Europe U21 Championship Tournament -- Season 46
semi-final
Bosna i Hercegovina u21 - Italija u21
9.8.2019. 18:40 - Bosna i Hercegovina Zdravo ekipa
Došao je i taj trenutak da mi igramo polufinale Eurobasketa ove sezone. Nakon četiri sezone smo opet u polufinalu. Tada smo uzeli bronzanu medalju, a sada imamo šansu da uradimo nešto više. Igramo na domaćem terenu i nadam se da ćemo bar za jednu stepenicu dalje doći nego prije četiri sezone.
Formu naših igrača ne znamo jer nam je trening tek sutra, ali mogu da kažem kako imamo dobre minute. Sada je sve do same igre i mi se tu ništa ne pitamo.
Naš protivnik u polufinalu je reprezentacije Italije. Italijani su trenutni prvaci Svijeta jer su osvojili prošle sezone Mundobasket koji se igrao u Estoniji. U finalu su bili bolji od reprezentacije Kine. Imaju ukupno 28 osvojenih medalja, a to je stvarno previše da pišem koja su najveća odličja.
Imaju trenutno 1240 aktivna tima što je za deset puta više od nas. Naš trenutni rezultat je strašan kada vidimo sa kakvim silama smo mi trenutno u završinici Eurobasketa.
Ove sezone na Eurobasketu imaju omjer 4:1, a izgubili su samo od reprezentacije Izraela. U toj utakmici se Izrael više trudio nego Italijani.
Mogu da kažem što se tiče nas mi ih dočekujemo spremni, a vjerujem da će ovi mladi momci imati veliku podršku sutra na chatu.
Odlične igre mojih igrača mi daju nadu da sutra imamo šansu u polufinalu.
OVOM PRILIKOM POZIVAM SVE ČLANOVE NAŠE ZAJEDNICE DA NAM SE PRIDRUŽE SUTRA NA UTAKMICI DA ISPRATIMO POHOD OVIH MLADIH MOMAKA PREMA VELIKOM FINALU. SVI ZAJEDNO ZA FINALE.
NASTAVI NIZ!
VOLIM TE BOSNO!