Bosna i Hercegovina u21 - Turska u21 112:86 (51586)Zdravo ekipa
Završena je grupna faza Eurobasketa, a naša reprezentacija je jedina reprezentacija bez poraza na ovom Eurobasketa. Porazom reprezentacije Izraela protiv Rusije mi smo ostali jedini sa maksimalnim učinkom kroz čitavu sezonu. Imamo ukupno 26 utakmica bez poraza od čega su bile 24 službene utakmice. Mogu da kažem da je ovo jedan fantastičan uspjeh i da ga treba krunisati kako treba, ali to ćemo još vidjeti.
Utakmicu protiv Turske sam samo pratio prvo poluvrijeme jer sam se onda prebacio na seniore. Obje reprezentacije se odlučile za vanjsku taktiku samo što su Turci odigrali bržu taktiku. Turčin je odigrao 2-3 zonu, a probao je pogodi full gdp. Naravno gdp je fulio jer je gađao unutrašnju taktiku.
Obje reprezentacije su jako loše otvorile utakmicu pa je zato bilo manje poena u prvoj četvrtini. U drugoj se igralo bez odbrana pa sam onda prestao pratiti utakmicu kao što sam ranije naveo.
Dva najbolja igrača u našim redovima su bili Stekić i Zadro. Prvi je ubacio 25 poena, a drugi je ubacio 23 poena.
Zadovoljan sam grupnom fazom, a sada nam slijedi borba za druga odličja jer trenutno imamo bronzanu medalju.
5.kolo
BiH - Turska 112:86
Mađarska - Njemačka 77:96
Španija - Poljska 56:138
Grupa G
Bosna i Hercegovina 5-0 +127
Njemačka 4-1 +41
Turska 3:2 +2
Poljska 2-3 +99
Mađarska 1-4 -116
Španija 0-5 -153
5.kolo
Italija - Grčka 96:68
Izrael - Rusija 65:78
Francuska - Slovenija 62:77
Grupa H
Izrael 4-1 +79
Italija 4-1 +70
Rusija 3-2 +22
Francuska 2-3 -12
Slovenija 2-3 -29
Grčka 0-5 -130
Parovi polufinala:
9.8.2019. 18:40 - Bosna i Hercegovina
Bosna i Hercegovina - Italija
Izrael - Njemačka
Da napomenem sviju vas da su polufinalne utakmice na rasporedu u petak. Tako da nam ostaje samo jedan trening za polufinale i eventualno finale. Nadam se će broj ljudi na chatu u petak biti kao nikada do sada. Historijska šansa za našu mladu reprezentaciju. Dođite da se zabavimo, ispričamo, razmjenimo iskustva i uživamo u igranju mlade reprezentacije.
Našeg protivnik u polufinalu ću predstaviti u četvrtak da vidite sa kakvom silom igramo. Samo da vam kažem da u polufinalu igramo protiv trenutnih prvaka svijeta. Mogu da kažem da je motiv ogroman i da se nadam uspjehu.
NASTAVI NIZ!
VOLIM TE BOSNO!