Witam wszystkich;
Od 2 dni przeglądam reguły i fora z pytaniami, ale wciąż nie znalazłem odpowiedzi na kilka pytań:
1. Reguły: Zawodnicy powinni zagrać w danym tygodniu co najmniej 48 minut lub jeden pełny mecz, by osiągnąć największą korzyść z treningu. Jeżeli zagrają więcej niż 48 minut, to nie ma problemu. Jeżeli zagrają przez mniej niż 48 minut to wciąż będą się rozwijać, ale znacznie wolniej niż przy optymalnym czasie gry.
Co to znaczy pełny mecz w odróżnieniu od 48 minut?
O ile wolniej? Czy dostają procentowo ilość treningu za liczbę minut spędzonych na boisku w stosunku do 48 minut/pełnego treningu? Czyli zawodnik grający 24 minuty otrzyma połowę treningu, czy jak to działa?
2.Niejasna jest dla mnie funkcja kondycji. Przejąłem zespół, w którym spora część składu posiada kondycję w granicach okropny/niezdarny. Pomimo okropnej kondycji, zawodnik był w stanie zagrać 39 minut meczu. Reguły: Gracz z wysoką kondycją będzie wolniej się męczył i będzie skuteczniejszy przez dłuższy czas przebywania na boisku.
Czyli kondycja wpływa jedynie na skuteczność zawodnika w dalszych minutach meczu?
Czy w ekstremalnej sytuacji: gram atak po obwodzie (nie korzystam z centra do zdobywania punktów), może on mieć kondycję okropną i służyć tylko do zbiórek i obrony?
Dzięki za ewentualne odpowiedzi:)