Ale wypadało zacząć tego posta od wklejenia jednak konkretnie tych skoków od momentu zakupu, bo dalej sobie pogadamy o rzeczach, w których niby się orientujesz, niby jesteś ich całkowicie pewny, ale tak jakby...nie do końca :) Masz je gdzieś pod ręką czy nie? 5 błędów, bo pięć akapitów - lubię proste zależności ;)
No przerysowania fajne, bo trochę uciąć z przodu i się robi 23lata, a trochę więcej z tyłu ("praktycznie cały ten sezon trenował na domyślnym") i ucieka tak jakby rok z życia. Gurakowi te kilka przerysowanych tygodni tylko dodałeś :)
Przejdę od razu do sedna sprawy. Nie podoba mi się uprawianie swoistej demagogi przez Ciebie. Konkretnie mi chodzi o tą wypowiedź:(..)Po pierwsze Opara nigdy w zamyśle nie miał być SFem. Także perspektyw bycia lepszym Zygmuntowskim może i nie ma, ale ciągle może być np. lepszym Stańczakiem;-)
To nie demagogia, lecz właśnie różnica w poziomie naszych wyobraźni i świadomości treningu. Prosty stat -> 22 lata i 9 w OD. Znam zupełnie przypadkiem co najmniej dwóch starszych i równie wysokich graczy, którzy mają dzisiaj OD wyższe niż Opara,a nie mieli komfortu posiadania tam 9 w wieku 22 lat. Zamysł był zły?
Skoro zaś zwracasz uwagę na Stańczaka (słusznie bo to ten sam wiek). Jeśli Opara zgodnie z zamysłem miał być PFem, to zgodnie z tym samym zamysłem Stańczak uzbierał już może 2 sezony w NT i na ten moment jest po prostu lepszy. Poprzedni czeski właściciel (cytuję) "trenował solidnie i co tydzień, miał sporo skoków". To są fakty. Jesteś pewny, co dokładnie w tym samym czasie robił Opara? Ja jestem pewny ostatnich 6 tygodni :)
W swoich dwóch postach opierasz się tylko na wierze i złudnych przekonaniach. W ostatnich dwóch akapitach zaś sam sobie stwarzasz przeszkody i przez to powstają złe zamysły. Zupełnie przypadkiem znam również grajka z czołówki polskich SS, który urodził się 19latkiem oraz również nie zaznał od zawsze elitarnych trenerów, farm i wynalazków. Więcej wiary kozliku :)
Może zabrzmi to trochę złośliwie ale skoro piszesz, że osobiście drażni Cię takie marnotrawstwo to ja nie mogę się nie zapytać ile niepełnych treningów zaliczył Gurak tylko w tym sezonie? O tygodnie w których w ogóle nie trenował nawet nie pytam.
Możesz pytać zarówno o jedno i drugie. I ja nie odbiorę tego jako złośliwości, a zwykłą nieświadomość :) Pozwolę Ci również to sprawdzić w ogólnodostępnej historii każdego z zawodników - Guraka też ;)