Okey, to Twoja opinia. Ja się z nią nie zgadzam, ale możemy mieć inne zdanie na ten temat i dalej kulturalnie sobie rozmawiać ;-)
Może faktycznie był dobrym skautem SF-a, ale ja uważam, że skautem Centrów był/jest słabym ;-)
Oczywiście to jest moja opinia, z którą nie wszyscy muszą się zgadzać ;-)
On z kolei uważa, że jest jestem słabym selekcjonerem ale też nie wszyscy muszą się z tym zgadzać ;-)
Świat byłby nudny, gdyby wszyscy mieli o wszystkim to samo zdanie. Dlatego nie trzeba robić afery, gdy czyjeś opinie się różnią.
A jeszcze wracając do Zygmunta, to ja podejrzewam, że Zygmunt poszedł na SF-a, żeby nie robił konkurencji pod koszem dla Węgrzyna ;-) Jakby poszedł na Centra, to już by kozlik tak zaplanował jego trening, żeby maksymalnie popsuć.
Wróćmy jednak już stricte do treningu zawodników U21. Ja uważam, że OD=1 lub PS=1 dyskwalifikuje centra, nawet w U21. Uważam także, że jak bloki są porządne, to można je już odpuścić. Przez ostatni sezon miałem okazję poobserwować sobie trochę reprezentantów dorosłych kadr, i jakiś tam pogląd sobie wyrobiłem. I te spostrzeżenia można po pewnym przeskalowaniu przenieść też na U21.
Przykładowo u Hiszpanów widziałem podkoszowych z gorszymi blokami. U nas też nie ma szału. Ani my, ani Hiszpanie nie wygraliśmy wszystkich meczów, ale też nie wszystkie przegraliśmy. Oni co prawda wygrali ME, my przegraliśmy, ale jakoś wielkiej klapy nie było.