BuzzerBeater Forums

Poland - I.1 > Sezon 18

Sezon 18

Set priority
Show messages by
From: Jax

This Post:
00
200181.160 in reply to 200181.152
Date: 1/9/2012 3:59:22 PM
Overall Posts Rated:
773773
Co powiesz na taki pomysł, aby wymaksować mu bloki? Pytanie czy jest sens tworzyć kolejnego Rakusa, Ludera albo Guraka. Chętnie zobaczyłbym jak taki C z blokami rzędu 18 i więcej, zatrzymuje LI. Podsumowując OD o jeden, dwa poziomy reszta w blok. Oczywiście wszystko zależy od ostatecznego właściciela.

znajdź takiego co kupi go za 4 mln (czy ile tam tego bedzie :P ) i bedzie trenił bloki ? Takiego Prezesa nie znajdziemy bo jak on by to trenił z innymi grajkami ? Chyba ciężka sprawa .

A sam pomysł ? aby zrobić taka defensywną ścianę ? hm sam szczerze mówiąc nie wiem czy takie cuś miało by sens . Wydaje mi sie ze bloki fajna sprawa ale do pewnych wartości Szefciowy Gurak jak pamiętam ma 13 i chyba wyżej bym nie szedł .

From: Czesław

To: Jax
This Post:
00
200181.161 in reply to 200181.160
Date: 1/9/2012 4:06:50 PM
Overall Posts Rated:
179179

znajdź takiego co kupi go za 4 mln (czy ile tam tego bedzie ) i bedzie trenił bloki ? Takiego Prezesa nie znajdziemy bo jak on by to trenił z innymi grajkami ? Chyba ciężka sprawa .

Pełna zgoda, chyba że ja go kupię;)

A sam pomysł ? aby zrobić taka defensywną ścianę ? hm sam szczerze mówiąc nie wiem czy takie cuś miało by sens . Wydaje mi sie ze bloki fajna sprawa ale do pewnych wartości Szefciowy Gurak jak pamiętam ma 13 i chyba wyżej bym nie szedł .

Dopóki nie pojawi się grajek typu ID=OD=BL=18-20 to nie dowiemy się czy to ma sens. Kiedyś większość twierdziła, że trenowanie OD grajko 2,1 i większym nie ma sensu. Teraz tacy w kadrach grają.

This Post:
00
200181.163 in reply to 200181.162
Date: 1/9/2012 4:30:50 PM
Overall Posts Rated:
179179
To się chłop namęczył niepotrzebnie;). Co to za prześladowanie? To już nawet grać w PL, w której się chce nie można?

This Post:
00
200181.166 in reply to 200181.161
Date: 1/10/2012 3:47:45 AM
Overall Posts Rated:
773773

Pełna zgoda, chyba że ja go kupię;)

Kupuj Czesław kupuj :)) jak ci coś na bida zabraknie wystawisz legendę Trzaskę i dorzucę ci moim bidem coś do puli . Podejrzewam że Trzaska niewiele mniej wart niż Opara :P

Jak Opary nie dasz rady wyrwać bierz inne rosomaki , jest Kowalczyk , jest Falborski , Miąsik , że o Zelku nie wspomnę :))

Lepiej się spieszyć , inne Prezesy 6 tygodni kasę odkładały na te zakupy :)) Bo jak Ty nie wkroczysz do akcji , to ja będe musiał ruszyć tyłek :P

From: DaBoss_ELIT

To: Jax
This Post:
00
200181.167 in reply to 200181.166
Date: 1/10/2012 7:43:46 AM
Overall Posts Rated:
390390
bierz Falborskiego i masz puchar w kieszeni ! :)

This Post:
00
200181.168 in reply to 200181.167
Date: 1/10/2012 8:38:38 AM
Overall Posts Rated:
773773
ee tam nie będe takiego cieniasa do moich mutantów brał :)) Blokować nie umi :P

Ogram Szefcia tym cieniackim składem jaki teraz mam :) Chłopaki mówią że dadzą radę :) Jak sie nie uda to najwyżej do ojca dyrektora żadnych składek już się nie wyśle :P

This Post:
00
200181.169 in reply to 200181.165
Date: 1/10/2012 10:01:48 AM
Overall Posts Rated:
773773
widzę że Słowak idzie na noże :P

This Post:
00
200181.170 in reply to 200181.165
Date: 1/10/2012 12:25:48 PM
Overall Posts Rated:
112112
Ale wypadało zacząć tego posta od wklejenia jednak konkretnie tych skoków od momentu zakupu, bo dalej sobie pogadamy o rzeczach, w których niby się orientujesz, niby jesteś ich całkowicie pewny, ale tak jakby...nie do końca :) Masz je gdzieś pod ręką czy nie? 5 błędów, bo pięć akapitów - lubię proste zależności ;)

No przerysowania fajne, bo trochę uciąć z przodu i się robi 23lata, a trochę więcej z tyłu ("praktycznie cały ten sezon trenował na domyślnym") i ucieka tak jakby rok z życia. Gurakowi te kilka przerysowanych tygodni tylko dodałeś :)

Przejdę od razu do sedna sprawy. Nie podoba mi się uprawianie swoistej demagogi przez Ciebie. Konkretnie mi chodzi o tą wypowiedź:(..)Po pierwsze Opara nigdy w zamyśle nie miał być SFem. Także perspektyw bycia lepszym Zygmuntowskim może i nie ma, ale ciągle może być np. lepszym Stańczakiem;-)

To nie demagogia, lecz właśnie różnica w poziomie naszych wyobraźni i świadomości treningu. Prosty stat -> 22 lata i 9 w OD. Znam zupełnie przypadkiem co najmniej dwóch starszych i równie wysokich graczy, którzy mają dzisiaj OD wyższe niż Opara,a nie mieli komfortu posiadania tam 9 w wieku 22 lat. Zamysł był zły?

Skoro zaś zwracasz uwagę na Stańczaka (słusznie bo to ten sam wiek). Jeśli Opara zgodnie z zamysłem miał być PFem, to zgodnie z tym samym zamysłem Stańczak uzbierał już może 2 sezony w NT i na ten moment jest po prostu lepszy. Poprzedni czeski właściciel (cytuję) "trenował solidnie i co tydzień, miał sporo skoków". To są fakty. Jesteś pewny, co dokładnie w tym samym czasie robił Opara? Ja jestem pewny ostatnich 6 tygodni :)

W swoich dwóch postach opierasz się tylko na wierze i złudnych przekonaniach. W ostatnich dwóch akapitach zaś sam sobie stwarzasz przeszkody i przez to powstają złe zamysły. Zupełnie przypadkiem znam również grajka z czołówki polskich SS, który urodził się 19latkiem oraz również nie zaznał od zawsze elitarnych trenerów, farm i wynalazków. Więcej wiary kozliku :)

Może zabrzmi to trochę złośliwie ale skoro piszesz, że osobiście drażni Cię takie marnotrawstwo to ja nie mogę się nie zapytać ile niepełnych treningów zaliczył Gurak tylko w tym sezonie? O tygodnie w których w ogóle nie trenował nawet nie pytam.

Możesz pytać zarówno o jedno i drugie. I ja nie odbiorę tego jako złośliwości, a zwykłą nieświadomość :) Pozwolę Ci również to sprawdzić w ogólnodostępnej historii każdego z zawodników - Guraka też ;)

Advertisement