BuzzerBeater Forums

BB Poland > Puchar Polski - sezon 6

Puchar Polski - sezon 6

Set priority
Show messages by
From: hawky_em

This Post:
00
46335.164 in reply to 46335.163
Date: 9/21/2008 3:22:20 PM
Overall Posts Rated:
00
Dzięki za zainteresowanie tematem. Razem z Al_saidem potraficie podnieść na duchu.

From: hatchet

This Post:
00
46335.165 in reply to 46335.159
Date: 9/22/2008 7:54:57 AM
Overall Posts Rated:
99
Oni zmiany te wprowadzaja dla wszystkich bo jakby w kazdej lidze było inaczej to by sie zrobil...hym...jak to nazwac...mmm...syf?

Czyli uważasz, że są ligi w których takie cięcia mają uzasadnienie? Bo ja nie bardzo rozumiem taki tok rozumowania, ktoś zamiast inwestować w skład rozbudowywał halę i w nagrodę za tą strategię dostał potrącenia, ok rozumiem najpierw niby wzięli się za DT, no ale ludziom z DT przynajmniej została kasa na koncie i/lub zawodnicy, a tym którzy budowali hale została chała:).

Całkowicie inaczej to widzę, ale w szerszej perspektywie niż PP.
W 1 lidze dużo bardziej opłaca się mieć wielką hale niż zajefajny skłąd. Powód jest prosty duża hala generuje całkiem spore zyski nawet minus te 40%. A fajny skład ? Co z tego, że awansuje do PO ekstraklasy czy dojdę do finału. Nawet za wygranie ligi, poza BBB, nie ma żadnej kasy. Za miejsca na koniec sezonu nie ma dodatkowych zysków. Więc po co w 1 lidze walczyć o miejsca wyżej niż barażowe ? Lepiej budować hale i mieć jako taki bilans co zapewni przyzwoite jej zapełnienie na całkiem już fajnych cenach biletów = zysk :)

A PP to jakieś absurdalne nieporozumienie, gdybym miał dużą hale dawno bym odpadł, nie mam, więc musze "żebrać" te 25 k i łatać pensje :/

From: al_said

This Post:
00
46335.166 in reply to 46335.165
Date: 9/22/2008 8:06:21 AM
Overall Posts Rated:
88
Oni zmiany te wprowadzaja dla wszystkich bo jakby w kazdej lidze było inaczej to by sie zrobil...hym...jak to nazwac...mmm...syf?

Czyli uważasz, że są ligi w których takie cięcia mają uzasadnienie? Bo ja nie bardzo rozumiem taki tok rozumowania, ktoś zamiast inwestować w skład rozbudowywał halę i w nagrodę za tą strategię dostał potrącenia, ok rozumiem najpierw niby wzięli się za DT, no ale ludziom z DT przynajmniej została kasa na koncie i/lub zawodnicy, a tym którzy budowali hale została chała:).

W 1 lidze dużo bardziej opłaca się mieć wielką hale niż zajefajny skłąd. Powód jest prosty duża hala generuje całkiem spore zyski nawet minus te 40%. A fajny skład ? Co z tego, że awansuje do PO ekstraklasy czy dojdę do finału. Nawet za wygranie ligi, poza BBB, nie ma żadnej kasy. Za miejsca na koniec sezonu nie ma dodatkowych zysków. Więc po co w 1 lidze walczyć o miejsca wyżej niż barażowe ? Lepiej budować hale i mieć jako taki bilans co zapewni przyzwoite jej zapełnienie na całkiem już fajnych cenach biletów = zysk

A PP to jakieś absurdalne nieporozumienie, gdybym miał dużą hale dawno bym odpadł, nie mam, więc musze "żebrać" te 25 k i łatać pensje

Hmmm ciekawa wersja tylko jedno pytanie co zrobiłeś z mln który dostałeś za awans czy przypadkiem nie kupiłeś za niego zawodnika?:)

Prawda jest taka, że naprawdę dużą halę to się opłaca mieć w II lidze, potrącenia nie tak duże jak w pierwszej, dobry bilans łatwo wyciągnąć bo jednak poziom odrobinę niższy niż obecnie w PLK, a bez zwycięstw duża hala będzie świecić pustkami, przy odpowiednich cenach spokojnie bym w II lidze zapełnił moją halę i na pewno bym miał więcej niż ~100k zysku tygodniowo.

From: hatchet

This Post:
00
46335.167 in reply to 46335.166
Date: 9/22/2008 8:11:56 AM
Overall Posts Rated:
99

W 1 lidze dużo bardziej opłaca się mieć wielką hale niż zajefajny skłąd. Powód jest prosty duża hala generuje całkiem spore zyski nawet minus te 40%. A fajny skład ? Co z tego, że awansuje do PO ekstraklasy czy dojdę do finału. Nawet za wygranie ligi, poza BBB, nie ma żadnej kasy. Za miejsca na koniec sezonu nie ma dodatkowych zysków. Więc po co w 1 lidze walczyć o miejsca wyżej niż barażowe ? Lepiej budować hale i mieć jako taki bilans co zapewni przyzwoite jej zapełnienie na całkiem już fajnych cenach biletów = zysk :)

A PP to jakieś absurdalne nieporozumienie, gdybym miał dużą hale dawno bym odpadł, nie mam, więc musze "żebrać" te 25 k i łatać pensje :/

Hmmm ciekawa wersja tylko jedno pytanie co zrobiłeś z mln który dostałeś za awans czy przypadkiem nie kupiłeś za niego zawodnika?:)

Prawda jest taka, że naprawdę dużą halę to się opłaca mieć w II lidze, potrącenia nie tak duże jak w pierwszej, dobry bilans łatwo wyciągnąć bo jednak poziom odrobinę niższy niż obecnie w PLK, a bez zwycięstw duża hala będzie świecić pustkami, przy odpowiednich cenach spokojnie bym w II lidze zapełnił moją halę i na pewno bym miał więcej niż ~100k zysku tygodniowo.

Owszem wydałem go na zawodnika z 2 powodów:
- po 1 chciałbym odnieść sukces zanim mnie konkurencje z niższych lig zje ;)
- po 2 gram dla wyników nie dla gromadzenia kasy :)

A 3 powód jest dośc prozaiczny, wprowadzone zmiany działają od tego sezonu więc tak naprawde teraz wychodzi w praniu jak można zarabiać ;)

This Post:
00
46335.168 in reply to 46335.167
Date: 9/22/2008 8:21:00 AM
Overall Posts Rated:
88
A 3 powód jest dośc prozaiczny, wprowadzone zmiany działają od tego sezonu więc tak naprawde teraz wychodzi w praniu jak można zarabiać ;)

Jakie tam zarabianie w sezonie grasz 22 spotkania plus maks 5 w PO co daje 27, teraz weź sobie cenę krzesełka podziel przez cenę biletu (po upuście) i wyjdzie Ci, że żeby sama rozbudowa się zwróciła cały sezon powinieneś zagrać u siebie. Więc o jakim zarabianiu my tu rozmawiamy:).

This Post:
00
46335.169 in reply to 46335.167
Date: 9/22/2008 8:24:04 AM
AC_Milan
IV.29
Overall Posts Rated:
231231
Teraz to się za bardzo nie da zarobić, przynajmniej w I lidze.
To co dostaniesz raz w tygodniu za bilety pożerają ci pensje dla personelu, zawodników i ewentualny draft, ;)
Zostają grosze, przynajmniej tak jest u mnie. Musiałbym mieć naprawdę wyjebaną halę, żeby jakoś konkretnie zarabiać.

This Post:
00
46335.170 in reply to 46335.169
Date: 9/22/2008 8:31:17 AM
Overall Posts Rated:
2626
tak z meczu u siebie to wyciągnę 220k, minus 90k pensje i 65 dla staffu, cudowny kontrakt z TV daje 35k na plus i do tego sprzedaż pamiątek to 50 k na plus, po krótkim podrachowaniu wychodzi mi że mam( minus wydatki na draft)
120-130k na plus czysto zaoszczędzonej kasy tygodniowo,
czyli śmiech na sali, jak sobi pomyślę ile na prawdę mógłbym wyciągnąć z hali to mnie ściska...

Last edited by miwman at 9/22/2008 8:31:44 AM

This Post:
00
46335.171 in reply to 46335.170
Date: 9/22/2008 8:37:44 AM
AC_Milan
IV.29
Overall Posts Rated:
231231
tylko ty masz ciut większą halę ;)

From: Laczek

This Post:
00
46335.172 in reply to 46335.166
Date: 9/22/2008 10:48:29 AM
Overall Posts Rated:
00
Nie wydaje mi sie, zeby w II lidze byly az takie tlumy. Widac to po ligach zagranicznych.

This Post:
00
46335.173 in reply to 46335.172
Date: 9/22/2008 10:51:39 AM
Overall Posts Rated:
88
no ale wam trochę mniej potrącają:)

From: Aric
This Post:
00
46335.174 in reply to 46335.173
Date: 9/25/2008 12:29:28 PM
Overall Posts Rated:
2626
przedstawienie czas zacząć, w zeszłym sezonie odpadłem z pucharu w meczu z Izolatorem, dziś gram z nim znów, czy po raz ostatni w tym sezonie??:)

Advertisement