BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > Reprezentacija

Reprezentacija (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Dadoni

This Post:
00
140381.164 in reply to 140381.163
Date: 7/15/2010 11:17:30 AM
Overall Posts Rated:
242242
Moje lično mišljenje je da igranje bez farmi reprezentaciji daje dodatnu čar bez obzira na relativno loš plasman koji slijedi kao posljedica takve politike. U ovom slučaju svaki igrač je bitan i puno igrača iz puno timova ima priliku zaigrati za NT. Nema potrebe forsirati bilo koga, odustajao ili ne, da trenira jednog igrača jer 99% ljudi igra radi dobrobita svoga kluba i želje za što boljim plasmanom istog. Isto tako mislim da politika plata i smanjenih prihoda vodi ka smanjenju broja farmi što će u konačnici učiniti BB puno ravnopravnijim na planu reprezentacija. Opet, iluzorno je očekivati da se i sa farmama mogu "male zemlje" dugoročno nositi sa velesilama koje imaju po par hiljada aktivnih korisnika.
A kako je teško biti selektor evo jednog primjera. Dobijem danas mail sa naslovom NT player Nedo Halilović iz daleke Kine, obradujem se, otvorim isti, kad tamo...
Nedo Halilović (10933811) 中鋒 (C)
效力的球隊: 馗鍾魔鬼

薪金: $ 6 933

技能指標: 22400
年齡: 21
身高: 6'4" / 193 cm
潛力: 超級巨星 (8)
狀態: 穩定 (7)
跳投能力: 中下 (5) 投籃範圍: 優秀 (8)
外線防守: 極其糟糕 (1) 控球能力: 優秀 (8)
運球能力: 及格 (6) 傳球能力: 差 (3)
內線投籃: 及格 (6) 內線防守: 輝煌 (11) ↑
籃板能力: 中下 (5) 封截能力: 穩定 (7)
體能耐力: 優秀 (8) 罰球能力: 中下 (5)

經驗值: 糟糕 (2)

Pa vi sad meni recite nije li teško biti selektor :)))

From: Daryo

This Post:
00
140381.165 in reply to 140381.164
Date: 7/15/2010 11:25:08 AM
Overall Posts Rated:
77
hahahahaha ti prebaci na kineski i sve ce ti biti jasno.. sry sto se mesam :p

From: Dadoni

This Post:
00
140381.166 in reply to 140381.165
Date: 7/15/2010 11:31:16 AM
Overall Posts Rated:
242242
Ma nema veze. Što je više ljudi na forumu veća je i zabava.
Stavio je kinez i numeričke oznake ali dok sam ih ja primjetio :)

Last edited by Dadoni at 7/15/2010 11:31:29 AM

From: Daryo

This Post:
00
140381.167 in reply to 140381.166
Date: 7/15/2010 11:43:36 AM
Overall Posts Rated:
77
Mali trenutak nepaznje, ali igrac je svakako kanta za reprezentaciju, 21god i 6k plata, nije ni za Zambiju.

This Post:
00
140381.168 in reply to 140381.164
Date: 7/15/2010 2:07:25 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Ma google translate

Nista ovdje ne vrijedi pricati, imamo zajednicu u kojoj se samo par managera javlja na forum, neki mozda prate ali se ne javljaju, ali slabo, slabo ima zainteresovanih za repku, sve u svemu stanje nam je 0 bar po meni.
Svi misle da je lako biti selektor i da se ne treba izdvojiti puno vremena za to.
Jos uz ovaj kadar kakav imamo, mislim da igramo odlicno, da se puno bolje ne moze, realnost je takva, a oni koji obecavaju neke proslaske i slicno, trenutno mastaju.
Realnost je jedno a zelje su drugo.
Ja cu pomoci ako mogu, samo reci sta treba jer nije to problem, ali malo malo ljudi je zainteresovano za reprezentaciju..

Ono moje gore je bila neka zamisao, prijedlog ne znam ti ni ja sta, ali niko nista, nemaju raja volje, samo se prijave kad su izbori, a do tada nedo Bog da bilo kako pomognu reprezentaciji.

This is where we hold them!
From: smazinho

This Post:
00
140381.169 in reply to 140381.166
Date: 7/15/2010 2:08:21 PM
Overall Posts Rated:
11
hehe ti si dobro prosao ja dobijem igraca 18 godina 2 k plata i on se zali sto njegov igrac ne igra u repki,to je najgori primjer,a bilo je i takvih kao u tebe danas minimalno 10 :D

This Post:
00
140381.170 in reply to 140381.168
Date: 7/15/2010 3:05:18 PM
Overall Posts Rated:
4646
Ma Uvjek smo imali slabu reprezentaciju što se tice igrackog kadra u odnosu na druge reprezentacije u našim grupnim fazama koje su nam dolazile ,sjecam se kad sam ja vodio reprezentaciju jedna Turska koja je imala prejake igrace ,zatim Engleske ,Suomi koji su bili prejaki ali imali slabog menadzera ,zatim naši susjedi Srbija koja je prejaka a i dan danas je jos jaca i jaca,hocu reci sve su ove ekipe po igrackom kadru bile jace od nas ali zahvaljujuci pametnim laganicama i strategiji uspjelo se proci u toj grupnoj fazi cak sa prvom pozicijom ....... ne hvalisam sebe nešto,nego samo hocu da reknem ako se pametno razmislja moze se izvuc maximum, naravno to podrazumjeva 100% pogodjena taktika a ne covjek u odbrani a lik igra pod kos ili kratki napad i tako kad on postavi takodjer covjeka onda je taktika podjednako pogodjena s obje strane i naravno pobjednik ce bit ekipa koja ima jace igrace a to naravno nismo mi

Mi ne bih bili ni 4 mjesto taj mandat dok sam Vodio A selekciju da sam igrao konstantno covjeka i iste napadacke formacije

Treba pogadjat taktike i tu Vidimo svoju šansu ako lik igra kratki napad mi moramo udarat 3-2 koja je odlicna protiv vanjskog napada ili ako je bas prejak na vanjskim sa 1-3-1 ,pa nisu dzabe ljudi stavili odbrambene taktike da se igraju ,cilj je znaci pogodit formaciju !!!

Po meni omjer kada jaca ekipa igra protiv slabije ,nama u prilog ide samo 100% pogodjena formacija i to je jedini put do naše pobjede i uspjeha,drugog puta nema !!! ILi je pogodi 100% ili je fuli 100% ,rizicno jest ali tako se s nasom reprezentacijom moze igrat uzimajuci u vidu s kakvim igracima od 1 sezone pa do ove 13 raspolazemo !!!!
Kako kažu bez rizika nema profita !!!!
I kad cujem price proslih menadzera koji su vodili reprezentaciju " Eh ne mozemo vise od cetvrte pozicije to je maximum"znaci vama je samo da se ogradite i to je to,pustite price nego se trudite !!!!

Ako trebala neka pomoc oko taktike tu sam,sve za dobrobit reprezentacije :))

From: Bevzil

This Post:
00
140381.171 in reply to 140381.170
Date: 7/15/2010 5:40:04 PM
Overall Posts Rated:
7474
Pa nije onda baš neka velika razlika bila među reprezentacijama... Onda je malo tko imao igrače s preko 100 000 $ plaćom, a danas su razlike puno veće...

Evo, ovu utakmicu si igrao čovjeka, pa dobio:

(3339)

A protiv Srba si skroz promašio i opet smo pobijeili:

(3348)

Više ulogu igraju forma igrača i random ponekad, nego pogođena taktika... A i sreća ima puno s tim...

Naravno, to ne umanjuje činjenicu da si jedini odveo BiH na završno natjecanje, ali vidiš i iz ovog gore da nije samo zbog pogađanja taktike... Puno se toga još mora poklopiti...

Last edited by Bevzil at 7/15/2010 5:41:22 PM

This Post:
00
140381.172 in reply to 140381.170
Date: 7/15/2010 5:57:48 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Svaka tebi cast na velikom uspjehu, ali sto bevzil rece, tada su razlike u repkama bile znatno manje,a pogledaj sada.
Nezz sad to taktik usto si objasnjavo i slicno, misli mda se nije odnosilo na mene xD
Skromn ose smatram jednim od boljih takticara drzave, u pogadjanju protivnikovih taktika sam se pokazao mnogo puta, pogodim nas napad, tj kakvu ce oni odbranu igrati.
Djaba ti sva taktika kada ti imas centre od 120k, a tvoj protivnik od 400k, tesko je to, pretesko, nemamo mi igrace takvog kalibra.
Ja stojim iza svega sto sma uradio i napravio, dosta puta sam iznenadio, pobjedil ismo jace, ali ne moze se, vjeruj, evo vidjeces sada je idadon iselektor, ako iko zasluzuje zasluzuje on, najtrofejniji je menadzer u drzavi, znaci da covjek bas zna, prati rezultate i igru repke, izvuce se maximum, ali taj maximum nije kao sto mnogi mastaj uda se prodje u sljedeci krug ili slicno, vec sasvim nesto realno.
Ja i dalje tvrdim da se sa ovakvim treningom reprezentativaca i ovakvim igrackim kadrom kojim raspolaze nasa zemlja, ne moze napraviti nesto znacajno, neki odskok ili nesto slicno.

This is where we hold them!
From: Brato-MO

This Post:
00
140381.173 in reply to 140381.171
Date: 7/15/2010 5:58:04 PM
Overall Posts Rated:
4646
U to vrijeme je bila velika razlika jer su oni imali veci izbor reprezentativaca i jace plate od naših to svi znamo nije to bilo 100 000 ali su bili jaci od nas najmanje za klasu vecina u grupi ,isto kao i do sada naši imaju do 150 K a jace reprezentacije po 250K pa nadalje ,znaci one su uvjek bile najmanje korak naprijed po igrackom kadru ...... :)

(3339) Ovu utakmicu ako pogledamo meni je odgovaralo da djelimicno pogodim taktiku a to naravno mogu ucinit samo s covjekom,znaci pogodio sam 50 % formaciju dok su rumuni fulili formaciju 100% sa 2-3 zonom a ja igrao run and gun zar ne kolega?

(3348) Što se tiće naših susjeda Srbije i mog poštovanog kolege LAmbera tu smo oboje ocigledno mislili isto i potom se vidi o kakvim menadzerima se radi, igrajuci kratki napad i 2-3 zonu ,oboje smo razmisljali isto da ce neko ici na napad iznutra zar ne? :))

Kao što rekoh bez rizika nema profita a u ovom slucaju oboje smo pogriješili formaciju a preovladala je sreca u tom trenutku:))

Bolje rečeno doci do pobjede trebas imat znanja 80% a tu spada(taktike napadacka ,odbrambena,gledanje unazad utakmica koje je igrao zanemarujuci njihove prijateljske jer tu isprobavaju samo formacije,i razmisljanje protivnikovom glavom) , treba takodjer imat srece 20% kao u svakom sportu :) Ako ti sreca okrene ledja nekad ti ne moze pomoc ni taktika tu si upravu hehe :)

Pozdrav drug :))

From: Radex
This Post:
00
140381.174 in reply to 140381.172
Date: 7/15/2010 11:40:45 PM
Overall Posts Rated:
437437
Spominje čovjek stalno da su plate naših reprezentativaca osnovni problem i "skromno" kaže da je najbolji taktičar u državi, a dovede nas na nivo Albanije (čak smo sad lošiji od njih). Albanija ima jednog reprezentativca sa većom platom od 100 K!!!
Druže, najlošiji si selektor ikada. Ja se na tvom mjestu nikad ne bih više javio na forumu. Provaljuješ se...

Advertisement