BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > U21

U21 (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: JoccY

This Post:
22
170516.157 in reply to 170516.156
Date: 3/15/2011 4:43:11 PM
Overall Posts Rated:
613613
Dno dna. Sta bi mlada repka da nije skauta ? Najlakse je voditi i podesiti taktike.
Uglavnom, vidjecemo na kraju sezone ko ce biti novi selektor! :)
ps. Hoces da skauti prestanu raditi posao pa da se vratimo na nivo Jamajke ?
Jadno, jadno, al skroz...

From: Dino

This Post:
33
170516.158 in reply to 170516.157
Date: 3/15/2011 4:47:43 PM
°° Golden Lilies °°
III.1
Overall Posts Rated:
8888
da upravu si joccy.vuk se uopste ne brine o buducim mladim reprezentativcima a uz to i vrijedja skaute jer kao oni su nizi nivo od njega.ja takvog selektora ne zelim i necu glasat za njega makar bio jedini.repka moze jedino napredovati ako su skauti i selektor uvijek u kontaktu ;)

From: JoccY

To: Dino
This Post:
00
170516.159 in reply to 170516.158
Date: 3/15/2011 4:55:59 PM
Overall Posts Rated:
613613
Ili da jedan od skauta bude selektor ;) ?
ps.TI si uvjek bio moj coek :)

Message deleted
From: enynho

This Post:
00
170516.161 in reply to 170516.160
Date: 3/15/2011 5:06:59 PM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
910910
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Našao se smazinho u onom mom postu gdje spominem još par menadžera ;)

This Post:
00
170516.162 in reply to 170516.161
Date: 3/15/2011 6:00:49 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52585258
Second Team:
Spartan Kids
Enynho druze, samo mi reci kako znas da je kratko trajalo ovo Vukovo? Jesul bili neki izbori koje sam propustio?

Selektor mlade reprezentacije je tu da postigne rezultate kao i u A selekciji, i tu se gleda uspjeh selektora , za razliku od A reprezentacije, u mladoj postoje skauti koji traze igrace i prate njihov razvoj jer je tesko jendom covjeku sve to pofatat i sam srediti, zaista nije jendostavno, + ako s emijenja selektor, svaki mora sve iznova.

Niko ne osporava rad skauta, ali skaut ne moze omalovazavati rad selektora, to ne ide nikako, i to sasvim solidan rad Vuka.

Dakle posao selektora mlade repke isti je kao i posao A selekcije, da postize rezultate, razlika je u tome sto su potrebni skauti koji traze mlade nade i brinu se o njima, a selektor je tu da uradi najbolje sto moze sa igrackim kadrom.

Po meni sasvim solidan rad Vuka, covjek je temperamentan, bez dlake na jeziku, voli da se hvali, ima i s cim, sto se tice mladih, ima moju podrsku.

This is where we hold them!
This Post:
11
170516.163 in reply to 170516.157
Date: 3/15/2011 6:11:51 PM
Overall Posts Rated:
4646
Dno dna. Sta bi mlada repka da nije skauta ? Najlakse je voditi i podesiti taktike.
Uglavnom, vidjecemo na kraju sezone ko ce biti novi selektor! :)

Naravno da nije skauta reprezentacija bi propala ali pokazuje te dobru ne zainteresiranost u zadnjim utakmicama odnosno tacnije od pocetka mog mandata :)

Najlakse je voditi i podesiti taktike. To ti je vjeruj mi najteže ...ocigledan primjer ti je Argus sa A reprezentacijom :)

Vidim da ti je stalo do reprezentacije,ne brini se.....necu se kandidirat za selektora kad budu novi izbori ;) Previše je negativne energije a što se tice taktika ko god da bude vodio reprezentaciju nek mi se obrati ako ne zna koju ce formaciju stavit samo da reprezentacija ne ispašta,medjutim velike su šanse da cu se kandidovat na sljedecim izborima što se tice A reprezentacije...opet kažem uspjeh reprezentacije moramo svi zajedno djelit:)

Pozdrav :)

This Post:
00
170516.164 in reply to 170516.162
Date: 3/15/2011 6:22:33 PM
Overall Posts Rated:
613613

Niko ne osporava rad skauta, ali skaut ne moze omalovazavati rad selektora

A selektor moze omalovazavati rad skauta ?
Jbo ti tog selektora koji nije poslao skautima nijednu poruku.
ps. Rece da skauti trazi igrace i prate njihov razvoj.
-To nam je samo jedan posao. Dok je popaj bio tu, mi skauti smo imali mnogo vise posla (bar ja). Bile su to takve statistike i analize koje sam morao kucati u 5 bb poruka :D. Posle je bilo lakse,kad su me dodali na skajpu :D

I da vas priupitam jos nesto(cijelu BB zajednicu koja prati ovaj forum) :

Situacija je ovakva: Ti si skaut.Posle drafta sjedis 3 sata za kompom i trazis igrace.Pravis liste.Cimas se oko menadzera i poruka. Pratis sve treninge, radis update na listama, kontaktiras mnoge menadzere, dijelis savjete, kontaktiras druge skaute i konstantujes se s njima, kupis dva domaca igraca i treniras ih na jednoj poziciji trenerom lvl 7,a pri tom zrtvujes finansije i usjeh svoje ekipe i dodje ti selektor te iste mlade reprezentacije i kaze da ne radis nista, da si suvisan, bezvredan i da mrzis istu.

1.Sta bi uradio ?

2.Kako bi odreagovao ?

3.Da li bi nastavio da radis svoj posao ?

4.Reprezentacija sa ili bez skauta ?

5.Koliki posao su odradjuju skauti ? (JoccY,Eninjo,Tare,BHF,Jabus)

6.Koliko bi repka bila losija da nije skauta u procentima ? (To cete najvise da primjetite 16 (sledece) i 17 sezone kad vidite roster mlade repke :) Mislim na kvalitet igraca.

Cekam vase odgovore :) Zanima me bas kakva su misljenja ostalih o ovim pitanjima. Mozda sam i ja ishitreno reagovao. Odkud znam ?!

Last edited by JoccY at 3/15/2011 6:24:22 PM

This Post:
11
170516.165 in reply to 170516.164
Date: 3/15/2011 6:33:17 PM
Overall Posts Rated:
1414

Niko ne osporava rad skauta, ali skaut ne moze omalovazavati rad selektora

A selektor moze omalovazavati rad skauta ?
Jbo ti tog selektora koji nije poslao skautima nijednu poruku.
ps. Rece da skauti trazi igrace i prate njihov razvoj.
-To nam je samo jedan posao. Dok je popaj bio tu, mi skauti smo imali mnogo vise posla (bar ja). Bile su to takve statistike i analize koje sam morao kucati u 5 bb poruka :D. Posle je bilo lakse,kad su me dodali na skajpu :D

I da vas priupitam jos nesto(cijelu BB zajednicu koja prati ovaj forum) :

Situacija je ovakva: Ti si skaut.Posle drafta sjedis 3 sata za kompom i trazis igrace.Pravis liste.Cimas se oko menadzera i poruka. Pratis sve treninge, radis update na listama, kontaktiras mnoge menadzere, dijelis savjete, kontaktiras druge skaute i konstantujes se s njima, kupis dva domaca igraca i treniras ih na jednoj poziciji trenerom lvl 7,a pri tom zrtvujes finansije i usjeh svoje ekipe i dodje ti selektor te iste mlade reprezentacije i kaze da ne radis nista, da si suvisan, bezvredan i da mrzis istu.

1.Sta bi uradio ?

2.Kako bi odreagovao ?

3.Da li bi nastavio da radis svoj posao ?

4.Reprezentacija sa ili bez skauta ?

5.Koliki posao su odradjuju skauti ? (JoccY,Eninjo,Tare,BHF,Jabus)

6.Koliko bi repka bila losija da nije skauta u procentima ? (To cete najvise da primjetite 16 (sledece) i 17 sezone kad vidite roster mlade repke :) Mislim na kvalitet igraca.

Cekam vase odgovore :) Zanima me bas kakva su misljenja ostalih o ovim pitanjima. Mozda sam i ja ishitreno reagovao. Odkud znam ?!

Pravilno si reagovao.
Iza tvog misljenja stoji zajednica nasuprot par isfrustriranih i iskompleksiranih pojedinaca.

This Post:
00
170516.166 in reply to 170516.164
Date: 3/15/2011 6:41:01 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52585258
Second Team:
Spartan Kids
Naravno da ne treba omalovazavati, covjek je rekao da mu nista niste pomogli dok je on selektor, da li je to istina ja zaista ne znam, ne znam da li ste imali kontakta.

Da prije svega nesto kazem, na posao skauta niko nikoga ne prisiljava, nekima je cast i zadovoljstvo da budu skauti, da s epokazu, d apomognu zajednici i mladoj repci i nasim buducim nadama. Skaut sam odluci da li ce raditi taj posao i onda se prijavi.

Sada pitanja.
1. Nisam upucen u cijelu situaciju, nisam na tvom mjestu pa tak oda odgovor na to nemam.
2. - II -
3. Ako dobro radim svoj posao skauta, nastavio bi i dokazao da moj trud nije uzaludan.
4. Mlada reprezentacija SA skautima, sto se tice A repke, sve sam radi 1 covjek dok su mladoj reprezentaciji potrebni skauti.
5. Koliki posao su uradili? Ni to zaista ne znam, nismo upuceni previse da bi mogli suditi o nekome, neko je radio vise neko manje vjerovatno, neki se trude manje neki vise, neki to shvataju ozbiljno a neki ne.
6. U procentima zaista ne znam, ali bi bila dosta losija sto je nromalno, od toliko mladih igraca treba pronaci i "iskopati" odgovarajuce, kontaktirati menadjere, uputiti na trening i slicno, nije lako bez skauta svakako, puno puno teze.

This is where we hold them!
From: Lisac

This Post:
00
170516.167 in reply to 170516.164
Date: 3/15/2011 7:13:24 PM
KK Lisac
II.4
Overall Posts Rated:
166166
Ne smije selektor omalovazavati skauta ako skaut dobro radi svoj posao.E sad ovde je izgleda u pitanju sujeta tj. skauti cekaju da se selektor prvi javi njima a selektor ceka da se skauti prvi jave njemu i komunikacija ne postoji.Po meni skauti treba da se prvi jave posto su duze u reprezentaciji i da upoznaju selektora sa svim sto su do sad uradili sa bivsim selektorom.E sad ako su skauti to uradili onda je do selektora.

Na prva tri pitanja ne mogu odgovoriti jer nikad ne bi bio skaut, to je nezahvalan posao

4. naravno sa skautima
5. to selektor ocijenjuje ja ne znam
6. 20%

P.S nadam se da grijesim ali ovde ispade da su skauti sa ciljem usli u posao skauta a taj cilj je da kad skautirani igraci budu spremni za reprezentaciju jedan od skauta postane selektor.Jednom rijecju pripremaju sebi teren.

Last edited by Lisac at 3/15/2011 7:15:05 PM

Advertisement