Καλημέρα παίδες,
Άλλη μια τραγική εμφάνιση της Εθνικής, που δείχνει ότι πάμε για διακοπές στο Mundial. Με τέτοιους τελειωμένους δεν πρόκειται να πάμε πουθενά. Αν μη τι άλλο, θα μπορούσε τουλάχιστον να βάζει τους νέους να παίζουν και όχι τελειωμένους τύπου Σεϊταρίδη, Χαριστέα κτλ. Λίγο σεβασμό απαιτούμε. Αλλά πιθανότατα θα ξεφτιλιστούμε όπως και στο 1994 και φυσικά όπως στο  προηγούμενο euro. Οι ίδιοι νερόβραστοι και άνευροι παίκτες, που δεν ντρέπονται να παίζουν ακόμα εθνική, διότι, βλέπεις, θέλουν το πριμ συμμετοχής. Έλεος. Αναρωτιέμαι πώς δεν κάλεσε και Μπασινά. Ας επαναφέρει και τον Ντέμη, τον Ζήση και τα άλλα παιδιά του 2004. Παρατράβηξε το αστείο με τους ίδιους και τους ίδιους. Το χειρότερο είναι οτι και αυτοί δεν έχουν αξιοπρέπεια να σταματήσουν. Όσο για τον Νίνη που άκουσα. Πολύ καλός τεχνίτης και μπαλαδόρος, αλλά πήραν τα μυαλά του αέρα και μετά τον Μουνιόθ, που τον ανέδειξε, έμεινε 3 χρόνια στάσιμος. Δύσκολα θα παίξει σε κορυφαίο επίπεδο, διότι είναι τεμπέλης και θεωρεί οτι σε μια μεγάλη ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό μπορεί να έχει την φανέλα βασικού στο σπίτι. Αν είναι δυνατόν!!!! Τα ίδια έλεγε και ο Δημούτσος, όταν τον διεκδικούσαν ΑΕΚ-Παναθηναϊκός και είπε το κορυφαίο: "Εγώ θα πάω στην ΑΕΚ μόνο αν είμαι βασικός". Πού ακριβώς παίζει τώρα ο Δημούτσος; Δυστυχώς, η μανατζερική νοοτροπία φουσκώνει τα μυαλά των νεαρών παικτών και τους καταστρέφει. Έτερο παράδειγμα ο Ταχτσίδης. Πήγε στην Τζένοα, λέει. Θα τον δώσουν δανεικό και εκεί κάπου θα χαθεί και θα αρχίσει να παίζει μεταξύ 2ης-3ης κατηγορίας Ιταλίας. Δεν είναι μόνο τα λεφτά το θέμα, αλλά και το μυαλό, να μην σε παρασύρει ο κάθε μάνατζερ και να ξέρεις πότε είσαι ώριμος να παίξεις σε υψηλό επίπεδο. Επιστρέφοντας λοιπόν στο θέμα της Εθνικής θλίβομαι, όταν βλέπω απο το 2004 και μετά ελάχιστες αλλαγές στην ομάδα, φαντασία 0, τακτική 0 και τη λογική ότι "πάμε να κρατήσουμε το 0 και βλέπουμε". Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Άντε και περαστικά μας. Με τον Χαριστέα, τον Σεϊταρίδη και τον Πατσατζόγλου θα χτυπήσουμε τον Μέσι και τον Μιλίτο. Μόνο που το σκέφτομαι με πιάνει μαύρη απελπισία. Θα καταστρέψει πάλι τον Τοροσίδη βάζοντας τον αριστερό μπάκ και θα μου βάζει βασικούς φυσικά τον Γιούργα και τον Παλτατζόγλου. Ελάχιστοι παίκτες για να φτιάξουν παιχνίδι, αλλά πάλι θα μπει ο Καραγκούνης. Αφού τελειωμένοι είμαστε, δώστε τουλάχιστον την ευκαιρία σε κάποιους να δείξουν το ταλέντο τους. Βάλτε Νίνη μέσα για 90', έξω επιτέλους τον Καραγκούνη, κουραστήκαμε. Και όχι Κατσουράνη κεντρικό αμυντικό, τον σκοτώνουμε τον άνθρωπο. Άν βάζουμε κεντρικό αμυντικό έναν απο τους ελάχιστους δημιουργικούς παίκτες μας, θα παίζουμε μετά με το κλασικό "εμετικό" σύστημα. Σέντρες μπας και βρούμε τον Αχρηστέα ή τον Σαμαρά να κάνουν καμιά κεφαλιά. Διότι σούτ απο τους συγκεκριμένους δεν περιμένουμε, μιας και κάνουν κοντρόλ των 10 μέτρων. Παλαιότερα τουλάχιστον υπήρχε και ο Ζαγοράκης, που είχε καλή πάσα, σούτ εκτός περιοχής και ήταν αρχηγός με τα όλα του. Τώρα τί;
Φιλικά - Δημήτρης