BuzzerBeater Forums

BB Poland > Puchar Polski - sezon 6

Puchar Polski - sezon 6

Set priority
Show messages by
From: Aric

This Post:
00
46335.156 in reply to 46335.155
Date: 9/19/2008 6:22:37 AM
Overall Posts Rated:
2626
no po mojemu też tak, zauwazyłem, że nawet grając 40 min spokojnie trening utrzymuje prawie taka sama szybkośc.

więc zwykle się nie przejmuje, jeżeli moi nie łapią 48 min, tylko np 43-45.
dlatego też warto trenowac 3 gostków na pozycji.

This Post:
00
46335.157 in reply to 46335.145
Date: 9/19/2008 4:50:31 PM
Overall Posts Rated:
00
Dzięki za odpowiedzi!
Poza tym, że w Hameryce wszystko jest porąbane, to dlaczego zsyłają te swoje plagi na świat pozostały? Czy jest jakiś sposób, żeby ich nawrócić z takiej urawniłowki?

From: m4ti_

This Post:
00
46335.158 in reply to 46335.157
Date: 9/20/2008 12:08:46 PM
Overall Posts Rated:
2121
Heh to tak jak w prawdziwym świecie, jesli na giełdzie w USA są spadki to i w innych krajach tez. Oni zmiany te wprowadzaja dla wszystkich bo jakby w kazdej lidze było inaczej to by sie zrobil...hym...jak to nazwac...mmm...syf?. Oczywiscie to tez ma swoje minusy bo Ci co zaczynali gre niedawno(chodzi mi o powstanie lig w danym kraju) mają gorzej i trudniej jest im gonic kraje juz rozwiniete;].

Czy jest jakiś sposób, żeby ich nawrócić z takiej urawniłowki?

Musimy cierpliwie czekać az "szefowie" z ameryki powiedzą: "that wasn't good idea" i wprowadza jakies zmiany;]

From: al_said

This Post:
00
46335.159 in reply to 46335.158
Date: 9/20/2008 12:47:45 PM
Overall Posts Rated:
88
Oni zmiany te wprowadzaja dla wszystkich bo jakby w kazdej lidze było inaczej to by sie zrobil...hym...jak to nazwac...mmm...syf?

Czyli uważasz, że są ligi w których takie cięcia mają uzasadnienie? Bo ja nie bardzo rozumiem taki tok rozumowania, ktoś zamiast inwestować w skład rozbudowywał halę i w nagrodę za tą strategię dostał potrącenia, ok rozumiem najpierw niby wzięli się za DT, no ale ludziom z DT przynajmniej została kasa na koncie i/lub zawodnicy, a tym którzy budowali hale została chała:).

This Post:
00
46335.160 in reply to 46335.159
Date: 9/20/2008 2:26:14 PM
Overall Posts Rated:
2121

Czyli uważasz, że są ligi w których takie cięcia mają uzasadnienie?

Nie ja tak nie uważam, źle zrozumiałeś moja wypowiedź albo to ja źle ją napisałem.
Uważam że ta zmiany są źłe, nie trafione zupełnie i zamiast poprawic gre trochę ją zepsuli.
Ja tylko napisałem ze te zmiany dotyczą wszsytkich i że potrzeba czasu aby dotarło do nich ze coś jednak z tymi finansami jest nie tak.

From: hawky_em

This Post:
00
46335.161 in reply to 46335.158
Date: 9/20/2008 3:38:12 PM
Overall Posts Rated:
00
Zostawmy giełdy na boku i porównajmy do czegoś bardziej sportowego.
Chodzi mi o to, że w różnych rozgrywkach sportowych większą część premii otrzymują zwycięzcy, ale zawsze jakiś ochłap dla pokonanych jest (patrz Liga Mistrzów).
Tak samo są sprzedawane bilety na mecze towarzyskie, chociaż wtedy zawsze są niższe ceny i mniejsza widownia. W tych kierunkach lecą moje marzenia o podobieństwie BB do rzeczywistości. Pewnie GM-Khazaad sprowadzi mnie szybko i skutecznie na ziemię, ale czekam na jego opinię z otwartą przyłbicą.

This Post:
00
46335.162 in reply to 46335.161
Date: 9/21/2008 2:03:45 AM
Overall Posts Rated:
88
Co do biletów na mecze towarzyskie to jestem na nie, fajnie byłoby dostać jakieś pieniądze, ale wtedy pewnie by wprowadzili opłaty za mecze na "obcej ziemi" i tylko bym musiał dokładać do tego interesu:).

A tak generalnie co do wprowadzonych zmian w ekonomii, to BBcy mają syndrom oblężonej twierdzy, tak samo było w przypadku wprowadzenia U21, na forum trenerów nikt tego nie chciał co mam wrażenie tylko usztywniło ich stanowisko. Graczy przybywa dużo szybciej niż wcześniej, można dyskutować o powodach, ale z ich perspektywy to także zasługa ich zmian, bo przecież osłabili finanse "góry" i dzięki temu Ci nowi mają szansę zwłaszcza w młodych nacjach powalczyć o coś więcej niż PO w IV lidze, także ja bym się nie nastawiał na jakieś rewolucyjne zmiany, może zmniejszą potrącenia za mecze w lidze, może dodadzą trochę kasy za mecze w pucharze ale szans na powrót do starego systemu w obecnej sytuacji nie widzę.

This Post:
00
46335.163 in reply to 46335.161
Date: 9/21/2008 3:35:39 AM
Overall Posts Rated:
2121
Zgadzam się z al_saidem co do meczy towarzyskich. Ja osobiście też nie mogę pojąc dlaczego dosaje się z góry ustaloną kasę za wygranie meczu w PB, to jest bardzo nie realne bo taka kasa z gory ustalona powinna byc ale w ostatnich rundach Pucharu a nie od pierwszej rundy, powinna byc kasa dzielona jak dotychczas, czyli kasa z biletów dzielona miedzy drużyny i tyle.
Ktoś powie ze Ci co wybudowali hale przy starym systemie mają przez to przewage, no cóż może mają ale nie można ich karać za to, że w uczciwy sposób sie rozwijają. Takie jest moje zdanie

A co do urealnienia BB to o tym możemy zapomnieć, nigdy nie bedzie dokladnie tak jak w realu;p

From: hawky_em

This Post:
00
46335.164 in reply to 46335.163
Date: 9/21/2008 3:22:20 PM
Overall Posts Rated:
00
Dzięki za zainteresowanie tematem. Razem z Al_saidem potraficie podnieść na duchu.

From: hatchet

This Post:
00
46335.165 in reply to 46335.159
Date: 9/22/2008 7:54:57 AM
Overall Posts Rated:
99
Oni zmiany te wprowadzaja dla wszystkich bo jakby w kazdej lidze było inaczej to by sie zrobil...hym...jak to nazwac...mmm...syf?

Czyli uważasz, że są ligi w których takie cięcia mają uzasadnienie? Bo ja nie bardzo rozumiem taki tok rozumowania, ktoś zamiast inwestować w skład rozbudowywał halę i w nagrodę za tą strategię dostał potrącenia, ok rozumiem najpierw niby wzięli się za DT, no ale ludziom z DT przynajmniej została kasa na koncie i/lub zawodnicy, a tym którzy budowali hale została chała:).

Całkowicie inaczej to widzę, ale w szerszej perspektywie niż PP.
W 1 lidze dużo bardziej opłaca się mieć wielką hale niż zajefajny skłąd. Powód jest prosty duża hala generuje całkiem spore zyski nawet minus te 40%. A fajny skład ? Co z tego, że awansuje do PO ekstraklasy czy dojdę do finału. Nawet za wygranie ligi, poza BBB, nie ma żadnej kasy. Za miejsca na koniec sezonu nie ma dodatkowych zysków. Więc po co w 1 lidze walczyć o miejsca wyżej niż barażowe ? Lepiej budować hale i mieć jako taki bilans co zapewni przyzwoite jej zapełnienie na całkiem już fajnych cenach biletów = zysk :)

A PP to jakieś absurdalne nieporozumienie, gdybym miał dużą hale dawno bym odpadł, nie mam, więc musze "żebrać" te 25 k i łatać pensje :/

From: al_said

This Post:
00
46335.166 in reply to 46335.165
Date: 9/22/2008 8:06:21 AM
Overall Posts Rated:
88

Całkowicie inaczej to widzę, ale w szerszej perspektywie niż PP.
W 1 lidze dużo bardziej opłaca się mieć wielką hale niż zajefajny skłąd. Powód jest prosty duża hala generuje całkiem spore zyski nawet minus te 40%. A fajny skład ? Co z tego, że awansuje do PO ekstraklasy czy dojdę do finału. Nawet za wygranie ligi, poza BBB, nie ma żadnej kasy. Za miejsca na koniec sezonu nie ma dodatkowych zysków. Więc po co w 1 lidze walczyć o miejsca wyżej niż barażowe ? Lepiej budować hale i mieć jako taki bilans co zapewni przyzwoite jej zapełnienie na całkiem już fajnych cenach biletów = zysk

A PP to jakieś absurdalne nieporozumienie, gdybym miał dużą hale dawno bym odpadł, nie mam, więc musze "żebrać" te 25 k i łatać pensje

Hmmm ciekawa wersja tylko jedno pytanie co zrobiłeś z mln który dostałeś za awans czy przypadkiem nie kupiłeś za niego zawodnika?:)

Prawda jest taka, że naprawdę dużą halę to się opłaca mieć w II lidze, potrącenia nie tak duże jak w pierwszej, dobry bilans łatwo wyciągnąć bo jednak poziom odrobinę niższy niż obecnie w PLK, a bez zwycięstw duża hala będzie świecić pustkami, przy odpowiednich cenach spokojnie bym w II lidze zapełnił moją halę i na pewno bym miał więcej niż ~100k zysku tygodniowo.

Advertisement