Dobro veče dobri ljudi

Nakon što su se strasti malo slegle red je da ispunim obećanje koje sam sinoć dao. Rekao sam da ću danas da analiziram situaciju u obje grupe pa da krenemo polako.
Grupa G
Bosna i Hercegovina - Njemačka 78:66
Poljska - Turska 94:99
Španija - Mađarska 92:109
Našu utakmicu sam sinoć analizirao pa nema potrebe da opet to radim.
Poljska je izgubila od Turske što je za mene blago iznenađenje. Očekivao sam da će Poljaci pošto su došli do pobjede prošlo kolo nakon uvodna dva poraza i ovaj put doći do pobjede jer sam mislio da su kvalitetniji, ali se to ipak nije desilo.
Poljak je još uspio da pogodi fokus, ali mu nije pomoglo. Mislim da mu je opet presudilo to što nema pravo krilo već igra sa tri beka u petorci. To je njihova najveća mana ove sezone. Turska se pokazala kao dobra reprezentacija i oni sa ovom pobjedom se mogu nadati prolasku u polufinale, ali će to biti teško.
Mađari su znali da posljednje kolo mogu teško do pobjede protiv Njemačke i sa CTom pa su zbog toga odlučili da sada potroše entuzijazam. Ovdje su znali da bi mogli do pobjede jer Španija nema ent pa su tako upisali prvu pobjedu na Eurobasketu kako ne bi ostali na 0.
Tabela:
Bosna i Hercegovina 4-0 +101
Turska 3-1 +28
Njemačka 3-1 +22
Poljska 1-3 +17
Mađarska 1-3 -97
Španija 0-4 -71
Sa našom pobjedom mi smo mogu da kažem obezbjedili prvo mjesto u grupi i prolaz u polufinale. Imamo minimalno bronzanu medalju u našim vitrinama. Posljednje kolo igramo protiv reprezentacije Turske koja ima minimalno baraž za SP, ali njihov cilj je prolaz u polufinale. Pored pobjede u posljednjem kolu protiv nas njima treba da Nijemci ne dođu do pobjede protiv Mađarske sa velikim brojem poena. Njemačka ide na Mađarsku koja nema ent tako da je sve ispod 30 razlike za Njemačku veliko iznenađenje.
Ostaje još utakmica između Španaca i Poljaka koja se igra radi prestiža. Veliki favoriti su Poljaci i mislim da bi trebali doći do pobjede.
Realno je da pored nas u polufinale prođu Nijemci iz razloga koje sam naveo gore u tekstu.
5.kolo
Bosna i Hercegovina - Turska
Njemačka - Mađarska
Poljska - Španija
Grupa H
Grčka - Rusija 86:104
Slovenija - Italija 45:83
Francuska - Izrael 70:89
Rusija je došla do očekivane pobjede jer Grčka nije jaka reprezentacija, a i bili su slabi sa entuzijazmom. Rusima će pokušati sve u posljednjem kolu da dođu do trećeg mjesta jer do drugog mogu teško.
Što se tiče drugog meča velika pobjeda reprezentacije Italije. koja ih vjerovatno vodi u polufinale. Pokazuju da ove sezone imaju odličnu reprezentaciju i da su jedni od favorita za zlatnu medalju. Slovenci su skroz podbacili u ovom meču.
Posljednji odigrani meč je između Francuza i Izraelaca. Još jedna velika pobjeda Izraela i po mom mišljenju sigurno prvo mjesto u grupi. Francuzi sa ovim porazom mogu samo da se bore za treće mjesto u grupi i odlazak u baraž za SP.
Tabela:
Izrael 4-0 +92
Italija 3-1 +42
Rusija 2-2 +9
Francuska 2-2 +3
Slovenija 1-3 -44
Grčka 0-4 -102
Izraelci u posljednjem kolu igraju protiv Rusije pa možemo da očekujemo CT od strane Rusa. Vidjet ćemo da li sa većim trudom mogu doći do pobjede koja im donosi 3 mjesto.
Razlog zbog kojeg kažem da Rusi ne mogu do drugog mjesta jer jer Italija igra protiv Grčke, a Grci nemaju ent pa zbog toga sve osim ubjedljive pobjede Italije je veliko iznenađenje.
Francuzi ulaze kao favoriti u meč protiv Slovenije gdje se nadaju da će pored njihove pobjede doći i poraz Rusa pa da oni idu u baraž za SP.
Moja neka prognoza jeste Izrael i Italija u polufinale, a Francuska u baraž.
5.kolo
Izrael - Rusija
Italija - Grčka
Francuska - Slovenija
Toliko od mene do narednog izvještaja