BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > U21 S46 Europe Championship by Topnik

U21 S46 Europe Championship by Topnik

Set priority
Show messages by
This Post:
11
299752.156 in reply to 299752.152
Date: 7/29/2019 5:05:25 PM
Overall Posts Rated:
876876
Imaš "Dream Team". Eto te ko Greg Popovič.

Nego, čime hranite one centre? Ludi ste.

Svaka čast.

This Post:
11
299752.157 in reply to 299752.156
Date: 7/29/2019 5:17:43 PM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Hvala vam svima na čestitkama.

From: Topnik
This Post:
22
299752.158 in reply to 299752.157
Date: 7/29/2019 5:57:43 PM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Bosna i Hercegovina u21 - Njemačka u21 78:66 (51583)

Dobro veče ekipa

Stvarno ne znam kako da počnem sa još jednim izvještajem što se tiče ovog Eurobasketa. Reprezentacija Bosne i Hercegovine do 21 godine je u polufinalu Europskog prvenstva. Ljudi moji došli smo do minimalno bronzane medalje na ovom takmičenju. Izjednačili smo do sada najveći uspjeh mlade reprezentacije, a to je bronzana medalja iz sezone 42.
Sa današnjom pobjedom protiv reprezentacije Njemačke mi smo obezbjedili prvo mjesto u grupi i prolaz u polufinale. Pošto nema utakmice za treće mjesto mi smo tako obezbjedili minimalno bronzanu medalju. Ovo je da objasnim za one koji ne znaju koji je forma završnice prvenstva. Eh sada da krenemo sa samom analizom utakmice.

Za ovu utakmicu sam se opet odlučio za igranje unutrašnjeg napada pa je izbor pao na Look inside. Selektor Njemačke se odlučio da odigra patient sa bekom na centru. Odigrao je sa 3 beka i 2 centra, a odbrana je bila 3-2 zona.
Otvaranje je krenulo sa fantastičnom serijom naše reprezentacije, a ona je iznosila 14:0. Nijemci su promašili prvih sedam šuteva na utakmici. Imali smo prednost u skoku od 8:1 što je bila potpuna nadmoć sa naše strane. To je bio znak za selektora Njemačke da zatraži prvi timeout na utakmici.
Stanje kod Nijemaca se smirilo poslije timeouta pa su uspjeli da smanje razliku u poenima, a i u skoku. Na pauzu poslije prve četvrtine odlazimo sa rezultatom 21:10.

Druga četvrtina je krenula sporije sa obje strane. Malo se više šutiralo za tri poena u ovoj četvrtini. Igralo se uglavnom u nekim serijama od 4 poena. Mi postignemo četiri poene pa onda Nijemci i sve tako. Prvu trojku na utakmici pogađaju Nijemci. Njihov bek je pogodio preko našeg Fahre Suljagića. Odmah naredni napad pogađamo takođe i mi svoju prvu i jedinu trojku na utakmici, a pogodio je spomenuti Fahro Suljagić. On je popravio grešku u odbrani. U ovoj četvrtini su Nijemci pozvali i drugi timeout.
Ono što je zanimljivo za ovu četvrtinu jeste da smo opet kao i u prvoj četvrtini primili koš sa zvukom sirene za kraj četvrtine. Na pauzu smo otišli sa 5 poena prednosti, a prednost u skoku je iznosila osam razlike.

Na startu drugog poluvremena stvarno smo loše igrali. Nismo mogli da se sastavimo ni u napadu, a ni u odbrani. Nakon 4 minuta igre u trećoj četvrtini Nijemci su napravili prvi faul nakon posljednjeg kojeg su napravili u prvoj četvrtini. Stvarno dugo vremena su izdržali bez napravljenog faula.
Poslije toga pravimo seriju 5:0, a nakon toga slijedi njihov ofanzivni faul. Vratili smo u se u utakmicu i rezultat je bio 42:42. Nakon toga slijedi naša velika serija od 11:2. Dolazimo do rezultata 53:44. Očekivao sam da će biti treći timeout za reprezentaciju Njemačke, ali to se nije desilo. Na dva minuta do kraja četvrtine pogodili su trojku iz običnog napada sa gotovo samog centra igrališta. Oni su napravili seriju 5:0 pa se na pauzu pred posljednju četvrtinu odlazi sa +4 u našu korist. I u ovoj četvrtini smo održavali prednost u skoku.

This Post:
00
299752.159 in reply to 299752.158
Date: 7/29/2019 5:57:52 PM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Otvaranje posljednje četvrtine je ličilo na prvu četvrtinu kada smo napravili veliku seriju, ali sada je naša serija bila prekinuta nakon 6 postignutih poena. Nakon naše serije odmah je krenula njihova serija od 6:0.
U jednom trenutku se desilo da su se desile tri izgubljene lopte za 11 sekundi. Tokom napada Njemačke oni su napravili ofanzivni faul, nakon toga slijedi naša turnover kada nam kradu loptu Nijemci pa onda dotrčava Stekić koji krade loptu igraču Njemačke. To se sve desilo za samo 11 sekundi. Nakon ove ukradene lopte nismo uspjeli da postignemo poene.
Odmah nakon toga su Nijemci promašili dva šuta u jednom napadu pa smo mi iskoristili i poentirali u napadu.
U posljednji minut smo mi ušli sa +4, a Nijemci prave faul na 54s do kraja na Stekiću. On je hrabro stao na liniju za slobodna bacanja i pogodio je oba. Dolazimo do +6, a Nijemci traže svoj treći timeout na utakmici. To je sve mirisalo na našu pobjedu. Posljednji minut smo mi izveli čak 14 slobodnih bacanja, a uspjeli smo da pogodimo njih 11 što je veoma uspješno za nas. Moram da pohvalim naše Adina Hadžiabdića koji je fanstično odbranio jedan njihov šut za tri poena. Oni su izveli takođe tri slobodna bacanja jer je Stekić napravio faul na šutu za tri poena.
Posljednja dva bacanja je izveo Stekić pa je konačna razlika za nas iznosila 12 poena.

Najbolji igrači u našim redovima su bili Hadžiabdić, Stekić i Odavić. Moram da pohvalim Stekića koji je odigrao malo lošije u napadu, ali je bio hladan sa linije za slobodna bacanja i tu donio našu konačnu prednost. Šutirao je slobodna bacanja 8 od 10 u posljednjoj minuti. Pored 12 poena dodao je i 5 skokova, 1 asistenciju, 3 ukradene lopte i 2 blokade.
Odličnu utakmicu je odigrao i mladi Adin Hadžiabdić. Moramo uzeti u obzir da on ima 20 godina, a da ovako igra protiv protivnika koji su za sezonu stariji od njega.
Njegov učinak danas je bio 14 poena, 10 skokova, 3 asistencije i 2 blokade. Odavić je takođe ubilježio double double učinak od 10 poena i 11 skokova.

Kod gostiju se očekivalo zbog njihovog napada da jedan igrač uzme 30ak šuteva, ali su dva igrača podijelila te šuteve. Jedan bek koji je igrao na svojoj poziciji je uzeo 18 šuteva, a patient igrač na centru je uzeo 17 šuteva. Moram da kažem kako se nisu proslavili sa procentima šuta što je idealno za nas.

Velika je ovo pobjeda za našu reprezentaciju i hvala svima koji ste danas podržavali ove mlade momke. Takođe moram pohvaliti sve vas koji ste bodrili mladu reprezentaciju tokom čitave sezone.

VOLIM TE BOSNO!

This Post:
00
299752.160 in reply to 299752.159
Date: 7/29/2019 5:58:53 PM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Sutra ću da analiziram ostale utakmice iz naše grupe, a i naravno iz druge. Napisat ću i šta sve možemo očekivati u posljednjem kolu grupne faze Eurobasketa.

Uživajte u izvještaju...

This Post:
00
299752.161 in reply to 299752.160
Date: 7/29/2019 8:52:36 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Ma ljepota za pratiti

This is where we hold them!
This Post:
22
299752.162 in reply to 299752.161
Date: 7/30/2019 4:04:59 PM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Dobro veče dobri ljudi

Nakon što su se strasti malo slegle red je da ispunim obećanje koje sam sinoć dao. Rekao sam da ću danas da analiziram situaciju u obje grupe pa da krenemo polako.

Grupa G

Bosna i Hercegovina - Njemačka 78:66
Poljska - Turska 94:99
Španija - Mađarska 92:109

Našu utakmicu sam sinoć analizirao pa nema potrebe da opet to radim.

Poljska je izgubila od Turske što je za mene blago iznenađenje. Očekivao sam da će Poljaci pošto su došli do pobjede prošlo kolo nakon uvodna dva poraza i ovaj put doći do pobjede jer sam mislio da su kvalitetniji, ali se to ipak nije desilo.
Poljak je još uspio da pogodi fokus, ali mu nije pomoglo. Mislim da mu je opet presudilo to što nema pravo krilo već igra sa tri beka u petorci. To je njihova najveća mana ove sezone. Turska se pokazala kao dobra reprezentacija i oni sa ovom pobjedom se mogu nadati prolasku u polufinale, ali će to biti teško.

Mađari su znali da posljednje kolo mogu teško do pobjede protiv Njemačke i sa CTom pa su zbog toga odlučili da sada potroše entuzijazam. Ovdje su znali da bi mogli do pobjede jer Španija nema ent pa su tako upisali prvu pobjedu na Eurobasketu kako ne bi ostali na 0.

Tabela:

Bosna i Hercegovina 4-0 +101
Turska 3-1 +28
Njemačka 3-1 +22
Poljska 1-3 +17
Mađarska 1-3 -97
Španija 0-4 -71

Sa našom pobjedom mi smo mogu da kažem obezbjedili prvo mjesto u grupi i prolaz u polufinale. Imamo minimalno bronzanu medalju u našim vitrinama. Posljednje kolo igramo protiv reprezentacije Turske koja ima minimalno baraž za SP, ali njihov cilj je prolaz u polufinale. Pored pobjede u posljednjem kolu protiv nas njima treba da Nijemci ne dođu do pobjede protiv Mađarske sa velikim brojem poena. Njemačka ide na Mađarsku koja nema ent tako da je sve ispod 30 razlike za Njemačku veliko iznenađenje.
Ostaje još utakmica između Španaca i Poljaka koja se igra radi prestiža. Veliki favoriti su Poljaci i mislim da bi trebali doći do pobjede.
Realno je da pored nas u polufinale prođu Nijemci iz razloga koje sam naveo gore u tekstu.

5.kolo

Bosna i Hercegovina - Turska
Njemačka - Mađarska
Poljska - Španija

Grupa H

Grčka - Rusija 86:104
Slovenija - Italija 45:83
Francuska - Izrael 70:89

Rusija je došla do očekivane pobjede jer Grčka nije jaka reprezentacija, a i bili su slabi sa entuzijazmom. Rusima će pokušati sve u posljednjem kolu da dođu do trećeg mjesta jer do drugog mogu teško.
Što se tiče drugog meča velika pobjeda reprezentacije Italije. koja ih vjerovatno vodi u polufinale. Pokazuju da ove sezone imaju odličnu reprezentaciju i da su jedni od favorita za zlatnu medalju. Slovenci su skroz podbacili u ovom meču.
Posljednji odigrani meč je između Francuza i Izraelaca. Još jedna velika pobjeda Izraela i po mom mišljenju sigurno prvo mjesto u grupi. Francuzi sa ovim porazom mogu samo da se bore za treće mjesto u grupi i odlazak u baraž za SP.

Tabela:

Izrael 4-0 +92
Italija 3-1 +42
Rusija 2-2 +9
Francuska 2-2 +3
Slovenija 1-3 -44
Grčka 0-4 -102

Izraelci u posljednjem kolu igraju protiv Rusije pa možemo da očekujemo CT od strane Rusa. Vidjet ćemo da li sa većim trudom mogu doći do pobjede koja im donosi 3 mjesto.
Razlog zbog kojeg kažem da Rusi ne mogu do drugog mjesta jer jer Italija igra protiv Grčke, a Grci nemaju ent pa zbog toga sve osim ubjedljive pobjede Italije je veliko iznenađenje.
Francuzi ulaze kao favoriti u meč protiv Slovenije gdje se nadaju da će pored njihove pobjede doći i poraz Rusa pa da oni idu u baraž za SP.
Moja neka prognoza jeste Izrael i Italija u polufinale, a Francuska u baraž.

5.kolo

Izrael - Rusija
Italija - Grčka
Francuska - Slovenija

Toliko od mene do narednog izvještaja

This Post:
11
299752.163 in reply to 299752.162
Date: 8/4/2019 5:51:44 PM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Bosna i Hercegovina u21 - Turska u21
5.8.2019. 18:40 - Bosna i Hercegovina

Dobro veče ekipa

Slijedi nam sutra posljednja utakmica grupne faze Eurobasketa. Dočekujemo reprezentaciju Turske, a mi smo već jednom nogom u polufinalu.
Mogu da kažem kako je ovaj trening bio bolji u odnosu na prethodni koji je bio slabiji. Zdelar i Odavić su digli ID pa su tako završili svoj trening. Suljagić je digao JS, Bukva je digao dodavanje, Fijamin dodavanje i driving i Hadžiabdić je digao unutrašnji šut. Moram da spomenem Stekića koji je podigao HA i FT. Zakucao je sa treningom i njega ćemo u budućnosti gledati u A reprezentaciji.
Što se tiče forme Mladenović je jedini igrač out za utakmicu iz razloga što je u formi 7.

Turska je selekcija sa 489 aktivnih timova. Znači to je veća zajednica od nas i naravno da im je lakše raditi. Imaju ukupno 3 medalje osvojene, a posljednja je osvojena prije 15ak sezona. Njima treba pobjeda protiv nas od 37 poena razlike što je po mom mišljenju nemoguće tako da smo mi vjerovatno u polufinalu. Vjerujem da ćemo doći sutra do pobjede kako bi nastavili veliki niz bez poraza.

Pozivam vas sve da nam se sutra pridružite na utakmici pa da nastavimo niz bez poraza.

NASTAVI NIZ!
VOLIM TE BOSNO!

This Post:
00
299752.164 in reply to 299752.163
Date: 8/4/2019 6:49:44 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Sretno sutra pa da jos jednom pokazemo kvalitet, a sa nestrpljenjem ocekujemo 1/2 finale!

This is where we hold them!
This Post:
00
299752.165 in reply to 299752.163
Date: 8/5/2019 3:02:55 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Strasno...