To z VJ-em to wrzuciłem tak dla żartu. Oczywiście,że selekcjoner NT ma dbać o interesy NT a nie interesy U21.
A ja odpowiedziałem całkiem poważnie, że w takim układzie wolę żeby zamiast kadry U-21 VJ prowadził kadrę NT

Rozumiem że dla Ciebie ten pomysł jest beznadziejny bo jeśli wszedłby w życie to bardzo godzi w twój MTR. Ale dla osób, które z MTR nie są w ogóle związane (jak ja np.) nie brzmi to już to tak głupio.
Przeczytaj to, co napisałem m4ti_ przed chwilą i czy naprawdę odrzucanie możliwości przygotowywania zawodników od samego początku tylko i wyłącznie do tego by grali w przyszłości w kadrze NT nie jest głupie ;)
Pomysł kozlika4 nie wyklucza tego że w przyszłości NT dostanie wszechstronnych zawodników z rozwiniętymi bokami, bo tak jak pisał, na początku 21 roku życia ich pensje są jeszcze dość niskie i można wtedy się już przestawić na trening boków skoro i tak nie będą mieć szans na U21.
Spójrzmy wstecz i zobaczmy ilu mamy wszechstronnych zawodników w NT. I gdzie kadra jest dzięki temu w tej chwili.
Naprawdę jeszcze się niczego nie nauczyliśmy?
I po co przestawiać się w wieku 21 lat skoro można przestawić się w wieku 18 zaraz po drafcie?
Tym bardziej, że wielokrotnie podkreślałem iż U-21
nie wykorzystuje potencjału zawodników.
Podkoszowym za kadencji VJ spokojnie wystarczyłaby supergwiazda. Nie wspominając o SF-ach.
Jako, że jest jeszcze za wcześnie aby MTR przyniósł efekty to tak naprawdę nie wiadomo czy i o ile Ci zawodnicy prowadzeni przez Ciebie będą lepsi od takiego Luderlitza, który był trenowany tradycyjnie (czyli odwrotnie niż w MTR najpierw skille główne a potem boki)
Luderitz nie grał w U-21 a to chyba mówi samo za siebie, że tylko dzięki temu zyskał