BuzzerBeater Forums

BB Poland > [U21] Trening kadrowicza

[U21] Trening kadrowicza

Set priority
Show messages by
This Post:
11
166787.164 in reply to 166787.163
Date: 5/4/2011 4:31:56 PM
Overall Posts Rated:
12061206
Ja tam z kolei uważam, że największym sukcesem poprzedniego sezonu było otwarcie się kadry dla większej liczby prezesów.
Nie tak jak to było przedtem, że była zabawką wąskiej grupy managerów, którzy zazdrośnie strzegli dostępu do kadry innym.
Efektem ubocznym okazało się, że część z tych userów z wąskiej grupki obecnie się obraziło na kadrę, że nie wszystko jest 100% tak jakby chcieli i nie odpowiada im takie otwarcie. Ale to wąska grupka jest, chociaż fakt, najmocniej rozkrzyczana. Trudno, ja przed nimi kadry nie zamykałem, to ich wybór. Już dawno się przyzwyczaiłem, że wszystkim nigdy nie dogodzi.
Oczywiście osoby, które wcześniej się bawiły kadrą i nie dopuszczały do niej innych, teraz narzekają. Czytałem gdzieś ostatnio, że masz pełno pomysłów na kadrę. No to śmiało, wdrażaj je, ja Ci nie zabraniam. Chętnie nawet pomogę. Ale jeśli nie chcesz, to miej do mnie pretensji. Ja swoje pomysły wdrażałem gdy selekcjonerem był ktoś inny.

Tak więc otwarcie kadry to największy sukces. Wyniki to często tylko kwestia farta (nie tylko w meczu, ale losowaniu rywali, terminarza albo chociażby formy lub kontuzji u kadrowiczów), a także błędów rywali.

No ale to nie ten wątek.

This Post:
00
166787.165 in reply to 166787.164
Date: 5/4/2011 4:39:40 PM
The French Bulldog's
PLK
Overall Posts Rated:
11571157
Second Team:
The French Bulldogs II
Ja tam z kolei uważam, że największym sukcesem poprzedniego sezonu było otwarcie się kadry dla większej liczby prezesów.

No widzisz a ja i nie tylko ja uważam, ze jest dokładnie na odwrót... Próbujesz na siłę kreować rzeczywistość, która niestety jest zupełnie inna ale to Twoja sprawa, masz prawo wymyślać co tylko Ci do głowy przyjdzie, a ilu ludzi w to wierzy to juz inna sprawa...

This Post:
00
166787.166 in reply to 166787.165
Date: 5/4/2011 4:44:40 PM
Overall Posts Rated:
12061206
a ilu ludzi w to wierzy to juz inna sprawa...

Masz prawo się mylić.
Ba, nawet jeśli większość uważa to co ja, to masz prawo uważać inaczej. No ale przecież nie będę Cię na siłę z błędu wyprowadzał.

This Post:
00
166787.167 in reply to 166787.163
Date: 5/4/2011 4:46:52 PM
Overall Posts Rated:
2727
Jak już można wyrażać swoje zdanie to ja uważam, że obecna kadencja to jednak jedna wielka klapa!

Ty to umiesz podbudować. To ja 3 sezony klepię jakiegoś cieniasa pod U21, żebyś mi tu wyjeżdżał z totalną klapą? Niech Cię tylko w jakimś meczu o stawkę dorwę :) Już moi tym Twoim zawodnikom pokażą :D

;)))

This Post:
00
166787.168 in reply to 166787.166
Date: 5/4/2011 4:55:03 PM
The French Bulldog's
PLK
Overall Posts Rated:
11571157
Second Team:
The French Bulldogs II

Ba, nawet jeśli większość uważa to co ja, to masz prawo uważać inaczej.

Ba, gwarantuje Ci, że reprezentujesz co najwyżej mniejszość, jak nie nieliczne wyjątki....

This Post:
00
166787.169 in reply to 166787.167
Date: 5/4/2011 4:57:32 PM
The French Bulldog's
PLK
Overall Posts Rated:
11571157
Second Team:
The French Bulldogs II

Ty to umiesz podbudować. To ja 3 sezony klepię jakiegoś cieniasa pod U21, żebyś mi tu wyjeżdżał z totalną klapą? Niech Cię tylko w jakimś meczu o stawkę dorwę Już moi tym Twoim zawodnikom pokażą

;)))

Oj Wojtuś, Wojtuś... zanim ten Twój fircyk dorośnie już wszystko powinno wrócić do normy, nie martw się...

This Post:
00
166787.171 in reply to 166787.170
Date: 5/4/2011 6:00:30 PM
Overall Posts Rated:
1717
witam

Cała ta rozmowa rozbija się o to, że ktoś nie potrafił przewidzieć przyszłości, i przyszły kadrowicz jeden z drugim nie był trenowany pod przyszły trend w BB. Wydaje mi się, że trenowało się tak jak wymagała tego sytuacja.Zmienia się sytuacja to staramy sie dopasować to co mamy i "budujemy" nowych zawodników pod to co teraz jest najskuteczniejsze, ale to wymaga czasu. Jezeli się mylę to mnie poprawcie. Jak ktoś sie znajdzie kto będzie umiał przewidywać przyszłość to przy większej kumulacji w Totka proszę o wytypowanie odpowiednich liczb i przesłanie ich do mnie, będe ogromnie wdzięczny. Pozdrawiam.

This Post:
11
166787.172 in reply to 166787.171
Date: 5/4/2011 6:05:16 PM
The French Bulldog's
PLK
Overall Posts Rated:
11571157
Second Team:
The French Bulldogs II
Daj spokój, jeszcze chwila i niedługo okaże się, że przez Koźlika był wczorajszy śnieg...

This Post:
44
166787.173 in reply to 166787.172
Date: 5/4/2011 6:07:04 PM
Fragmin Team
IV.12
Overall Posts Rated:
11191119
Teraz to przesadziłeś... Wcale nie przez koźlika - tylko przez CIEBIE! :))

This Post:
00
166787.174 in reply to 166787.170
Date: 5/4/2011 6:14:01 PM
Overall Posts Rated:
12061206
Co do tego, że tak się powszechnie uważało, to nie jest dla mnie wytłumaczeniem. Po to bozia nam dała rozum, żeby nie być jak te lemingi, zaprogramowane tylko do jednego. Jakbym robił wszystko dokładnie tak samo, jak się powszechnie od wieków przyjęło, to właśnie oblewalibyśmy pierwsze zwycięstwo w Pucharze Pocieszenia.
Uważam też, że każdy ma prawo do pomyłki. Tylko że problemem naszych kadr przez wiele sezonów było to, że każdy, kto miał jakiś nowy pomysł, to był w bardzo nieelegancki sposób zaszczuwany przez wąską grupę userów, którzy się kadrą bawili i innych nie chcieli dopuścić. I argument zawsze był ten sam - przecież od zawsze robiliśmy po staremu i było dobrze.
I to nawet widać teraz, gdy pewnym ludziom zabrakło zabawki w postaci kadry, to się zamknęli w MTR i ogłosili, że żadnych raportów nie będą pisać i z nikim nie będą się dzielić. Obrażone święte krowy. Oczywiście na zewnątrz leci tłoczony pijar, że wszystko jest okey. A nieoficjalnie do mnie dochodzą do głosy, że niektórzy skauci olali podopiecznych...

A co do trenowania zróżnicowanych zawodników to mam absolutnie inne zdanie. Wg mnie trzeba trenować wszystkich na jedno kopyto. Trzeba w szerokiej 18-ste siedmiu identycznych PG, czterech identycznych SF-ów oraz siedmiu identycznych PF-ów. A do meczu trzeba wybierać 5xPG, 2xSF, 5xPF - wg formy.
Takie trzy typy klonów. I atak klonów (epizod II, miecze świetlne i różne takie... nieważne). I to będzie maszynka do wygrywania.
Różni zadaniowcy w stylu SG pod LI oraz PF pod RnG się nie sprawdzą. Z doświadczenia wiem, że dojdzie do meczu, gdzie trzeba zagrać z obwodu, to zgodnie z prawem Murphy'ego w formie będą specjaliści od LI. I na odwrót. I wtedy cały plan się sypie. I koniec końców w meczu i tak trzeba wystawić zawodników, którzy są w lepszej formie, a nie tych, którzy lepiej do taksy pasują. A w kadrze jest tylko 18 slotów, więc maksymalnie można mieć 6 nadmiarowych zawodników. Nie ma miejsca na specjalistów od określonych taktyk. Dobry zawodnik pasuje do każdej taktyki.

Zresztą taktyki są mocno przereklamowane ;-)

Advertisement