovni problem i "skromno" kaže da je najbolji taktičar u državi, a dovede nas na nivo Albanije (čak smo sad lošiji od njih). Albanija ima jednog reprezentativca sa većom platom od 100 K!!!
Druže, najlošiji si selektor ikada. Ja se na tvom mjestu nikad ne bih više javio na forumu. Provaljuješ se...

From: Brato-MO

This Post:
00
140381.175 in reply to 140381.174
Date: 7/16/2010 2:57:05 AM
Overall Posts Rated:
4646
hahaahahah Naravno,to svi znaju da nam je igracki kadar kritican u odnosu na ostale reprezentacije ,a u to vrijeme dok sam ja vodio reprezentaciju bila je na skromnom 24 mjestu i pored prolaska u grupnu fazu :))

Kao drugo nisam rekao da sam najbolji da te ispravim,nego jedan od boljih naravno tu jos ubrajam menadzera Punoglavaca ,Dadonija ,Muljita ,alisanija,Zenica,garavci bolje receno sve ekipe u elitnoj ligi koji su napravili uspjeh ....Zapamti, uspjeh se vidi na rezultatima,ne na pametovanju a u tebe se dosta toga Vidi hahahaha :)

Nemoj tužakat nego popravi uspjeh svoje ekipe pa mozda i ti nekad vodio reprezentaciju,zavisno kako se pokazes ;))

This Post:
00
140381.176 in reply to 140381.175
Date: 7/16/2010 3:09:42 AM
Overall Posts Rated:
55
Kao drugo nisam rekao da sam najbolji da te ispravim,nego jedan od boljih naravno tu jos ubrajam menadzera Punoglavaca ,Dadonija ,Muljita ,alisanija,Zenica,garavci bolje receno sve ekipe u elitnoj ligi koji su napravili uspjeh

nek sam i ovo dozivio da me vuk pohvali :)))

This Post:
00
140381.177 in reply to 140381.175
Date: 7/16/2010 3:55:48 AM
Overall Posts Rated:
11
hahaahahah Naravno,to svi znaju da nam je igracki kadar kritican u odnosu na ostale reprezentacije ,a u to vrijeme dok sam ja vodio reprezentaciju bila je na skromnom 24 mjestu i pored prolaska u grupnu fazu :))

Kao drugo nisam rekao da sam najbolji da te ispravim,nego jedan od boljih naravno tu jos ubrajam menadzera Punoglavaca ,Dadonija ,Muljita ,alisanija,Zenica,garavci bolje receno sve ekipe u elitnoj ligi koji su napravili uspjeh ....Zapamti, uspjeh se vidi na rezultatima,ne na pametovanju a u tebe se dosta toga Vidi hahahaha :)

Nemoj tužakat nego popravi uspjeh svoje ekipe pa mozda i ti nekad vodio reprezentaciju,zavisno kako se pokazes ;))

mislim da ovo nije bilo tebi upuceno nego leonidi :D

This Post:
00
140381.178 in reply to 140381.174
Date: 7/16/2010 6:25:20 AM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Reko sam da sam jedan od boljih, pogledaj moje utakmice i nadji gdje sam fulio formaciju pa da t icestitam ;)
Za tebe sam nedodirljiv, i za slicne poput tebe, pa se obicno ne obazirem na takve kao sto si ti.
A reprezentaciju sam doveo do najveceg uspjeha sto se tice plasmana na rang listi u posljednje vrijeme, bili smo 16sti ako se ne varam ;)
Ugl sta mi ti pises, prijavi se za selektora pa da et vidimo, naravno toliko si dobar da en bi dobio nijedan glas, da sam bio loš ne bi dobio drugi mandat, al me zaboli za tebe, bezveze trosim rijeci.
Ako ti se ne javlja na forum, nemoj se javljat, a mi koji pomazemo reprezentaciji cemo se i dalje javljati, a ti nastavi filozofirati a nista ne raditi.
Drugi put kad ti budes htjeo da "provaljujes" kao sto kazes, javi se meni da ti dam kljuc da se ne mucis... Ipak sam dobar prema tako losim managerima, ne zamjeram im na neiskustvu i neznanju.

Lijep pozdrav od Leonide, i svih 300 Spartanaca koji ti se smiju ;)

This is where we hold them!
This Post:
00
140381.179 in reply to 140381.175
Date: 7/16/2010 7:09:14 AM
Overall Posts Rated:
876876
nije tebi upuceno sigurno...
zna se kome je upuceno ovo da nas je doveo na nivo reprezentacije "podsaharske oblasti", a ne evropske

vidim ovdje se kao najbolji takticari navode igraci koji su ovdje od 2-3 sezone (kraj 2007 i pocetak 2008 god). Naravno da imaju vise trofeja (samo BiH) od nas koji smo poceli u 7 i 8 sezoni (u 2009 god), jer igraju duplo duze, sto ne znaci da su bolji takticari... Naravno da ih je vecina dobrih menadžera, ali biti toliko narcisoidan i govoriti nekome da nema pojma i da on nece da prica sa njim o taktici (radio isto i dok je bio selektor), a biti 120 u drzavi (znam zasto, ali nije opravdanje)... heh

kao momka koji odlicno igra i slaze taktiku i razmislja o buducnosti, ja bih izdvojio Papuchu koji je takodje poceo u 7 sezoni i ima respektabilan tim i super dobre igrace...
ima njih jos dobrih (boljih od nadobudnih prvoligasa), jedan od njih je i Radex zasigurno , ali mi se ne da traziti po netu...

cinjenica je da je BiH repka na niskim granama, a ko je tu doveo, sigurno nisu oni koji su na BB-u od 7, 8 i visih sezona ovdje, nego bas oni starosjedioci koji sebe smatraju za bogom dane menadzere...

Last edited by Partibrejkers at 7/16/2010 8:10:21 AM

Advertisement